Ilyen gyakran kell ágyneműt mosni a szakértő szerint

Forrás: Origo -
otthon szakértő ágynemű mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértő elárulta, milyen gyakran érdemes kimosnunk az ágyneműnket.

Megoszlanak a vélemények arról, milyen gyakran érdemes kimosni az ágyneműt. Most azonban szakértők adták meg erre a választ. Philip M. Tierno háziorvos a Women's Health magazinnak elárulta,

az ideális az, ha hetente egyszer bedobjuk az ágyneműt a mosógépbe.

Hetente egyszer érdemes kimosni az ágyneműt Forrás: Origo

Egy másik szakember arról beszélt, egészségtelen, ha havonta csak egyszer mossuk, de az sem jó, ha túl gyakran, egy-két naponta megtesszük.

Abban az esetben, ha nagyon izzadunk az éjszaka folyamán, vagy észrevesszük, hogy koszos, akkor természetesen érdemes gyakrabban is, de nem szabad túlzásba sem vinni" – magyarázta Emmy Graber.

Bár szabad szemmel talán nem is látható, az ágyneműn rengeteg szennyeződés található, a verejtékünk, a sminkünk vagy a testápolónk mellett pollenek és penészgombák is kerülhetnek rá, ezáltal a baktériumok, sőt az atkák is könnyen el tudnak rajta szaporodni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.