2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Ha ezt az étrendet követjük, botox sem kell: dietetikusok árulták el, mit kell fogyasztanunk

Forrás: Shutterstock -
szépség ránctalanítás étrend táplálkozás
Ha megváltoztatjuk az étkezési szokásainkat, annak nemcsak a súlyunkra lesz hatása: az elfogyasztott ételek más módokon is befolyásolhatják a megjelenésünket.

A helyes táplálkozás biztosítja a szervezet számára az összes olyan ásványi anyagot és vitamint, amelyre annak szüksége van. Ha okosan állítjuk össze az étrendünket, akkor nemcsak vékonyabbak lehetünk, de a hajunk is dúsabbá, a körmünk pedig erősebbé válhat, ráadásul hosszabb ideig élhetünk. Ahhoz, hogy ezt elérjük, kezdjük a napot egészséges reggelivel: dióval és magvakkal, valamint joghurttal.

napraforgómag, szotyi
Fehérjék, sok-sok vitamin, ásványi anyag, nyomelem és foszfor is található a napraforgómagban
Forrás: Forrás: Shutterstock

Katie Tomaschko dietetikus különösen ajánlja a napraforgómagot, mivel biotint, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Paula Doebrich dietetikus kolléganője az E-vitamin előnyeit részletezve elmondta, hogy a vitamin segíthet megvédeni a bőrt az öregedés látható jeleitől, például a finom ráncoktól és a napfoltoktól.

 Nagy szívességet teszünk magunknak, ha az ebédhez avokádót is adunk.

 Katie Tomaschko megerősítette, hogy az avokádó elősegíti a bőr és a köröm egészségét, mivel C-vitamint, A-vitamint és E-vitamint tartalmaz. A C-vitamin összefüggésbe hozható a kollagéntermeléssel, így ez is segíthet csökkenteni a ráncok megjelenését a bőrön. Az avokádó jól párosítható rántottával és paradicsommal, sőt, akár egy szelet füstölt lazaccal is fogyaszthatjuk. Vacsorára érdemes sötétebb színű zöldségeket fogyasztanunk, mivel rengeteg tápanyagot tartalmaznak, amelyek jótékonyan hatnak a hajra, a bőrre és a körmökre - írja az Express.

Íme, azok a zöldségek, amiket érdemes beépíteni az étrendbe:

  • Spenót
  • Kelkáposzta
  • Mángold
  • Pak choi
  • Kelkáposzta

7+1 étel, amelyek serkenthetik a hajnövekedést

Az erős, egészséges haj olyan dolog, amire sokan vágynak, de nagyon keveseknek adatik meg. Pedig a hajunk minőségét, sőt a hosszát is nagyban befolyásolhatja az, hogy mit eszünk. Íme néhány olyan étel, amelyek segíthetik a hajnövekedést.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.