Egyszerű, de látványos húsvéti dekorációk, amelyeket az utolsó pillanatban is elkészíthetsz

húsvét dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha tudod, hogy nem lesz elegendő időd a húsvéti előkészületekre, mégis szívesen készítenél saját kezűleg valami egyedi dekorációt, akkor válassz egyszerű, kevés alapanyagot igénylő DIY ötleteinkből. Ejts útba egy kreatív boltot, és kezdődhet is a kézműveskedés!

Girlandvariációk

  • Nincs is egyszerűbb dekoráció a girlandnál. Néhány papír, ragasztó és egy madzag kell csak hozzá. A klasszikus háromszöges girland mellett, ami mintás papírból önmagában is rendkívül látványos, készíthetsz nyuszis vagy répás verziókat is. A nyuszishoz mindenekelőtt egy sablont érdemes kinyomtatni, amit aztán színes, mintás papírokra lehet rárajzolni, majd kivágni. Maradék fonalakból pompont készíthetünk farkincának.
Forrás: countryliving.com, Etsy/FunstaCraft
  • A répás girlandot papírból vagy akár vékonyabb filcanyagból is el lehet készíteni. Ehhez sablon sem kell, mindössze 1,5–2 centis csíkokat kell vágni, majd meghajtani, és ragasztani a répaformát.
Forrás: http://homedecorfurnishing.win, 2.fiskars.com

Felakasztható díszek

  • Nem feltétlenül kell több dekoráció, mint néhány barka- vagy aranyvesszőág egy vázában. Ezt pillanatok alatt húsvéti ruhába öltöztethetjük. A legegyszerűbb és igen letisztult variáció, ha vastagabb lapokból, esetleg kartonból vágunk ki címke alakú lapocskákat, amikre akár mi magunk is rajzolhatunk, de egy szép pecsétet is használhatunk. Ha már nyomdát veszünk, érdemes egy barna színt is választani, amivel a papírlapok szélét antikolni tudjuk. Egyszerű madzaggal vagy akár színes szalaggal is felköthetjük papírdíszeinket.
Forrás: Etsy/hazeleyyes, stitch.net
  • Az ágakra természetesen kerülhetnek különböző módon díszített tojások. Ha kisgyerek is van a háznál, a Kézzel készített húsvét Facebook-csoportban lelt hintázó nyuszi biztosan telitalálat lesz. Kovács Melinda kifújt tojásból, fehér és rózsaszín filcanyagból, egy kis zseníliadrótból és -fonalból készített nyuszit. A hinta alját jégkrémpálcikából vágta ki, és ugyan itt nem látszik, de a popsijáról nem hiányzik a bojt sem. Ugye, imádnivalóak?
Forrás: Kovács Melinda, coco29.com

Kettő az egyben asztaldíszek

  • Szépen becsomagolt ajándék is lehet asztaldísz, persze csak ameddig a gyerekek rá nem vetik magukat. Apró csokitojásoknak készíthetünk papírrépákat, amihez mindössze egy téglalap alakú színes papírra van szükség, és egy kevés zöld szalagra. Ha nem is teszel bele semmit, egy kis kosárba rendszerezve 3–5 darab ilyen répa szuperül fog mutatni. Tényleg egyszerű elkészíteni, az eredmény pedig rendkívül látványos lesz.
  • Az apróságoknak egy újabb nagyszerű ötlet, amihez mindössze egy színes szalvétára és fagolyóra van szükség. A szétnyitott szalvétát pakoljuk meg apró tojásokkal, ez lesz a nyuszi pocakja. Formázzunk a szalvétának két fület, majd húzzuk fel rá az előzőleg nyusziarccal megrajzolt fagolyót. A végeredmény igazán bájos lesz!
  • Nagyobb csokiknak szerezzünk be egyszerű barna papírzacskókat. Tegyük bele a csokikat, majd kössük át szalaggal nagyjából a közepénél vagy kicsivel az alatt. A fenti részt vágjuk meg úgy, hogy két nyuszifület kapjunk, és ne maradjon el a pompon se.
Forrás: sostrenegrene.com, Ebay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.