Őszi lakberendezési ötletek a praktikusság jegyében

praktikus otthon lakberendezés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten az ősz megmutatta méregfogát, döbbenetes széllel, esővel és hideg levegővel kellett szembesülnünk. Október vége így tehát nem csupán a ruhatárunkban, de az otthonunkban is komoly változásokat hoz. Mutatjuk a legjobb és legpraktikusabb ötleteket, hogy ha kissé megkésve is, de fel tudj készülni az őszre.

Vigyél egy kis színt a hálószobádba, hogy könnyebben ébredhess!

Amikor az ébredés még sötétben ér minket, és az éjjeliszekrényen pihenő kislámpa fényénél próbálunk kibotorkálni a konyhába a kávéért, nos, ilyenkor jól jöhet némi pozitív napindító – és ezalatt nem a falra felragasztott tömegidézetekre gondolunk. Olvasd tovább!

Melegedj!

Nem mindenhol vannak új, tökéletesen szigetelő nyílászárók. Épp ezért érdemes beszerezned huzatfogó párnákat, melyek nem csupán hasznosak, de a szoba dizájnelemeként is remekül működnek. Hidd el, ezeknek a szuper párnácskáknak nem csak a nagyszülőknél van helyük.

A melegséget azonban másként is elérheted. Egy esős, őszi délután minden bizonnyal te is szeretsz a kanapén bekuckózni. Ehhez pedig elengedhetetlen a pihe-puha pléd és a szőrös díszpárna. Ezek nem csupán funkcionális, de díszítő elemként is tökéletesek.

Ősszel még nem mindenhol találják meg a fűtés és a kinti hőmérséklet tökéletes összhangját, így előfordulhat, hogy otthon dideregni kényszerülsz. Egy hordozható villanyradiátorral vagy klímával ezt az időszakot remekül áthidalhatod.

1. Állólámpa - moebelix.hu 24.990 Ft, 2. Huzatfogó unikornis – beststuff.hu 6990 Ft, 3. Szőrös plüsspárna – faszacuccok.hu 2990 Ft, 4. Mailblom pléd – jysk.hu 5990 Ft, 5. Tejn szőnyeg – ikea.hu 5990 Ft, 6. Infra hősugárzó – emag.hu 12.990 Ft Forrás: Life.hu

Még fényt!

Az őszi időszakban szinte teljesen váratlanul ér minket a korai sötétedés, a hajnali világosság hiányáról már nem is beszélve. Épp ezért elengedhetetlen, hogy kiaknázd a természetes fényt – cseréld le a vastag vagy épp sötétebb tónusú függönyöket –, valamint beszerezz új lámpatesteket, és kicseréld az égőket. Ezek az apró, ám mégis jelentős változtatások nagyban javíthatnak a közérzeteden.

Ennek tükrében érdemes lehet fontolóra venned, hogy a nappali – ahol a legtöbb időt töltöd – világosabb tónust kapjon. Ez történhet a szoba átfestésével vagy a huzatok, szőnyegek lecserélésével is.

Az ősz tehát megérkezett, alkalmazkodj hozzá a saját módodon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.