A szakértő szerint erre kell figyelni, ha most lakást vásárolunk

vásárlás ház illeték ingatlan szakértő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ingatlant vásárolni nem kis fejfájással jár. Sok lehet a buktató és a rejtett költség vagy hiba. Dr. Hyross Virág ügyvéd most elárulja, mire kell figyelni.

Dr. Hyross Virág ügyvéd szerint még mindig sokan próbálnak játszani a forgalmi érték, a vételár szerződésbe foglalásával. Hogy miért lényeges ez? Az illeték mértékét sokan próbálják ilyen módon csökkenteni.

Az ügyvéd szerint ilyenkor a NAV kiküldhet két szakértőt az ingatlanhoz, hogy megállapítsák a tényleges árat. Ilyenkor tartanak egy szemlét, megbecsülik az ingatlan értékét. Ha alacsonyabb a reális értéke, akkor nem csinálnak semmit, nem csökkentik az illeték mértékét.

„De ha úgy ítélik meg, hogy magasabb a tényleges értéke az ingatlannak, akkor az általuk megállapított alapján fogják az illetéket kiszabni” – mesélte az ügyvéd, aki szerint egyre gyakrabban van erre példa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.