Alakítsd át úgy az albérleted otthonossá, hogy később visszakapd a kauciót

átalakítás otthon albérlet kaució lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az albérletekben sok a szabály, melyek gyakran elveszik tőled a lehetőséget, hogy otthonossá tedd, saját stílusod szerint rendezd be azt. Most azonban mutatunk pár remek ötletet, melyek nem állnak majd közéd és a kauciód közé.

A csodálatos és sokoldalú létra

Nem üthetsz lyukat a falba, hogy felakassz képeket? Old meg egy létrával. Fesd le kedved szerint, majd támaszd a kiválasztott falhoz. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy a bekeretezett képeket a fokokra tedd, vagy kifeszíts közéjük madzagot, és arra csíptesd rá a fotóidat. A létrára egyébként fényfüzért, apró lampionokat is akaszthatsz, így pedig remek központi elemmé varázsolhatod.

Forrás: kaikkirakastavat.com, Press Loft

A 10 legrosszabb lakótárs

Jó lakótársat nagyon nehéz találni, ami nem csoda. Amikor két ember összeköltözik, gyakran még párok, barátok esetén is sok a súrlódási pont, melyek vitákat, ellenkezéseket szülhetnek. Amikor nem is ketten, hanem többen éltek együtt, ezek száma hatványozódik. Ezek többségét a realitás talaján maradó házirenddel el lehet simítani, de léteznek olyan idegesítő lakótársak, akikkel egyszerűen lehetetlen békében együtt élni.

A szörnyű csempe esete

Nyilván nem akarod leverni a régit, majd újracsempézni a konyhát és/vagy a fürdőt – nem is valószínű, hogy a bérbeadó ezt megengedné. Ám közérzetedet nagyban befolyásolhatja, így vesd be az öntapadós tapétát – a „hogyan csináld" kérdésre ITT találsz választ. Ami ebben a megoldásban a legjobb, hogy a későbbi költözés során, némi erővel le is lehet szedni, a megmaradt ragasztót pedig gyógyszertári alkohollal könnyen le lehet törölni.

Forrás: Etsy

Dobd fel a bútorokat

A bútorozott albérletekkel sokszor az a baj, hogy régi, fakó kárpittal burkolt kanapék és fotelek várnak rád. Inkább tedd félre azt a pénzt, amiből új ülőalkalmatosságokat vennél, és költs jóval kevesebbet. Elég néhány takaró, amivel leteríted a kanapét és a foteleket, valamint pár díszpárna, és máris kellemesen otthonossá, a sajátoddá válik a szoba.

Forrás: aliexpress.com

Minták a falra

A falakat átfesteni, csak ritkán teheted meg egy albérletben, de van rá mód, hogy feldobd a fehér felületeket. Válassz falmatricát: a minták rendkívül széles skáláját megtalálhatod már itthon is. A legszuperebb, hogy ezeket egyszerűen le lehet venni a falról, és így a lakás visszanyerheti eredeti állapotát. A régi ajtókat, szekrényeket is fel lehet dobni egy ilyen megoldással.

Forrás: Press Loft

Tégy meg mindent, a házirend betartása mellett, hogy jól érezd magad az albérletedben, hiszen otthonod békéje nagyon fontos, hogy pihenni tudj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.