főtt tojás asztaldísz teríték ünnepi készülődés húsvét étkezőasztal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat a sonka és a főtt tojás, de vannak olyan trükkök, amelyekkel még hangulatosabbá és csodásabbá teheted a díszítését. Ezekből hoztunk most pár példát, amelyeket természetesen abszolút ér a saját ízlésednek megfelelően átalakítani.

A megterített asztalt feldobhatod egy textilszalvétába tekert hímes tojással. A legjobb, ha ez nem csupán dísz, hanem ehető is, így az első fogás már tálalva is lesz. Választhatod a képen látható egyszínű nyuszisat, de akár mintás tojással is kedveskedhetsz vendégeidnek.

A textilszalvétába tekert tojással feldobhatod a megterített asztalt Forrás: Shutterstock

A főtt, színes tojásokat nyugodtan tedd vissza a tojástartóba, majd helyezd el az asztalon. A megfelelő kiegészítőkkel remek összképet és elegáns rusztikusságot kölcsönözhetsz a terítésnek, mellyel egész biztos, hogy meg fogod lepni a hozzád érkező locsolókat.

Elegáns rusztikusságot kölcsönözhetsz a terítésnek, ha a színes tojásokat a tojástartóban hagyod Forrás: Shutterstock

Várd a locsolókat nyuszis, csibés bögrék és kancsók társaságában – melyeket akár te is elkészíthetsz egy kis kézügyességgel vagy nyomdával otthon. Ezekből természetesen kínálhatod például a finom húsvéti limonádékat is, de csak díszként is remekül funkcionálnak, némi színes tojás társaságában.

Egy kis kézügyességgel akár te is készíthetsz nyuszis bögréket, kancsókat Forrás: sophieallport.com

A letisztultabb és finomabb vonalak kedvelői számára ez egy tökéletes húsvéti asztalkép lehet. Nincs semmi sem eltúlozva, a lágy színek harmóniája tökéletes egy kellemes nyuszis ünnephez. A tulipán és az apró festett tojások, valamint a visszafogott külsejű desszert csodás összhangban van egymással.

A lágy színek harmóniája tökéletes egy kellemes nyuszis ünnephez Forrás: gardentrading.co.uk

A húsvéti tojás nem csak a tyúktól származhat. Meglepő mintázatú, apró fürjtojásokat is kínálhatsz. Sőt, akár a terítéken is megjelenhetnek, egy igen modern és luxusérzést kölcsönző dizájn részeként.

Meglepő mintázatú, apró fürjtojásokat is kínálhatsz Forrás: Shutterstock

Csodás húsvéti készülődést kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.