5 lakberendezési trend, ami szerencsére már a múlté

fashion week lakberendezés divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divat nem csupán az öltözködésben van jelen, az otthoni környezetünkben is fontos szerephez jut. Az elmúlt évtizedek legnagyobb lakberendezési trendjei közül válogattuk ki azt az ötöt, amely ma már szinte megbocsáthatatlan divatbakinak számít.

Faburkolat

Forrás: Shutterstock

Mesés lehetett a '70-es években, de 2019-ben kerüld el a falemezekkel borított falakat. Hiába fa, nem fogja a természet békéjét idézni, inkább összenyomja a teret és sötétté teszi.

Linóleum padló

Forrás: Shutterstock

Függetlenül attól, hogy konyhában vagy étkezőben használnád, a linóleum burkolat elfogadhatatlan. Tégy egy szívességet, és válts át egy praktikusabb anyagra, például fára vagy csempére.

Tengerparti motívumok

Forrás: Shutterstock

A horgonyok, a tengerészkötél és a kagylók a valódi tengerparti nyaralókban, házakban jól mutatnak, de egy panelben vagy kertvárosi családi fészekben inkább nevetségesek. Miért? Erre a válasz igen egyszerű: túlerőltetett. Abban az esetben, ha mindenképpen tengeri hangulatra vágysz, inkább a színekkel és maximum egy-két emléktárggyal érd el.

Rattan bútorok

Forrás: Shutterstock

A '80-as, '90-es években a kültéri bútorokat trendinek tartották a nappaliban elhelyezni. Ám ennek már egy jó ideje vége! A rattan és más fonott bútorok a kertbe, teraszra és a medence mellé valók.

Páfrányok

Forrás: Shutterstock

A növények sosem mennek ki a divatból, de van egy fajta, ami erősen hozza a '90-es éveket. Az egy helyiségben elhelyezett tucatpáfrány helyett inkább válasz egy-két nagyobb, például fás növényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.