Transformersházak, avagy ettől lepadlóznak a szomszédok

konténer otthon Transformers lakóautó családi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A könnyűszerkezetes házakat lassan letaszíthatja „gyorsasági" trónjáról az igazi transformersház, amely lényegében egy lakóautó, egy családi ház és egy hatalmas konténer furcsa házasságából született, őrületes ötlet. Míg vannak családok, akik utazó házukkal járják az országot, másokhoz a házuk utazik egy kamionon.

A lakóautók a szabadság érzését keltik, ugyanakkor sokaknak eszébe juthat velük kapcsolatban a szűk élettér is. Előnyük, hogy könnyedén ideiglenes lakhelyet változtathatunk, ugyanakkor nem lehet bennük – legfőként kényelmesen – életszerűen élni, legalábbis itthon nem. Hiszen például Amerikában egész lakókocsiparkok várják az olcsó lakhatást keresőket, ezek azonban nem túl impozáns életteret ígérnek.

Tehát adott a mobilitás iránti vágy, amit jó lenne a könnyű költözés lehetőségével vegyíteni, nem mellesleg pedig az árát is alacsonyan tartani. Ebben a szellemben születtek meg a transformersházak, melyek egyszerűen és gyorsan alakulnak át egy kamion konténeréből kétszintes családi házzá.

Arról, hogy milyen a hőszigetelésük, nincs információnk, de az egészen biztos, hogyha egyszer piacra kerülnek, özönleni fognak a megrendelők.

Science fiction filmeket idéző házakra bukkantunk - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190514-science-fiction-filmeket-idezo-hazakra-bukkantunk-fotok.htmlAz Anti Reality Instagram-oldalon olyan épületeket csodálhatunk meg, amelyek mintha csak egy sci-fi történetből léptek volna elő. Ezek természetesen csupán látványtervek, de reméljük, hogy a jövőben elérkezik az az idő, amikor elhagyjuk a „földhözragadt" építészeti stílusokat, és merész házakat kezdünk építeni. OtthonOrigoNulla privát szféra – Üvegfalú ház Brazília szívébenhttp://www.life.hu/otthon/20190501-nulla-privat-szfera-uvegfalu-haz-brazilia-sziveben.htmlEz az üvegfalú ház figyelembe veszi az őt körülvevő brazil erdő minden szépségét, és utat enged ennek a csodának, szinte beinvitálja a tényleges lakókörnyezetbe, mindezt pedig rendkívül exkluzív módon. Bár privát szféráról itt nem beszélhetünk, a szomszédoktól mentes, ám fáktól annál dúsabb környezet mégis biztosítja a nyugalmat. OtthonOrigoBemutatkoznak Belgium csúnya házai – Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190412-bemutatkoznak-belgium-csunya-hazai-fotok.htmlAz építészetről gyakran teszünk említést úgy, mint az esztétikát magas színvonalon képviselő művészeti ágról. Ám Belgiumban az emberek furcsa szokásnak hódolnak, ők ugyanis szeretik megalkotni a saját, teljesen egyedi házukat, amelyek többsége nem épp impozáns külsővel dicsekedhet. OtthonOrigoÁlomotthonok – Egy budapesti családi ház kuszaságának megszüntetésehttp://www.life.hu/otthon/20190215-alomotthonok-egy-csaladi-haz-atalakitasa-budapest-belso-keruleteben.htmlMi imádjuk a mesésen átalakított otthonokat, de a szívünkhöz természetesen azok a belsőépítészeti munkák állnak a legközelebb, amelyeket magyar tervezők hazai otthonokban visznek véghez. A most következő lágymányosi családi ház is egy ilyen projekt keretein belül újult meg. OtthonOrigoÍgy növeld a házad értékét eladás előtt http://www.life.hu/otthon/20181205-igy-noveld-a-hazad-erteket-eladas-elott-otletek.htmlEgy ház akkor hozza a legnagyobb hasznot – vagy a lehető legmagasabb piaci árat –, ha arra időt, energiát és nem ritkán pénzt fordítunk. Nem elegendő a tisztaság és a rend, bizony vannak olyan vevőfogó praktikák, amelyekkel jobb színben tüntetheted fel az eladó házadat. OtthonOrigoMeghatározó házak és épületek – felismered a sorozatokat? – KVÍZhttp://www.life.hu/otthon/20181125-meghatarozo-hazak-es-epuletek-felismered-a-sorozatokat-kviz.htmlMi imádjuk a sorozatokat, melyek több évadon át vezetnek minket a maguk teremtette világban, hol nevetésre, hol sírása, hol pedig felháborodásra késztetve. A rajongók akár egyetlen képkockából is képesek felismerni kedvenceiket, de mi most kissé könnyítettünk. Olyan épületeket emeltünk ki, amelyeknek vagy jelentős szerepe volt az adott sorozatban, vagy nagyon gyakran láthattuk benne. Felkészültél? Akkor irány a kvíz! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.