Nézz a lábad elé és fotózz! – Magyarország leggyönyörűbb padlózatai

Forrás: Vermes Patrícia -
ház facebook Vermes Patrícia Belváros Magyarország csempe Budapest szépség Mozaik padló épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek igen ritkán tekintenek a lábuk alá, pedig számtalan csoda bújik meg, amelyekre a nyitott szemmel járók köztereken, üzletekben, sőt, belvárosi bérházakban és különböző épületekben is rábukkanhatnak. Vermes Patríciával beszélgettem, aki egy igen inspiráló és szemet gyönyörködtető Facebook-oldalt hozott létre, Magyarország legszebb csempéi, padlózatai – avagy talpad alatt a szépség néven.

Miért érezte úgy, hogy a talpunk alatt megbúvó csempék és mozaikok megérdemelnek egy oldalt, ami csak róluk szól?

Ingatlanosként dolgozom közel 10 éve, így a munkámnak köszönhetem, hogy bejuthatok olyan épületekbe is, amelyeket legtöbbször csak kívülről láthatnak a budapestiek. Szeretem a munkámat és imádok fotózni, innen már csak egy ugrás volt összekötni a kellemest a hasznossal, és életre kelteni a mostanra már védjegyemmé vált „lábas” fotókat.

Vermes Patrícia arra ösztönzi a követőit, hogy járjanak nyitott szemmel és fedezzék fel a városban rejlő rejtett kincseket Forrás: Facebook/Vermes Patrícia

Hobbinak indult, majd ahogy egyre többet láttam Budapest rejtett csodáiból, átalakult szenvedéllyé.

A cipők és padlók harmóniáját kezdtem el először felfedezni, majd egy idő után mar csak az izgalmas minták, színek sokfélesége, szépsége vonzott – márpedig a város ezekben a kincsekben bővelkedik. Egyre többször osztottam meg ilyen témájú képeket az oldalamon, és a sok pozitív visszajelzés bátorított arra, hogy ebből önálló blogot készítsek.

Adria-palota, Magyar Képzőművészeti Egyetem Forrás: Vermes Patrícia

Kifejezetten arra kéri a követőit, hogy maguk is készítsenek képeket és küldjék el önnek. Ez a fajta interaktivitás a padlózatok újrafelfedezésének és értékelésének érdekében fontos?

Arra ösztönzöm a követőimet, hogy járjanak nyitott szemmel és fedezzük fel együtt a városban rejlő rejtett kincseket. Évente turisták milliói jönnek hazánkba, hogy élvezzék azt, amit ez az ország, amit Budapest nyújtani tud. A nemzetközi idegenforgalom, a világ filmgyártása és a külföldi ingatlanvásárlók kiemelt célpontja lett Budapest. Fontosnak tartom, hogy az itt élők is felfedezzék a benne rejlő szépségeket és ezeknek a felfedezéseknek legyen egy platformja.

Andrássy út 62. szám alatti épület, Dohány utca 36. szám alatti épület Forrás: Vermes Patrícia

Nevezhetjük ezt egyfajta személyes küldetésnek, amelyben az épített környezetünk szépsége áll a középpontban?

Ösztönösen a szépet kerestem, de mostanra fogalmazhatunk úgy, hogy küldetéssé vált ezt a sok szépet megosztani másokkal is.

Bár még csak pár napja aktív az oldal, máris több mint 230 követője van. Meglepi ez a fajta érdeklődés?

Őszintén szólva, igen, meglepett a követők jelentős száma. Nagy öröm volt számomra, hogy már pár nap után érkeztek látogatók által küldött fotók és csatlakoztak a „Nézz a lábad elé” és a „Vedd észre a szépet” szellemiségéhez.

Lipótvárosi Bedő-ház, budapesti bérház, Kertész utca 38–40. Forrás: Vermes Patrícia

Mik a jövőbeli tervei?

Még nem fogalmaztam meg konkrét hosszú távú terveket, egyelőre élvezem a felfedezés örömét, gyűjtöm az inspirációkat és bízom benne, hogy minél több emberhez eljut az oldalam üzenete. Ha már kellő anyag áll rendelkezésemre az ország minden pontjáról, egy kiállítás sem kizárt.

Te is részt vennél ebben az esztétikai küldetésben?

Akkor kövesd Patrícia oldalát vagy fotózd és posztold, ami a talpad alá kerül – ne feledd a #watchyourstep hashtaget!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.