Így legyen szép télikerted a terasz beépítésével!

Forrás: Press Loft -
átépítés terasz télikert beépítés bauhaus2019 kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télikert tavasszal? Igen! A nevével ellentétben ez nem csupán hideg időben kihasználható tér. A terasz beépítésével egy kiváló, egész évben használható kertrészre tudsz szert tenni, ami nem csupán a természet szerelmeseit fogja feltölteni.

Teremts valami újat!

A kertet és ezáltal a teraszt sem tudod egész évben kihasználni, ezzel szemben egy télikertet igen. Ráadásul ez remek kiegészítése a háznak, nem mellékesen pedig az értékét is növeli. A teraszból kialakított télikert nem áll önmagában, hiszen kapcsolódik a házhoz, épp ezért fontos, hogy külsejével harmonikus egységet alkosson vele.

A már meglévő terasz beépítéséhez nem kell külön építési engedély, ám ha a munkálatok alapterület-növeléssel járnának, úgy ez elengedhetetlenné válik.

A tálikertet egész évben használhatod Forrás: Shutterstock

Egy télikert nem egyenlő az üvegházzal. Fontos, hogy valóban nyitható ablakokkal gazdagítsd a „falait", tehát fektess nagy súlyt a szellőztetés megoldására. Ma már bőven válogathatsz a különböző hőszigetelési és árnyékolási módok közül, amelyekkel még komfortosabbá teheted, igényeidnek és pénztárcádnak megfelelően. Ha a télikertedet mínuszok idején is ki szeretnéd használni, a fűtéséről sem szabad megfeledkezned.

Így rendezd be!

Gondold át, mire szeretnéd használni! Vannak, akik kerthangsúlyos télikertre vágynak, így esetükben kevesebb bútor és sokkal több növény fog helyet kapni. A teraszhangsúlyosak inkább a kényelem mellett teszik le a voksukat, így a berendezés tekintetében az ülőalkalmatosságok fognak dominálni. Használhatod egyfajta második nappaliként is, szőnyegekkel, puffokkal és képekkel kiegészítve, az előtérben zölden magasodó tujákkal, cserjékkel.

A télikert berendezése nagyban függ a méretétől. Egy nagyobb alapterületű lényegében megőrzi a terasz szellősségét, így bátran, kedved szerint rendezheted be. Esetében remek választás lehet egy kerti szófaszett, amely a kint és bent határán lévő tér tökéletes berendezése, hiszen maga is a kerti és a nappali bútor ötvözete. Ám egy kisebb terasz beépítésével is csodás helyiséget hozhatsz létre, ahol egy asztal és pár szék egész biztosan el fog férni.

A télikertet használhatod második nappaliként is Forrás: Press Loft

Természetesen a télikert elengedhetetlen elemei a növények. El sem hinnéd, milyen lélekemelő érzés ebben a kis, magad teremtette oázisban elkölteni a reggelit, beszélgetni a barátokkal, vagy csupán leülni pár percre, és hagyni, hogy a növényekből áradó energia átjárjon.

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.