Ezeket a hibákat NE kövesd el az otthonodban! - Lejárt lakberendezési trendek

szocreál szekrény otthon csipketerítő nipp lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azzal, ha visszanyúlsz a múltba, és pár elemet a modernkori környezetbe átültetsz, szuper összhatást érhetsz el. Ám, ha túlzásba esel, az bizony visszaüthet. Van pár elem, ami a megfelelő designba beépíthető, de vannak, melyeket egy életre el kellene felejteni a lakberendezésben.

Dédmamás design

A csipketerítő funkciója nulla, ellenben kimondottan régimódi hatást kelt. Természetesen egy bohém, vagy épp barokk stílusú lakásban ma is lehet helye, ha a megfelelőt választod. A színes virághímzések helyett, tedd le voksodat az egyszínű mellett. Egy-két kiemelt részen találd meg a csipketerítők helyét - komód, kisasztal... stb. -, és lehetőség szerint ne díszítsd tovább az adott részt.

A csipketerítő funkciója nulla, ellenben kimondottan régimódi hatást kelt Forrás: Vatera

A fentivel ellentétben a nippek valóban csak porfogók, amennyiben nem drága műalkotások. A sima porcelán se fia, se borja csecsebecséket – ha nem társul melléjük érzelmi töltet – inkább ne sorakoztasd fel a lakásodban, pláne ne alakíts ki számukra egy külön kis szentélyt, ahol naponta kétszer is kell port törölgetned.

A nippek valóban csak porfogók Forrás: Vatera

A vitrines szekrénysorok, azaz a tipikus nipptartók ideje is leáldozott. Az otthonod nem kiállító terem, de ha mégis szeretnél valamit a figyelem középpontjába helyezni, és egyszerre megóvni, vannak már remek üvegfalú, beépített spotokkal megvilágított szekrénykék is.

A vitrines szekrények felett is eljárt az idő Forrás: Vatera

Szocreál visszhang

A minimalista stílus már a legtöbb bútor összeállításba beitta magát. A szemünk sem kívánja a faltól falig érő nagybútort, mely ormótlan, és igencsak keresztbe tesz a levegős hatásnak. Tehát egy szekrénysor se kisebb szobába, se lakásba, sőt, egyáltalán sehová sem való már.

A faltól falig érő szekrénysor igencsak keresztbe tesz a levegős hatásnak Forrás: Vatera

A padlószőnyeget is hagyd a szállodákra. Kicsit sem praktikus és a takarítás szempontjából se a legjobb választás. Ha teheted, szedd fel és helyette válassz parkettát, laminált padlót vagy valamilyen hidegburkolatot. Szőnyegekből sem kell az egész területet befedőt beszerezned, ha szép a padlózat, egy-két közepes méretű darab is megteszi.

A padlószőnyeg takarítás szempontjából nem a legjobb választás, a poratkák kedvenc búvóhelye Forrás: Shutterstock
Csapj le ezekre a szuper lakásdekorációkra – Hidd el, szerelem lesz első látásra!http://www.life.hu/otthon/20180624-csapj-le-ezekre-a-szuper-lakasdekoraciokra-disztargyakra.htmlSokan haszontalannak, egyszerű porfogóknak tartják őket, de mi, akik imádjuk a lakásdekorálást, nem tudunk meglenni nélkülük. A dísztárgyak, melyek lényegében funkció nélkül tengődnek az áruházak polcain, otthonunkban új életre kelnek. OtthonOrigoLakásdekoráció - Falra hányt borsó helyett 5 szuper DIY-s ötlethttp://www.life.hu/otthon/20180619-lakasdekoracios-diy-s-tippek-keszits-a-falra-sajat-magad-diszeket.htmlA lakás dekorálásához nem kell se sok pénz, se sok idő, se ügyes kéz. Ezekkel a szuper egyszerű és gyors DIY-s ötletekkel Te is könnyedén feldobhatod az otthonodat azokkal az öltetekkel, amiket a Society19 oldalon találtunk. OtthonOrigoÍróasztalok 15000 forint alatt; avagy készülj az iskolára pénztárcabarát üzemmódbanhttp://www.life.hu/otthon/20180613-iroasztalok-15000-forint-alatt-penztarcabarat-iskolakezdes.htmlAz iskola bár csak most ér véget, már kezdhetünk is a szeptemberi kezdésre készülni. A tanulás egyik szinte elengedhetetlen kelléke az íróasztal, mely ára azonban akár horrorisztikus is lehet. Mi most összegyűjtöttünk pár igazán remek, de a kínálat szempontjából olcsó darabot. OtthonOrigoPanelek korszerűsítése - Így növelheted lakásod értékét!http://www.life.hu/otthon/20180527-panelek-korszerusitese-noveld-lakasod-erteket-felujitas.htmlA paneleket hajlamosak vagyunk elfogadni olyannak, amilyennek 50 évvel ezelőtt megépítették őket. Jó tudni azonban, hogy a mai napig nagyon sokan keresik ezeket a típusú lakásokat, de nem csupán eladási célzattal jöhetnek jól a következő korszerűsítési, felújítási tippek. Legyen élhetőbb és értékállóbb otthonod! OtthonOrigoNe engedd, hogy az építkezésre és lakásfelújításra rámenjen a párkapcsolatotok!http://www.life.hu/otthon/20180522-ne-engedd-hogy-az-epitkezes-es-lakasfelujitas-tonkretegye-a-parkapcsolatod.htmlEgy nagyszabású lakásfelújítás és építkezés olyan helyzeteket teremthet egy párkapcsolatban, melyre a mindennapi életből nincs lehetőség felkészülni. Most körbejárjuk, hogy mi vezethet a vitákig, és mivel tudod ezeket orvosolni, jobb esetben megelőzni. Otthon--Egy feminista lakás, mely inspiráló és erős, épp mint egy nőhttp://www.life.hu/otthon/20180522--feminista-lakas-mely-inspiralo-es-eros-epp-mint-egy-no-new-york.htmlMit jelent, hogy egy lakás feminista berendezésű? Segítünk: nem a rózsaszínt és a virágmintát. Amikor két nő egymásra talál az elképzelt és a megvalósítható álmok terén, ott valami egészen fantasztikus jön létre. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.