Filmek és sorozatok, melyek konyháiba azonnal beleszerettünk

Downton Abbey film inspiráció sorozat konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó film a kikapcsolódás mellett, akár még lakberendezési inspirációként is szolgálhat. Sokan vágynak például a Jóbarátok nappalijára, melyet többféle stílusban korábban már bemutattunk. Most azonban a konyhákra fókuszáltunk, és összeszedtük azokat, melyeket akár Te is megvalósíthatsz otthonodban.

Egy retro konyha átalakítása

Ez a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg.

A Holiday című romantikus vígjátékban két összetört szívű nő különös döntésre szánja el magát. Egy „vakáció" erejéig, otthont cserélnek. Iris (Kate Winslet) londoni konyhája egy vidéki stílusú kis ékszerdoboz. A baba kék konyhaszekrény és a hasonló árnyalatú vintage porcelánok igazi nőies keretet adnak a helyiségnek. A kandalló csak fokozza a régies stílust, melyet remekül megtámogat a fa étkező és a csillár.

Iris (Kate Winslet) londoni konyhája egy vidéki stílusú kis ékszerdoboz Forrás: James Radin

Amanda (Cameron Diaz) Los Angeles-i konyhája tökéletes ellentéte Irisének. Az első benyomásunk megtévesztő lehet - modern, praktikus, kissé rideg -, hiszen a részletek, az apró kiegészítők lágyítják az összhatást.

Amanda (Cameron Diaz) Los Angeles-i konyhája modern és praktikus Forrás: James Radin

A Julie & Julia - Két nő, egy recept című film középpontjában a főzés áll, ennek megfelelően pedig egy igen praktikus és jól felszerelt konyhát láthatunk. Ám ez nem csupán az alkotók fantáziájának szüleménye. A filmben megjelenő szakácskönyv szerző, Julia Child létező személy, a készítők pedig az ő cambridge-i konyháját vették alapul. Ez a helyiség minden porcikájában a kulináris élvezeteket szolgálja, egyszerűen imádnivaló.

A film készítői Julia Child cambridge-i konyháját vették alapul Forrás: Columbia Pictures Industries

A Modern család – mely itthon is méltán népszerű amerikai sorozat – otthonai közül az összes megérné a bemutatást, de mi mégis Gloria és Jay konyháját emelnénk ki. Elegáns, letisztult, nem mellékesen pedig modern. A rozsdamentes acél felszerelések mellett, a zebramintás bárszékek szuper játékosságot csempésznek a térbe.

Gloria (Sofia Vergara) és Jay (Ed O'Neill) konyhája elegáns, letisztult és modern Forrás: Ron Tom/ABC American Broadcasting Companies

A Downton Abbey sorozatból ismert konyha nem csupán a főzés színtere. A személyzet ideje nagy részét itt tölti, ennél fogva a cselekmények középpontjában áll. A rusztikus stílusú, meleg, mégis visszafogott színekkel és fényekkel játszó konyhán szinte érezni a történelmet.

A Downton Abbey sorozat rusztikus stílusú konyháján szinte érezni a történelmet Forrás: Joss Barratt/Carnival Films

A Mr.&Mrs. Smith film ultra-modern konyhája, kissé túlmutat a főzés élvezetén – lásd a kemencébe rejtett fegyverarzenált. Ám, ha csak a hagyományos funkcióját nézzük, tökéletesen felszerelt és kényelmes. A csempézett falak és munkalapok nem csupán egyedi megjelenést kölcsönöznek ennek a bérgyilkos-konyhának, de elegáns csillogást is, mely szexivé teszi.

Mrs. Smith (Angelina Jolie) ultramodern konyhája tökéletesen felszerelt és kényelmes Forrás: Twentieth Century Fox

A Gone Girl (Holtodiglan) konyhája a modern és a klasszikus dizájn stílusát ötvözi, igen kifinomult arányossággal. Már-már túl precíz, túl tökéletes. Természetes a filmet nézve, megtaláljuk ennek mélyebb jelentését, értelmét.

A Holtodiglan konyhája a modern és a klasszikus dizájn stílusát ötvözi Forrás: Merrick Morton

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.