Ez Amerika legdrágább otthona – Döbbenetes összegért kelt el

luxus legdrágább rekord Amerika Penthouse New York lakás eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztárok luxusotthonai között találunk jó párat, amelyekért igazán hatalmas összegeket adtak ki. A most következő lakást – nem házat! – azonban földi halandóként elképzelhetetlenül magas áron vette meg egy milliárdos. Az adás-vétellel ez a New York-i otthon lett az Egyesült Államok legdrágább lakása.

A kimondottan gazdag lakóiról ismert 220 Central Park South lakóházban kelt el egy igen impozáns penthouse, amelyet Ken Griffin vásárolt meg. Az üzletember nem fukarkodott, 238 millió dollárt, azaz átszámítva közel 67 milliárd forintot fizetett érte. Olyan híres szomszédai lesznek, mint például Sting.

Ken Griffin 67 milliárd forintot fizetett az impozáns luxuslakásért Forrás: Getty Images/Larry Busacca

A 79. emeleten lévő négyszintes luxusingatlan körülbelül 2400 négyzetméteres. Ez már önmagában is döbbenetes szám. Sajnos pontos információ nincs arról, hogy maga a lakás milyen felszereltségű, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy Griffin nem fog semmiben sem hiányt szenvedni.

220 Central Park South Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A milliárdos egyébként már-már luxusingatlan-gyűjtőnek is tekinthető, hiszen több méregdrága lakást és házat vásárolt az évek során – egy 60 millió dolláros lakást Chicagóban és Miamiban, egy 122 milliós kastélyt Londonban. Így vélhetően csak időszakosan fogja használni új, rekordot döntő otthonát.

A luxus és a giccs hihetetlen párosításahttp://www.life.hu/otthon/20181118-alomotthonok-a-luxus-es-a-giccs-hihetetlen-parositasa-miami-beach.htmlEbben az otthonban minden tárgynak, minden bútornak külön története van. Első pillantásra giccsparádénak tűnhet ez a Miami Beach-i ház, de megismerve tulajdonosának motivációját és a berendezés kiválasztásának igényességét, lehetséges, hogy másként fogod látni. OtthonOrigoMéregdrága lakberendezés: nézz körbehttp://www.life.hu/otthon/20181030-meregdraga-lakberendezes-nezz-korbe-a-luxus-cuccok-kozott.htmlNem kell sokáig keresgélnünk, hogy túlárazott, méregdrága termékekre bukkanjunk. A most következőkben olyanokat hoztunk, amelyek itt-ott ugyan aranyozottak, márványalapon fekszenek, neves tervezők keze nyomát viselik, de a hozzájuk rendelt árakkal kissé megszaladt a gyártó tolla. OtthonOrigoKitalálod, melyik a magyar luxus álomotthon? http://www.life.hu/otthon/20180802-kitalalod-melyik-a-magyar-luxusotthon-kviz.htmlA luxusról és a fényűzésről sokaknak először az aranyozott kandallók, a hatalmas terek és a külföldi házakról készült fotók ugranak be. Ám a modern luxus teljesen mást jelent: letisztult formák, visszafogott díszítettség és élhető minőségi környezet. OtthonOrigoKukkants be Justin Timberlake New York-i luxuslakásábahttp://www.life.hu/otthon/20180310-kukkants-be-justin-timberlake-new-york-i-luxuslakasaba.htmlIgen rövid időn belül kelt el Justin Timberlake csodás luxuslakása. Az oka lehet, hogy az ára volt –közel 8 millió dollár -, vagy épp az előző tulajdonos kiléte, de az sincs kizárva, hogy a vevőt szigorúan a lakás maga érdekelte ennyire. Be kell vallani, csodás. OtthonOrigoÁlomotthonok – Kaliforniai luxusvilla Magyarországonhttp://www.life.hu/otthon/20171015-alomotthonok-kaliforniai-luxusvilla-magyarorszagon-belsoepiteszeti-terv-ring-miklos.htmlAz amerikai álomban erősen jelen van az a fajta kényelem és luxus, amelyet a tengerentúli, sikeres emberekhez kapcsolunk. Kalifornia pedig különösen csábító ebből a szempontból. Ám nem kell több ezer kilométert utaznunk ahhoz, hogy egy ilyen álmunk valóra váljon. Megmutatunk egy igazi luxusvillát belülről, amely valahol hazánkban épült és szépült. A California Love koncepció terveit maga a tervekért és a kivitelezésért felelős vezető belsőépítész, Ring Miklós mesélte el nekünk. Otthon--Modern élet – Pazar luxusházak: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20171009-modern-luxushazak-epiteszet-a-vilagbol.htmlA modern házakról a letisztultság, a környezettudatosság, az egyedülálló építészeti megoldások jutnak az eszünkbe. Abszolút joggal. Lejárt a cicomás villák ideje, és eljött a minden ízében hatékony luxusé. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.