Így dobd fel kis alapterületű fürdőszobádat! – Ötletes megoldások

Forrás: Shutterstock -
fürdőszoba vécé ötlet kis alapterület bauhaus2019 wc lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kis alapterületű fürdőszoba praktikus, mégis dekoratív berendezése komoly fejtörést okozhat. A helykihasználást maximalizálni kell, ugyanakkor nem célszerű ezt az esztétika kárára tenni. A következőkben ebben kívánunk segíteni.

Növeld a teret, és férj el kényelmesen, esztétikusan!

Válassz világos alapszínt, a falra helyezz nagyobb méretű csempét és tükröt! Ezekkel optikailag máris sikerült megszüntetned a hely szűkösségét. De ne állj meg ennyinél, folytasd! Szabadítsd fel a padlót is: szereld a falra a szekrényt, a polcokat, a mosdót, no meg persze a vécét! A falba süllyeszthető WC remek megoldás azoknak, akik több, szabadon használható teret szeretnének nyerni, letisztultságával pedig a túlzsúfolt tér érzetét is erősen csökkenti. Azonban nem minden otthonban tudják a falba rejteni, van, ahol a WC mögé egyfajta álfal kerül. Semmi pánik, az így nyert pakoló térrel még szuperebbül be tudod rendezni a kis álomfürdőszobádat! Tehetsz rá polcot, gyertyákat, növényeket, attól függően, hogy a tárolás vagy a dizájn jegyében akarod-e kihasználni.

A falba süllyeszthető WC remek megoldás azoknak, akik több teret szeretnének nyerni Forrás: Shutterstock

A nyitott és zárt polcokat érdemes variálnod: a szépen hengerbe hajtogatott törülközők a fürdőszoba díszítőelemeiként is funkcionálhatnak, de ugyanez a pipere- és tisztítószerekről már nem mondható el. Ezeket tehát jobb elrejteni, a zárt szerkényekre jó megoldás a tükörbetétes ajtó, ezzel is növelve a teret.

Ha a kis fürdők esetén választani kell a tusoló és a kád között, az esetek többségében a kád nyer – főként ott, ahol gyerekek is vannak –, és egy zuhanyfüggönnyel próbálják megoldani a kulturált zuhanyzást. Nos, te ne ezt tedd! A tusolókból ismert üveglap/-ajtó már a kádaknál is alkalmazható, egy megfelelő zuhanyfejjel és falrögzítéssel máris elkerülted a fájdalmas választást.

A tusolókból ismert üveglap/-ajtó már a kádaknál is alkalmazható Forrás: Shutterstock

Az apró fürdőszobák legnagyobb ellensége, ha nem jut be természetes fény, tehát nincs ablaka. Ezt próbáld ellensúlyozni például álmennyezetbe rejtett spotlámpákkal vagy LED-világítású tükörrel. A természetes hangulatot növényekkel is javíthatod, de ebben az esetben nem mindegy, milyet választasz! A szerencsebambusz vagy a buzogányvirág jól tűrik a magas páratartalmat, és elegendő számukra a minimális természetes fény is, amelyet napközben a nyitott fürdőszobaajtón át kapnak.

Egy kis fürdőszoba minél letisztultabb, minél egyszerűbb, annál könnyebb benne „lélegezni".

A fürdőszobaszőnyegen és még pár kelléken megjelenő erőteljes szín csodákra képes Forrás: Shutterstock

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne formálhatnád a saját ízlésednek megfelelően. A fürdőszobaszőnyegen és még pár kelléken megjelenő erőteljes forma vagy szín például csodákra képes, de a kád fölé elhelyezett mozaikkép is fenségesen tud mutatni.

A fentiekből is látszik, hogy a méret másodlagos, ha okos ötletekkel rendezed be a fürdőszobádat.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Így dobd fel régi, öreg, megunt bútoraidat: Tippekhttp://www.life.hu/otthon/20190111-igy-dobd-fel-oreg-megunt-butoraidat-butorfelujitas-hazilag.htmlEgyáltalán nem ritka, hogy van legalább egy olyan nagyobb bútordarab az otthonodban, amelyet már meguntál, vagy épp nem passzol az új dizájnhoz. Netán megakadt a szemed egy garázsvásáron, nagyszüleidnél egy régebbi szekrényen, asztalon, de ráférne némi frissítés. Nem kell feltétlenül asztaloshoz vinned, hogy ismét szép és impozáns külsőt kapjon. Vedd kezedbe a bútor felújítását! OtthonOrigoSzuper ötletek a balkon hangulatának kialakításárahttp://www.life.hu/otthon/20180519-igy-dobd-fel-az-erkelyt-szuper-otletek.htmlVirágládák muskátlikkal, egy kisasztal, esetleg nem is egy, hanem egyből két szék és pár növény. Valóban csak ennyiből állhat egy erkély? Számolj le az unalommal! Az erkélyek, a lakások teraszai. Vannak nagyobbak és egészen aprók is, ám mi mindre hoztunk remek ötleteket, melyekkel felpezsdítheted és kihasználhatóbbá teheted őket. OtthonOrigoHúzd magadra a munkásnadrágot! - Lakásfelújításhttp://www.life.hu/otthon/20180729-huzd-magadra-a-munkasnadragot-nok-lakasfelujitas.htmlAnnak, aki már próbált szakember találni kisebb, vagy akár nagyobb lakásfelújítási munkák elvégzésére, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szinte a lehetetlennel próbálkozott. Mit tehetünk hát, mi nők egy ilyen helyzetben? Megcsináljuk magunk. OtthonOrigoLegyen melegebb a lakásodban négy egyszerű trükkelhttp://www.life.hu/otthon/20190205-legyen-melegebb-a-lakasodban-telen-negy-egyszeru-trukkel.htmlA tél hideg, ezen nem kell meglepődni, ugyanakkor otthonunkban elvárjuk a finom és jóleső meleget. Nos, most hoztunk pár tippet, hogy egyszerű trükkökkel – nem pedig pluszfűtéstechnikával – nálad is kellemesebb legyen a hőmérséklet, és ne fázz. OtthonOrigoA modern nem jelenti a klasszikus vesztéthttp://www.life.hu/otthon/20190123-a-modern-nem-jelenti-a-klasszikus-vesztet-neoklasszikus-lakas.htmlA szépség és kifinomultság erőteljesen és mégis lágyan van jelen ebben a litván otthonban. Egy tökéletes neoklasszikus belső, melyben a hagyományos, klasszikus elemek tökéletesen keverednek a modernnel, egyszerre karakteres és elegáns légkört hozva létre. OtthonOrigoEgy apró Duna-parti lakás csipetnyi luxussalhttp://www.life.hu/otthon/20190114-egy-50-negyzetmeteres-dunaparti-lakas-atalakitasa.htmlA kis alapterületű lakások gyakran okoznak fejtörést tulajdonosaik számára. Szeretnék minél jobban kihasználni az apró tereket, miközben vágynak a luxus csipetnyi érzésére is. Ilyenkor érdemes felkeresni egy belsőépítészt, aki mind a tökéletes és személyre szabott elrendezésben, mind a cél elérése érdekében kívánt bútorok és kiegészítők beszerzésében szakértő segítségünkre lehet. Így tett a mostani, 50 négyzetméteres lakás tulajdonosa is, aki a Geppetto belsőépítész iroda segítségét kérte. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.