Szivárványos könyvespolc, az unikornis jegyében

Forrás: AMBER ULMER -
színes könyv könyvespolc unikornis szivárvány lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az unikornisok világa egyszerűen megállíthatatlan, és ez alól a lakberendezés sem képez kivételt. A szivárványszínekben pompázó lakás azonban nem minden otthonnak és benne lakónak áll jól. Mit tehetsz tehát, ha szeretnél némi vidámságot csempészni a lakásodba, de nem akarod, hogy túl tarka legyen? Rendezd át a könyvespolcodat!

Gerinccel kifelé - Itt az új idegőrlő minimalista trend

Sokan úgy tartják, hogy a könyveink rengeteget elárulnak rólunk; nem csupán a kedvenc írókra és műfajra derülhet így igen gyorsan fény, de a könyvek elhelyezése, a könyvespolcon lévő plusz elemek is- fotók, nippek, kis emléktárgyak... stb. – remekül utalnak a személyiségünkre. Bevallom, ha én vendégségbe megyek, az első, hogy a könyveket keresem a szememmel. Mi az, ami szemmagasságban van, ami poros, van-e bármiféle struktúra az elhelyezésükben? Most van egy újfajta trend, amit egyszerűen képtelen vagyok befogadni. Nézd meg!

Ne gondold azonban, hogy könnyű dolgod lesz. A könyvek javarésze ugyanis inkább sötétebb árnyalatú, tehát el kell kezdened nem csupán téma, író és kritika alapján válogatni, hanem szín szerint is. Természetesen nem kell egyből a szivárvány összes színét megjelenítened a polcokon – ezért ne kezdj bele egy raklapnyi könyv felvásárlásába –, fokozatosan is kialakíthatod az unikornis-könyvespolcodat. Persze, főleg, ha sok az új kiadású könyved, arra is van példa, hogy egyből sikerül.

Forrás: AMBER ULMER

Először kezd el színek, árnyalatok szerint különválogatni és elrendezni a meglévő köteteket, majd ez alapján böngéssz a hiányszínű borítókkal ellátott könyvek között.

Forrás: Instagram/mealisson

Nem kell feltétlenül mindet 3-5 ezer forintért megvenned, menj például antikváriumba, vagy használd ki a könyvesboltok, kiadók hatalmas leárazásait.

Természetesen nem kell az egész könyvespolcodnak színektől hemzsegővé válnia. Az is remekül mutat, ha csak egy-egy polcon sorakoznak ugyanolyan színű könyvek. Persze, ez így már kevésbé lesz unikornisos.

A legnehezebb dolgod a rózsaszín és sárga kötetet beszerzésével lesz, ezeket ugyanis nem igazán kedvelik a borítótervezők.

Forrás: AMBER ULMER, Instagram/arccabin, Instagram/bookishqueen

Jó rendezgetést, jó olvasást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.