A tűzoltók figyelmeztetnek: életet menthet a csukott hálószobaajtó

tűzoltóság életmentés tűzoltó hálószoba ajtó lakástűz alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életet menthet, ha éjszakára becsukjuk a hálószoba ajtaját. Sokan inkább nyitva hagyják, félnek a bezártságtól, a gyerekek pedig szeretik, ha beszűrődik egy kis fény. Ám lakástűz esetén sokat számít az ajtó, hiszen útját állhatja a lángoknak. 

A New York-i Cold Spring Harbor tűzoltóság tett közzé Facebookon egy sokkoló posztot, amelyben megmutatják, lakástűz esetén életet menthet a csukott hálószobaajtó. A bejegyzés bejárta az internetet, hírt adott róla például a Metro is.

A gyerekek szeretik, ha éjjel beszűrődik hozzájuk egy kis fény, de a felnőttek között is sokan vannak, akik félnek a bezártságtól vagy egyszerűen csak szeretik, ha jár a levegő a helyiségben. A tűzoltóság munkatársai most azt szerették volna szemléltetni, hogy lakástűz esetén a csukott hálószobaajtó életet menthet. Ugyanannak az ajtónak fotózták le mindkét oldalát, így láthatjuk, hogy megállította a tüzet, így azok, akik a hálószobában aludtak, megmenekültek.

Ehhez kapcsolódóan iskolákban is tartanak előadásokat, hogy a gyerekek is megértsék, fontos becsukni az ajtót a saját biztonságuk érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.