Klasszikus, 10 lépéses koreai arcápolási rutin

Forrás: Shutterstock -
fashion week szépségápolás magazin koreai arcápolás bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koreai nők arcbőre szinte kifogástalan. Nem is csoda, hiszen ők már egészen kicsi koruktól kezdve komolyan odafigyelnek arra, hogy a bőrük igényeihez igazítva alakítsák ki - a számunkra meglehetősen hosszadalmasnak tűnő - arcápolási rutinjukat.

A klasszikus koreai arcápolási rutin összesen 10 lépésből áll, s bár ez a nyugati nők számára rengetegnek tűnhet, megéri a fáradtságot. A lépések egymásra épülnek, egymás hatását erősítik, s bár nem kell minden mozzanatot minden nap elvégezni, ha szeretnénk kipróbálni ezt a típusú szépségápolást, érdemes legalább a rövidített, 5 lépésből álló napi rutint betartani. Hogy mi ez az 5 lépés, arról előző cikkünkben írtunk. Most pedig bemutatjuk a teljes, klasszikus, 10 lépéses koreai arcápolási rutint.

A klasszikus koreai arcápolás 10 lépése

  1. Olajos arclemosás
  2. Vízbázisú arctisztítás
  3. Hámlasztás
  4. Tonizálás
  5. Esszencia
  6. Szérum/ampulla
  7. Maszk
  8. Szemkörnyékápolás
  9. Hidratálás
  10. Fényvédő

Dupla - azaz az olajos és vízbázisú - arctisztításról, a szérumokról/ ampullákról, a hidratálásról és a fényvédőkről már írtunk az 5 lépést ismertető cikkünkben, hiszen ezek megtalálhatóak a rövidített arcápolási rutinban is. Lássuk hát a maradék 5 lépést!


Hámlasztás
A hámlasztás nem ismeretlen a nyugati nők számára sem, bár jelentősége az utóbbi években egyre nő – talán a begyűrűző koreai rutinnak is köszönhetően. Típusa szerint lehet fizikai vagy kémiai, a lényeg azonban ugyanaz: megszabadítani az arcot az elhalt hámsejtektől, amelyek szinte pajzsot képeznek a bőr és a hatóanyagok között.

A hámlasztás megszabadítja az arcot az elhalt hámsejtektől Forrás: Shutterstock

Esszencia
A esszencia egy nagyon könnyed állagú, koncentrált hatóanyagokban gazdag termék, amelynek feladata a hidratálás, regenerálás, a ráncfeltöltés, az egységesítés és a bőr ragyogásának fokozása – attól függően, min szeretnénk változtatni.

A esszencia egy nagyon könnyed állagú, koncentrált hatóanyagokban gazdag termék Forrás: Shutterstock

Fátyolmaszkok
A koreai arcápolás nagyágyúi, amelyek mivel 15-20 percig is az arcon vannak lehetőséget biztosítanak egyrészt egy kis relaxációra, másrészt pedig arra, hogy a hatóanyagok sokáig érintkezzenek a bőrrel.

A fátyolmaszkok a koreai arcápolás nagyágyúi Forrás: Shutterstock

Szemkörnyékápolás
A szem körül található bőr a legvékonyabb és legkényesebb, így érdemes kellő odafigyeléssel ápolni. A legjobb, ha külön a szemkörnyék ápolására kifejlesztett készítményeket használunk, főleg, ha valamilyen problémával is küzdünk ezen a területen. (pl. karikák, puffadás). Ilyenkor az se árt, ha hetente párszor szemmaszkot is alkalmazunk.

A szem körül található bőr a legvékonyabb és legkényesebb, így érdemes kellő odafigyeléssel ápolni Forrás: Shutterstock

Összefoglalás


Első olvasásra biztosan kicsit kaotikusnak tűnik a méltán híres koreai arcápolás, ám egészen biztos, hogy néhány hét bőven elég ahhoz, hogy profi módjára kiigazodjon mindenki a lépések és termékek kavalkádjában. Fontos megjegyezni, hogy nem kell minden terméket minden nap használni! A hámlasztást heti 1-3 alkalommal ajánlatos alkalmazni, ahogyan a fátyolmaszkok felhelyezése is opcionális, a fényvédő pedig csak a reggeli rutin része.
Ha szeretnénk kipróbálni ezt a típusú szépségápolást, érdemes először a rövidített változattal kezdeni, majd ha az beválik és már rutinosan megy, akkor szépen tovább bővíteni a lépések számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.