Ez a család évente mindössze egy befőttesüvegnyi szemetet termel

befőttesüveg újrahasznosítás szemét környezettudatosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bea családja évente mindössze egy befőttesüvegnyi szemetet termel. Hogyan csinálják? Eláruljuk.

Bea és családja a nyugati országokban már bevált szokást, az úgynevezett „zero waste" életmódot követi. Úgy vélik, használati tárgyaink csaknem 80 százaléka gyakorlatilag teljesen felesleges.

Fontos, hogy mindenre nemet mondjuk, amire nincs szükségünk: legyen szó akár ingyenes termékmintáról vagy megörökölt pulóverről. Csak azt érdemes megtartani, amire valóban szükségünk van.

Vásároljunk újrahasznosítható dolgokat és mi magunk is hasznosítsunk újra. Valamint ne felejtsük el a komposztálást sem.

Bea a Szeretlek Magyarországnak elárulta, neki mindössze 15 ruhadarab van a szekrényében, de ezeket számtalan módon tudja kombinálni. Mint mondja, nem könnyű átszokni erre az életmódra, de előbb-utóbb sikerülni fog. Ők még a levágott hajat is komposztálják, és óvszerből is újrahasználhatót vesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.