Hol és hogyan tárold szakszerűen a kerti szerszámokat? Itt a válasz!

kerti tároló kerti ház bauhaus2019 kert kerti szerszám szerszám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kert egyrészt a béke szigete, a zöld gyep, a színesen nyíló virágok és a csodásan metszett bokrok, fák otthona, másrészt a családi, baráti összejövetelek kellemes és hangulatos helyszíne. A kert tehát számtalan funkciót tölt be az életünkben, ám ezek nemcsak élvezettel, de gyakran némi felfordulással és bizony felelősséggel is járnak.

A kerítés mellett munkájára váró fűnyíró, a fűben pihenő sövénynyíró, a teraszon ide-oda tologatott kerti grill mind egy dologra vágyik: egy saját kis kuckóra, ahol biztonságban lehet.

Számold fel a kerti káoszt!

Senki sem szereti kerülgetni a fűnyírót, a zöld hulladékos zsákokat – amelyeket csak bizonyos időközönként szállítanak el –, de az se szerencsés, ha a kertben futkározó gyerekek rálépnek a gereblyére, netán a metszőollóra. A legjobb, amit ebben a helyzetben tehetünk, ha találunk számukra egy állandó helyet. Kézenfekvő, hogy ez a garázs legyen, de mind tudjuk, hogy ez csak akkor járható út, ha az autó többé be sem teszi oda a kerekeit. Mit tehetünk hát, ha nem kívánjuk házunkat kibővíteni? Nos, a kérdésre egyetlen logikus válasz létezik: a kerti ház.

A szerszámoknak, kaspóknak, fűnyírónak a legjobb helye a kerti kis házban lesz Forrás: Shutterstock

A kerti tárolók több típusa is elérhető a haza piacon, ezek közül a legpraktikusabb és legmobilabb a műanyag kerti ház, amelynek számtalan előnye van. Nincs szükség például külön alapra, egy vízszintes kavicságy elegendő a lapra szerelt ház felépítéséhez. Nem korhad, nem rozsdásodik, nem igényel semmilyen különleges karbantartási folyamatot, ezzel pedig időt, energiát és pénzt spórolunk. Különböző méretekben kapható, ezért nem kell fájó kompromisszumot kötnünk.

Előzd meg, hogy évente kelljen újat venni, csak azért, mert nem tároltad megfelelően!

A szerszámok és egyéb kerti eszközök megfelelő tárolása nem csupán biztonsági és esztétikai okok miatt ajánlott. Elhasználódásuk, korrodálódásuk elkerülése épp annyira fontos, mint az, hogy egy helyen legyenek, és ezáltal könnyen megtaláljuk őket a kellő időben. A szerszámok esetén érdemes olyan polcrendszert tenni a kerti házba, amelyen fektetve vagy fellógatva, sérülésveszély nélkül tárolhatjuk őket. Mielőtt a kijelölt helyükre kerülnének, mindig tisztítsuk meg a szerszámokat, ezzel nem csupán a következő használatukat könnyítjük és gyorsítjuk meg, de használhatóságuk idejét is növeljük.

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Science fiction filmeket idéző házakra bukkantunk - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190514-science-fiction-filmeket-idezo-hazakra-bukkantunk-fotok.htmlAz Anti Reality Instagram-oldalon olyan épületeket csodálhatunk meg, amelyek mintha csak egy sci-fi történetből léptek volna elő. Ezek természetesen csupán látványtervek, de reméljük, hogy a jövőben elérkezik az az idő, amikor elhagyjuk a „földhözragadt" építészeti stílusokat, és merész házakat kezdünk építeni. OtthonOrigoÍgy válassz kerti házat, tárolót a kertednek és igényeidnek megfelelően!http://www.life.hu/otthon/20190512-igy-valassz-kerti-hazat-tarolot-a-kertednek-es-igenyeidnek-megfeleloen.htmlA kerti házról többeknek a mérhetetlen luxus jut az eszükbe, ám ez nem egyenértékű a vendégházzal. Egy kerti tároló ma már szinte hozzátartozik egy házhoz, számtalan funkciót képes betölteni, amellyel maga a főépület is jobban kihasználhatóvá és kényelmesebbé válhat. OtthonOrigoVirágok, amelyek túlélik a napos erkély viszontagságos körülményeithttp://www.life.hu/otthon/20190425-viragok-novenyek-melyek-tulelik-a-napos-erkely-viszontagsagos-korulmenyeit.htmlA tavasz magával hozza az erkélyek felfrissítését is, aminek szerves részét képezi az ültetési láz. Ám távolról sem mindegy, hogy milyen növényt választasz, hiszen az erős napsugarakat a legtöbb nem viseli jól. Kerüld el, hogy kiszáradjanak, kiégjenek az erkély ládáiba ültetett virágok! OtthonOrigoKerüld el a baleseteket: így lehet gyerekbiztos kerted!http://www.life.hu/otthon/20190520-keruld-el-a-baleseteket-igy-lehet-gyerek-biztos-kerted.htmlA gyerekbarát kert nem csupán biztonságos, de ingergazdagsága mellett teret is biztosít a szabad játékhoz. A mostani cikkben a biztonságos játékon és időtöltésen lesz a fókusz, jövő héten pedig hozom a gyerekbarát, szórakozásra hívogató kert ismérveit. OtthonOrigoKonyhakert az ablakban – Fűszernövények és konyhai felhasználásukhttp://www.life.hu/otthon/20190403-konyhakert-az-ablakban-fuszernovenyek-es-konyhai-felhasznalasuk.htmlA cserépben tartott fűszernövények nem csupán az általuk keltett hangulattal, de többségük illatával is a konyhába fog csábítani. Nagyobb kedvvel állsz majd neki a főzésnek, és a már ismert ételek is finomabbá válnak a friss fűszereknek köszönhetően. OtthonOrigoÍgy alakíts ki veteményeskertet 1 négyzetméteren!http://www.life.hu/otthon/20180515-igy-alakits-ki-vetemenyeskertet-konyhakertet-1-negyzetmeteren.htmlNincs is üdítőbb, mint a saját magad termesztette zöldséget enni, abból készíteni valami finomságot. Ehhez azonban nem kell az egész kertedet beáldoznod, elegendő lehet akár egy 1x1 méteres terület is. Segítünk, hogy a lehető legszuperebb konyhakert birtokosa lehess. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.