Rendezd be otthonod a feng shui szerint egyszerűen

Forrás: Shutterstock -
tippek otthon energia feng shui jin-jang lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az igazi feng shui túlmutat az ugró delfineken és a szélcsengőkön. Természetesen a legjobb az lenne, ha szakértő segítségét kérnéd, de e nélkül, pár apró változtatással is azonnali hatást tudsz gyakorolni otthonod hangulatára. Érdekes, de ebben nem kell hinni ahhoz, hogy érezd a jótékony hatását.

A feng shui szelet, vizet jelent, másfajta értelmezésben maga a környezet. A lakberendezésben célja, hogy megteremtse a falak közt élők harmóniáját, engedje a pozitív energiák áramlását a szobákban, így hozva létre nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb környezetet. A feng shui 4000 éve ismert, a kínaiak hitték – és most is hiszik –, hogy a természetbe való beavatkozásokkal megtörjük az addig szabadon áramló energiákat. Ezt hivatott ez a módszer elegyengetni.

A lakberendezésben a feng shui célja, hogy megteremtse a falak közt élők harmóniáját Forrás: Shutterstock

Engedd áramolni a csit!

1. Szabadulj meg a felesleges tárgyaktól!

Jellemzően minden lakásban vannak rejtett, vagy épp kevésbé rejtett tárolók – az ágy és polcok alatt, a sarokban... stb. Ám, nem csupán az ilyen kis tárolók akadályozhatják az energia szabad áramlását. Nézz szét a szobákban, és döbbenj meg, hogy mennyi felesleges dolgot is tartasz otthon. Csak azokat tartsd meg, amiket valóban szeretsz, vagy melyek különleges jelentéssel bírna a számodra. A többit gyűjts össze, és adományozd el, vagy dobd ki. Ezután pedig csak olyasmit vásárolj a lakásodba, amire valóban szükséged van.

2. Engedd be a fényt és a levegőt!

Annak érdekében, hogy az egész házban állandó lehessen a jó energia, a szélnek (levegőnek) és a fénynek is mozgásban kell lennie. Nyiss gyakran ablakot, ne használj – csak ha feltétlenül szükséges – árnyékolókat, sötét függönyöket, mindig tartsd tisztán az ablakokat, tükröket és egyéb üvegfelületeket. Egy sötétebb sarokba helyezz például tükröt, mely visszaveri a fényt.

Ne használj árnyékolókat, sötét függönyöket, engedd be a fényt a szobába Forrás: Shutterstock

3. Vidd be a természetet!

A feng shui szempontjából a levegőáramlás nagyon fontos, ahogy annak tisztasága is. A szobanövények szűrik a levegőt, egészségesebb, tisztább környezetet teremtve. Az egészséges növények életerejük miatt is vonzzák a pozitív energiát.

4. Befolyásold életed a színekkel!

A színek nagyon fontos szerepet játszanak a feng shui-ban; melyek egyaránt megjelenhetnek a falakon, a bútorok kárpitján és a kiegészítőkben is. Mutatjuk a listát:

  • Piros: szerencse és gazdagság
  • Narancs: boldogság és szórakozás
  • Sárga: mentális stimuláció, erő
  • Zöld: béke, egyensúly, gyógyulás
  • Kék: nyugalom, kommunikáció, spiritualitás
  • Lila: gazdagság, tudás
  • Fehér: tisztaság
  • Fekete: teljesítmény, különösen piros színnel párosítva
  • Barna: gondoskodás
A zöld a béke, egyensúly és gyógyulás színe Forrás: Shutterstock

5. Vesd be a Jin-Jang erejét!

A feng shui követői úgy vélik, hogy minden két ellentétes, de egymáshoz kapcsolódó erőből áll: Jin (nõi) és Jang (férfias). Ez olyan erők egyensúlya, mint a sötét és világos, vagy az éjjel és nappal; az egyik nem létezhet a másik nélkül. Mikor otthonodat díszíted, törekedj az ilyen fajta egyensúlyra azzal, hogy ezt a koncepciót alkalmazod.

A fentiek természetesen csak a feng shui könnyen alkalmazható alapjait jelentik. Ha ezeket megteszed, érezni fogod a változást, mely lehet, hogy később nagyobb átalakításra, a bágua-térkép használatára is ösztönöz majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.