Olaszország ingyen lakás ingatlan otthon elnéptelenedés Magyarország költözés Elnémulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mi vezetett ezen városok, országok csökkenő lakosságához, elnéptelenedő ingatlanaihoz. Hiszen nem titok, hogy emiatt adják ingyen a lakhatást. Kevés a munkalehetőség, mindentől elzárt, magas a bűnözés? Ha az okokat nem is mindig tűntetik fel, az ingyen lakásért cserébe elvártakból könnyen rá lehet jönni a céljukra. Van egy mondás: ami ingyen van, az kerül a legtöbbe. Olvass tovább és döntsd el Te, hogy van-e benne igazság.

1. Olaszország

Hallottál már a szicíliai Gangiról? Nos, nem ez a leismertebb olasz város, vélhetően még a hazafiak szemében sem, hiszen jelenleg hétezerrel több a lakás, mint az itt élő. A lakosságcsökkenést úgy akarják megállítani, sőt megfordítani, hogy ingyen kínálják ezeket az ingatlanokat. No, de nem eszik olyan forrón a kását. Ha eldöntötted, hogy Gangiba költözöl, szerződésben kell megígérned, hogy valóban életvitelszerűen fogsz ott élni, valamint fel is újítod a kapott lakást.

Gangi városa, Szicília Forrás: Shutterstock

2. Dél-Afrika

Ellentétben Olaszországgal, Dél-Afrika nem az adott régió gazdasági fellendülését várja el az ingyen lakásba költözőktől. Ez az ország ugyanis a szegényebb, hátrányos helyzetű polgárainak szeretne ezzel a lehetőséggel segíteni.

Dél- Afrika fővárosa, Fokváros Forrás: Shutterstock

3. Pitcairn-szigetek

Az Egyesült Királyság tengerentúli területe hiába kínál meseszép tájat, a népessége olyan drasztikusan lecsökkent, hogy ma már alig 50 lakosa maradt. Ha nem szereted a tömeget és a kedvenc könyved a Robinson Crusoe volt, akkor számodra ez egy kihagyhatatlan lehetőség.

Az Egyesült Királysághoz tartozó Pitcairn-szigetek Forrás: Shutterstock

4. Kolumbia

Dél-Afrikához hasonlóan, ez a veszélyesnek „vélt" dél-amerikai ország is a szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró embereknek kínál lehetőséget. Nincs elvárás, csak bizalom. Az elmúlt években egyébként Kolumbia egyre vonzóbb turisztikai célponttá vált, és ennek megfelelően a gazdasága is erősödött. Csak a bátraknak ajánlott.

Cartagena városa, Kolumbia Forrás: Shutterstock

+1. Ne hidd, hogy Magyarországon nem találsz ilyen lehetőségeket.

Sok „elöregedő", vagy épp fejlődő község szeretné ingyenes építési telkekkel, vissza nem térítendő támogatásokkal biztosítani a demográfiai csökkenést – mint például Zsedény, vagy Hernádnémeti. Két éve például Makón hirdettek meg három építési telket jelképes összegért. Tehát nem csupán a munkalehetőségektől távolabb eső helyeken lehet esély az ingyen lakásra, telekre. Azoknak, akik szeretnék maguk mögött hagyni a nagyvárosok zaját és zsúfoltságát, érdemes figyelni a számukra kedvező fekvésű települések honlapját, mivel itt értesülhetnek elsőként az ilyenfajta kedvező, sokszor ingyenes, vagy épp nagyon kedvező lakhatási lehetőségekről.

Bizarr otthonok – Élj egy kígyóistenség gyomrábanhttp://www.life.hu/otthon/20180415-bizarr-otthonok-kigyo-alaku-haz-mexiko.htmlA most következőket az ofidiofóbiában szenvedők csak terápiás jelleggel olvassák el. Ők azok, akik egész biztos, hogy sosem fognak ebbe a társasházba beköltözni. Áll ugyanis egy remekmű a mexikói Naucalpan városában, ami egyszerre tekinthető műalkotásnak és bizarr otthonnak. Járd be velünk a csodálatos Kígyó-házat. OtthonOrigoÁlomotthonok – Egy befejezetlen szentendrei családi ház összhangjahttp://www.life.hu/otthon/20171106-alomotthonok-egy-szentendrei-csaladi-haz-pallaghy-kata-belsoepitesz.htmlLehetséges egy még befejezetlen családi ház belső tereit úgy kialakítani, hogy élhető és otthonos végeredményt kapjunk? Az Álomotthonok sorozatunk mostani részében erre kapunk választ. OtthonOrigoÁlomotthonok - Isabelle d’Ornano grófnő eklektikus párizsi lakásahttp://www.life.hu/otthon/20170924-alomotthonok-isabelle-d-ornano-grofno-eklektikus-parizsi-lakasa-enterior-design.htmlA Quai d'Orsay-n, azaz a Szajna bal partján lévő nívós rakparton található az a csodálatos épület, melyben ezer és ezer dolog talál egymásra, annak ellenére, hogy különböző korokból származnak. Egy modern grófnő lakása, valóban igazi álomotthon. OtthonOrigoÁlomotthonok – Átalakítottak egy furgont, és azzal járják a világothttp://www.life.hu/otthon/20170626-alomotthonok-atalakitottak-egy-furgont-es-azzal-jarjak-a-vilagot.htmlIdőnként mind ábrándozunk egy kötöttségektől mentes életről, amiben nem kell munkába járni, nincsenek idegesítő szomszédok, nem kell a lakáshitellel foglalkozni, csupán élvezni az életet, és mindig ott ébredni, ahol épp kedvünk tartja. Egy angol férfi ezt megvalósította, nem is akárhogy. Otthon--A ház, ami kevesebb mint 20 négyzetméter, mégis tágas – Maximális helykihasználáshttp://www.life.hu/otthon/20180301-kevesebb-mint-20-negyzetmeter-megis-tagas-a-maximalis-helykihasznalas-haz.htmlAna White egy 19 négyzetméter alapterületű és 4 méter belmagasságú pótkocsit alakított át, hogy keze alatt egy csodálatos, ám igen apró alaszkai házzá alakuljon. A kis férőhely, bizony remek lehetőségeket kínált, hogy új megoldásokat fedezhessen fel, a helykihasználás jegyében. OtthonOrigoEgy falusi lakóépület lett 2017 Év háza, az Építészet Világnapja megnyitójánhttp://www.life.hu/otthon/20171003-egy-falusi-lakoepulet-lett-2017-ev-haza-fodij-rusztikus-otthon-epitesz-epiteszet-vilagnapja.htmlAz Építészet Világnapja nyitóeseményén rendezték meg az „Év háza" díjátadóját, október 2-án. Egy volt, ami abszolút kiemelkedett a többi közül, de nem a futurisztikus megoldásoknak köszönhetően. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.