Apró trükk, amivel kitisztíthatod a mosogatószivacsot

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc -
otthon mosogatószivacs konyha tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a mosogatószivacs nem egy drága holmi, előfordul, hogy nincs elfogy az utolsó darab is, és nincs időnk vagy kedvünk leszaladni újat venni. Ilyenkor sincs azonban veszve semmi: a használt szivacs is könnyen újszerűvé varázsolható. 

A mosogatószivacsok állaga lassan romlik, viszont nagyon hamar összegyűjtenek egy csomó baktériumot, ráadásul még a szaguk is hamar kellemetlenné válik. Ilyenkor azonnal kidobod? Az sem baj, de ha nincs kéznél másik, ki is tisztíthatod. Adj 1 liter meleg vízhez 4 evőkanál szódabikarbónát, ebben áztasd a szivacsot 1-2 órán keresztül, majd alaposan öblítsd ki.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Szódabikarbónával tisztítható a legtökéletesebben a mikrohullámú sütőhttp://www.life.hu/otthon/20180929-szodabikarbonaval-tisztithato-a-legtokeletesebben-a-mikro.htmlMég ha nagyon vigyázunk, és minden ételt lefedünk, akkor sem kerülhető el a mikro szennyeződése. Ráadásul, amilyen gyorsan koszosodik, annál macerásabb kitakarítani. Íme, egy pofin egyszerű trükk a tisztán tartásához. OtthonOrigoMegszabadult fájó emlékeitől Bereczki Zoltánhttp://www.life.hu/otthon/20180916-megszabadult-fajo-emlekeitol-bereczki-zoltan-szinesz.htmlA színész új otthonba költözött, és ezzel együtt eltüntette tönkrement házassága emlékeit, de a ruháinak kilencven százalékát is eladományozta.Otthon--Pártos Csillának mennie kell, Pécsi Ildikó eladja az ingatlanthttp://www.life.hu/otthon/20180609-partos-csillanak-mennie-kell-pecsi-ildiko-eladja-az-ingatlant.htmlPártos Csillának és fiának még idén nyáron ki kell költöznie a budai villából. Az is kiderült, mi a terve Pécsi Ildikónak az ingatlannal. Otthon--Pécsi Ildikó: "Érvényes kilakoltatási végzésünk van. Most már költözniük kell! Elég volt!"http://www.life.hu/otthon/20180430-pecsi-ildiko-kilakoltatna-partos-csillat.htmlPécsi Ildikó végre érvényesíteni akarja igazát: kijelentette, Pártos Csillának és fiának költöznie kell. OtthonFotó: Hámori Zsófia/Life.huKutatás: az I. és az V. kerületben a legjobb élnihttp://www.life.hu/otthon/20180501-kutatas-szerint-az-i-es-az-v-keruletben-a-legjobb-elni.htmlNincs változás a tavalyihoz képest, a fővárosban továbbra is az I. és az V. kerületben a legjobb lakni, a vidéki nagyvárosok közül pedig Eger, Veszprém és Tata a listavezető az Otthon Centrum elemzése szerint.OtthonOrigoIlyen körülmények között él Deák Bill Gyulahttp://www.life.hu/otthon/20180330-ilyen-korulmenyek-kozott-el-deak-bill-gyula-zenesz-kobanyan.htmlKőbányán, egy régi házban él Deák Bill Gyula. Állítja, ez és a közönsége, valamint a zenélés jelenti számára a világotOtthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.