A régi lesz az új – 2019-es lakberendezési trendelőrejelzés

fashion week 2019 otthon bútor lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évnek megvannak a maga meghatározó stílusirányzatai, trendjei, ezek tehát jövőre sem maradnak el. Az ElleDecor már most bejelentette a 2019-es év bútortrendjeit. Ebből szemezgettünk.

Nagyszabású ágyak

Magas, kárpitozott ágytámla, dupla matrac. Jövőre rengeteg hasonló típusú ággyal találkozhatsz a boltokban, mivel az ilyen kényelmet és fenséges melegséget árasztó hálószobabútorok lesznek a következő év meghatározó darabjai. Az ilyen ágyak nem csupán alvásra hívnak, hanem napközbeni lustálkodásra, családi filmezésre és romantikus együttlétekre is.

Kényelmet és fenséges melegséget árasztó ágy lesz az új kedvenc a hálószobában Forrás: Joy Moyler

Geometriai minták

Ezek eltávolodnak a törzsi motívumoktól, egyfajta modern absztrakt hatást keltő festmények, kárpitok és kiegészítők jönnek 2019-ben, méghozzá kontrasztos színekben és aszimmetrikus formákban.

Geometrikus minták Forrás: Grey Crawford

Természetes anyagok

A kőzetek, az ásványok, a fa és a parafa jövőre a luxust fogják képviselni. Nem csupán a használati tárgyakon jelennek majd meg, az egyszerű vizuális élményt nyújtó textúrák is hódítani fognak.

A kőzetek, az ásványok, a fa és a parafa jövőre a luxust fogják képviselni Forrás: Elite Stone

Az egyenes a múlté

A lekerekített bútorok – mint például az 1970-es éveket idéző fotelek – ismét trendik lesznek. Nem kell természetesen az egész lakást újrabútoroznod, elég egy-két ilyen elemet beszerezned, hogy a kellő hatást elérd.

A lekerekített bútorok ismét trendik lesznek Forrás: Virginia Macdonald

Innovatív fémfelhasználás

A fémeket sokkal érdekesebb módon fogják használni, és sokkal népszerűbbek lesznek, mint valaha. Csipkék, hálók, netán tömbök költöznek be otthonainkba, melyek többsége felér majd egy műremekkel.

Innovatív fémfelhasználás Forrás: Joy Moyler

Egyedi darabok

A megrendelésre és limitált szériában, kézzel készült bútorok, dekorációs elemek 2019-ben igen népszerűek lesznek. Az a folyamat, amelyben tudjuk, hogy ki, hogyan és mikor készítette az adott bútort, tárgyat, felbecsülhetetlen értéket képvisel már most is, melyet jövőre sokkal jobban fogunk szeretni, és többet is áldozunk majd rá.

A megrendelésre és limitált szériában, kézzel készült bútorok, dekorációs elemek 2019-ben igen népszerűek lesznek Forrás: Fyrn

A régiségek továbbra is trendik maradnak – ahogy mindig is –, ám a következő évben a modern környezetben is elhelyezhető daraboké lesz a főszerep.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.