átalakítás ház DIY bútor lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az otthon több mint az a hely, ahol álomra hajthatod a fejedet. Az otthon a család, a közös együttlétek, az ünnepi összejövetelek, a hétvégi vidám reggelik, a nyugalom, a meghitt pillanatok megtestesítője. Állandóan alakulóban van, szinte soha nincsen kész, hiszen velünk együtt változik. Ha te is szívesen alakítgatod az otthonodat, vagy csak szeretnéd még inkább a saját egyéniségedre szabni, akkor olvasd el tippjeinket!
  • Bútorátalakítás

Mindig láss a dolgok mögé! Ha egy bútort elsőre nem is találsz az igazinak, nézd olyan szemmel, hogy mit lehet még kihozni belőle. Legyen szó akár egy nagyszüleidtől rád maradt komódról vagy egy mai tömegtermékről, például egy IKEA bútorról. A közkedvelt áruház termékei valószínűleg minden második háztartásban megtalálhatók, így nem számítanak éppen egyedinek. Nem csoda, hogy külön workshop épült erre hazánkban is: az IKEA-hack eseményeken az áruházban vásárolt termékeket tudjátok a saját ízléseteknek megfelelően átalakítani.

Ha egy bútort elsőre nem is találsz az igazinak, nézd olyan szemmel, hogy mit lehet még kihozni belőle Forrás: Shutterstock
  • Varrj, varrass

A lakástextíliákból sem kevés manapság a kínálat, de ha mégsem találod az igazán neked valót, vásárolj szövetet, és varrj vagy varrass belőlük dekorációt. Készülhet ilyen módon párnahuzat, függöny, ágytakaró, ülőpárna, babzsák vagy éppen terítő.

  • DIY projektek

Lényegében eddig is arról beszéltünk, hogy ne félj saját magad is alkotni. De nem feltétlenül csak átalakításban gondolkodhatsz, még akkor is, ha nincs sok tapasztalatod a barkácsolásban, kisebb projekteknek nyugodtan nekiállhatsz. Akár egy egyszerűbb polcnak vagy éppen egy lámpának. De már az is szuper, ha stencilezéssel dobod fel a falakat, vagy például saját címkéket készítesz a konyhában üvegekben tárolt élelmiszereknek, mondjuk transzferálással.

Ha nincs is sok tapasztalatod a barkácsolásban, kisebb projekteknek nyugodtan nekiállhatsz Forrás: Shutterstock
  • Saját emlékekből díszek

Az otthon a családról szól, így bátran használd a közös emlékeket is. Fényképekből készülhet akár fotófal, de a transzfertechnikát is bevetheted. Nem feltétlenül kell fotókban gondolkodnod, akár már egy kirándulás alkalmával gyűjtögetett termésekből, kavicsokból is kedves asztaldíszt készíthetsz.

  • Kincskeresés

Kincseket bárhol lehet találni. Kincseket, amelyek talán még nincsenek teljesen a saját ízlésedre szabva, de egyediek és esetleg jó áron meg tudod szerezni, és szívesen foglalkozol vele, hogy az otthonod dísze legyen. Lehet ez akár bútor vagy bármilyen lakberendezési tárgy, akár karácsonyfadísz. Ha kifejezetten szereted a kincskeresést, akkor a bolhapiacok neked valók. Járj mindig nyitott szemmel.

Havi 8 millióért II. Erzsébet királynő szomszédja lehetszhttp://www.life.hu/otthon/20190122-havi-8-millioert-ii-erzsebet-kiralyno-szomszedja-lehetsz.htmlSzívesen laknál egy csodás, panorámás luxusingatlanban II. Erzsébet szomszédságában? Potom 8 millió forintért most meg is teheted. OtthonOrigoBambuszból épült villa Bali szívében: fenntarthatóság és dizájn kéz a kézbenhttp://www.life.hu/otthon/20190114-bambuszbol-epult-villa-bali-sziveben-elora-hardy-designer-almodta-meg.htmlÁlomszép és abszolút környezetbe illő bambuszház épült Bali szívében. A mesebeli építményben természetesen a legtöbb lakberendezési tárgy is bambuszból van. Ismerd meg a ház történetét! OtthonOrigoRekordösszegért vett lakást Matt Damonhttp://www.life.hu/otthon/20190108-rekodrosszegert-vett-penthouse-lakast-matt-damon.htmlBrooklyn legdrágább ingatlanját, egy penthouse lakást vásárolt meg nemrégiben Matt Damon. A színész valóban nem kevés pénzt költött rá feleségével, Lucianna Barrosóval. OtthonOrigoMost akár te is kibérelheted Madonna egykori otthonát: eláruljuk, mennyiérthttp://www.life.hu/otthon/20181127-kiado-madonna-es-guy-ritchie-egykori-londoni-lakasa.htmlMadonna és exférje, Guy Ritchie egykori londoni lakása bárki számára elérhető és kibérelhető, feltéve, ha meg tudjuk fizetni a lenyűgöző ingatlan árát. OtthonOrigoIlyen a Provence ihlette vidéki stílushttp://www.life.hu/otthon/20181113-provance-ihlette-francia-videki-stilus.htmlEgy francia vidéki stílusban kialakított otthonba belépve, a világ bármely pontján is legyen, olyan, mintha Provence-ban lennénk. Annyira könnyed és lélekmelengető ez a lakberendezési stílus, hogy csak imádni lehet. OtthonOrigoMinden, amit a skandináv stílusról tudnod kell http://www.life.hu/otthon/20180925-minden-amit-tudnod-kell-a-skandinav-stilusrol.htmlMiért olyan közkedvelt a skandináv design? Mitől töretlen a népszerűsége? Ismerd meg az északi népek életvitelére szabott lakberendezési stílust, ami meghódította a világot. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.