Időben cseréld le ezeket a konyhai, fürdőszobai és hálószobai cikkeket!

Forrás: Shutterstock -
fürdőszoba mosogatás hálószoba csere háztartás konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mikor cserélted le utoljára a mosogatószivacsot vagy a párnádat? Vélhetőleg számtalan olyan dolgot őrzöl otthon, aminek a cseréje már rég időszerű lenne, de elfelejtetted, vagy épp nem is tudtál róla. Az itt található lista remek kiinduló ahhoz, hogy leszámolj a már túlhasznált háztartási kellékeiddel!

Konyha

Mosogatószivacs – 2-4 hetente ajánlatos lecserélni, de ha naponta többször is használod, úgy ez az idő akár a felére is csökkenhet. Érdemes pár naponta fertőtleníteni és minden mosogatás után alaposan kimosni belőle a vegyszereket, ételmaradékokat, ezzel is megnövelve az élettartamát.

A mosogatószivacsot 2-4 hetente ajánlatos lecserélni Forrás: Shutterstock

Vízszűrő – A kancsós vízszűrő szűrőjét kéthavonta ajánlott cserélni.

Mikrohullámú sütő – Egy ilyen készülék átlagosan tíz évig működik optimálisan. A rendszeres ellenőrzés viszont mindenképp ajánlott: tömítések, recsegő hangok, melegítési idő megnövekedése.

A klímatisztítás elhagyása betegségekhez vezethet


A klíma nem csupán szolgál minket, bizony neki is szüksége van a rendszeres törődésre, azaz a tisztításra. Ha ezt elhanyagoljuk, nem csupán teljesítménycsökkenésre számíthatunk, de különböző, akár igen súlyos betegségnek is kitesszük magunkat. Olvasd tovább!

Fürdőszoba

Törülközők – Ezeket kétévente ajánlott lecserélni, de a régieket még véletlenül se dobd ki! Adományozd oda például egy állatmenhelynek.

Legalább 2 évente szerezz be új törülközőket Forrás: Shutterstock

Csúszásgátló – A kádba, tusolóba letehető csúszásgátló 1 év alatt – még rendszeres tisztítás mellett is – annyira hajlamossá válik a penészedésre, hogy kénytelen leszel megválni tőle.

Fürdőszobaszőnyeg – Hetente érdemes mosni és pár évente lecserélni.

Hálószoba

Lepedő – 2-3 év alatt annyira elkopik – főleg, ha gyakran mosod –, hogy az alvás minősége miatt le kell cserélned.

Párna – Körülbelül 3 év alatt elveszíti azt a fajta tömörségét, amivel kellő alátámasztást nyújt a nyaknak. Épp ezért érdemes újat venned, ha reggelről reggelre fáradtan, fájó nyakkal ébredsz.

Érdemes 3 évente lecserélni a párnát Forrás: Shutterstock

Matrac – Egy jobb minőségű matrac 10-12 évig őrzi meg az optimális tartását, de a régebbi típusokat akár 7 évente is ajánlott cserélni.

Így legyen energiatakarékos az otthonod! – Háztartási tippek, ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20170621-igy-legyen-energiatakarekos-az-otthonod-haztartasi-tippek-otletek.htmlAzzal, hogy energiát takarítasz meg, nem csupán a pénztárcádat, de a környezetet is kíméled. Ne aggódj, nem napelemes kávéfőzőt vagy pataknál mosást fogunk ajánlani. A következőkben egyszerű, hasznos és életszerű tippeket adunk, melyeket rövid időn belül szokássá tudsz alakítani. OtthonThinkstock7 dolog a háztartást illetően, amit eddig rosszul tudtálhttp://www.life.hu/otthon/20171227-7-dolog-a-haztartast-illetoen-amit-eddig-rosszul-csinaltal.htmlTapasztalt háziasszony vagy? Netán még csak most költöztél el a szülőktől? Bárki is légy, a következőkben biztos, hogy találsz legalább 2-3 olyan dolgot, melyet eddig rosszul csináltál. Otthon--5 dolog, ami bizonyítja, hogy eddig te is rosszul használtad a mosogatógépethttp://www.life.hu/otthon/20190514-5-dolog-ami-bizonyitja-eddig-te-is-rosszul-hasznaltad-a-mosogatogepet.htmlVálogatás nélkül tegyél be mindent a mosogatógépbe, dobj bele egy kapszulát, indítsd el valamilyen programon és kész is vagy. Valóban így működne a mosogatás környezetbarát, valamint kéz- és időkímélő verziója? Nos, nem éppen. Mutatjuk az 5 leggyakoribb hibát, amit elkövethetsz. OtthonOrigo6 csodás tipp, hogy könnyebben és gyorsabban menjen a takarításhttp://www.life.hu/otthon/20180823-6-csodas-tipp-hogy-konnyebb-gyorsabb-praktikusabb-legyen-a-takaritas.htmlMár írtunk a környezettudatos tisztításról, most azonban olyan módszereket és trükköket hoztunk, melyekkel gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel végezheted el a szokásos takarítási fázisokat. OtthonOrigoKonMari takarítási módszer, avagy szabadulj meg a felesleges dolgoktól otthonhttp://www.life.hu/otthon/20190218-konmari-takaritasi-modszer-avagy-szabadulj-meg-a-felesleges-dolgoktol-otthon.htmlTe is úgy érzed egy-egy nagytakarítás után, hogy a tisztaság mellett nyertél némi rendet is, de ez a rend gyakran elrejtett dolgokból, kacatokból, porfogókból és felesleges tárgyakból áll? Nos, akkor a KonMari-módszer™ – ami a takarítás, a rendrakás, az otthonunk rendszerezésének egyfajta újragondolása – neked való. OtthonOrigoCsillogjon zölden a ház – Öko tisztítószerek házilaghttp://www.life.hu/otthon/20181116-csillogjon-zolden-a-haz-kornyezetbarat-tisztitoszerek-hazilag.htmlA környezettudatosságnak igenis jelen kell lennie az életünkben. A vegyszerekből összekutyult tisztítószerek ugyan hatékonyak, de drágák, körülményes a tartásuk – hogy se kisgyerek, se háziállat ne érhesse el őket. Szinte minden foltra és szennyeződésre van egyszerű módszer; keverj te is házilag ökotisztítókat. Mutatjuk, miként. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.