fürdőszoba felújítás zuhanyzó zuhanykabin bauhaus2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdőszobák kialakítása során a saját igényeid mellett fontos figyelembe venned a helyiség adottságait is. A zuhanyzó tervezésénél elsőként ki kell jelölnöd, hogy pontosan hol szeretnéd elhelyezni; sarokba, süllyesztve vagy csupán egy üveglappal leválasztva. Amennyiben van rá mód, akár plusz fal – például üvegtégla – beépítésében is gondolkodhatsz.

A zuhanykabinok széles választéka lehetőséget teremt, hogy a legjobb helykihasználás mellett találd meg a számodra legmegfelelőbbet. Ezalatt pedig nem csupán az ajtókeret típusait, a teljes, fél vagy zsanéros változatot értjük.

Tálca nélküli zuhanykabin

Ez a fürdőszoba, akril- vagy üvegtáblával leválasztott részét jelenti, mely lehet a helyiség egyik végében, sarkában vagy három fallal körülölelt területén. Bárhová is tervezed, a padlóösszefolyó beépítésénél elengedhetetlen a megfelelő padlólejtés. Ennek hiányában a burkolólapon nagy eséllyel víz fog maradni, ami elpárolgáskor vízkőnyomokat hagyhat maga után. Ez azonban egy jó szakember megválasztásával könnyen megakadályozható. A tálca nélküli zuhanykabinok modern és letisztult hatást keltenek, nem mellékesen pedig igen kedvelt megoldást jelentenek a kisebb fürdőhelyiségekben. Esetükben célszerű sima felületű ajtót választani, ezzel is erősítve a nyugtató, minimalista hatást és a fürdőszoba egységét.

A tálca nélküli zuhanykabinok modern és letisztult hatást keltenek Forrás: Shutterstock

Tálcás zuhanykabin

Ebben a variációban több dolog is meghatározza a végeredményét. Ilyen például a tálca mélysége, mérete, anyaga és kialakítása: találhatunk olyan zuhanykabint, amely mélysége egy kádénak felel meg, tehát ez remek kettő az egyben választás, ugyanakkor elveszíted a klasszikus zuhanyzó érzését. A zuhanytálca készülhet kerámiából és akrilból, színe általában fehér, de kapható már színes változatokban is.

Az ajtó lehet nyitható vagy elhúzható, ami függhet a fürdőszoba méretétől, de kiválasztásánál szerepet játsztat az esztétikum és a megszokás is.

Találhatunk olyan zuhanykabint, amely mélysége egy kádénak felel meg, tehát ez remek kettő az egyben választás Forrás: Shutterstock

Ne vond meg magadtól a zuhanyzás élményét!

A zuhanyfej méretétől kezdve, a csaptelep típusán át, a luxusnak számító masszázs és fényterápiás kiegészítőkig szinte bármi beszerelhető egy zuhanykabinba – legyen az akár tálcás, akár a nélküli. A belső kényelmi funkcióknak csak a hely és a pénztárca szabhat határt. Természetesen lehet kapni „kész" zuhanykabinokat is, melyeket csupán be kell helyezni a fürdőszobába.

Amennyiben tehát felújítanád vagy megújítanád a fürdődet, gondold át alaposan, hogy melyik variáció áll hozzád a legközelebb, hiszen több éven át fogod használni.

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.