Ne csak írj vele: a krétának minden otthonban ott a helye!

Forrás: Shutterstock -
kréta otthon háztartás folttisztítás hangya mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A krétafal nagyszerűen kihasználható felületet teremt az otthonodban, akár jegyzetelésre, akár üzengetésre használod. A fehér kréta, ebben az esetben alapdarab, de tudtad-e, hogy nem csupán írásra, rajzolásra használhatod? Mutatjuk, hogy miben könnyíthet az életeden!

A ruhán, terítőn esett olajos, zsíros foltok miatti bosszankodásnak ezennel vége! Dörzsöld át alaposan az érintett területet egy darab krétával, várj kb. 10 percet, majd a felesleget egyszerűen töröld le – a kréta magába szívja az olajat és a zsírt. Ezt követően mosd ki a szokásos módon és élvezd a makulátlan tisztaságot.

Az ékszerek egy idő után elkezdenek befeketedni, ami a levegőben lévő páratartalomnak köszönhető természetes folyamat. Ezt elkerülendő, helyezz egy darab krétát az ékszeres dobozba, fiókba. A kréta magába szívja a nedvességet és így segít hosszabb ideig megőrizni ékszereid fényét.

A kréta magába szívja a ruhára kenődött olajat és zsírt Forrás: Shutterstock

Ezzel a képességével segít a penész kialakulásának megelőzésében is, például ruhásszekrényekben. Sőt, a kellemetlen szagokat is elnyeli!

A „nedvesség-befogó" krétának a szerszámos dobozban is nagy hasznát veheted, megóvva így a korrodálódástól az ott tárolt szerszámokat, eszközöket.

A kréta a hangyák ellen is kiváló, az apró rovarok ugyanis félnek tőle. Pontosabban nem igazán szeretnek „rálépni", épp ezért, ha szeretnéd őket a lakásból kizárni, egyszerűen csak húzz krétavonalakat az ajtókhoz, ablakokhoz.

Krétára fel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.