bauhaus2018 terasz kerti bútor kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A virágágyásokon túl, a frissen vetett fűmagokon át, a kerítés tövében növögető tujákig létezik egy csodavilág. A lehetőségek földjén a friss zöld és az üdítő élénk színek már hívogatnak téged is, hol napsütésben fürdetve, hol árnyékkal pihentetve. Közös érdek, hogy a téli álomból felébredve, fényét minél előbb visszanyerje: a kerted többet érdemel!

Az udvar minden háztulajdonos számára mást jelent. Van, aki a pihenést és a nyugalmat, van, aki a pezsgést és a társaságot találja meg benne. Legyen szó óvó törődéssel nevelgetett csodavirágról, vagy épp kismedencének helyet szorító ültetési rendről.

A kert és a ház éles ellentétben állnak egymással, ám van köztük egy összekötő híd, a terasz.

Talán épp ez a kettősség az, ami miatt gyakran kerül háttérbe. A kertben már ott virít az új gyep, a bokrok szépen megmetszve, el van tervezve a sziklakert helye, a gazok nem csúfítják a csodaszép virágágyást. No de, mi a helyzet a terasszal? Valóban egy retro műanyagszéken ücsörögve akarsz gyönyörködni a meseszép kertedben?

Virágládákkal és kaspókkal is fel lehet dobni a teraszunkat Forrás: Shutterstock

A felnőtt móka terepe

Ez a kert exkluzív szeglete. Ide akkor is ki lehet ülni, ha esik az eső, vagy perzsel a nap. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő esővetővel és napellenzővel legyen felszerelve, de adott esetben ezt a kettőt, egy nagy napernyő is helyettesítheti. A terasz padlóján akár mezítláb is lehet lépkedni, egy kerti papuccsal pedig könnyen meg lehet őrizni ezt a tulajdonságát. A növényeket sem kell nélkülöznöd, virágládák és kaspók széles választéka áll a stílusod rendelkezésére.

A teraszon az ember egyaránt érezheti magát kicsit bent és kicsit kint is. Ennek megfelelően érdemes a bútorokat és az egész atmoszférát megválasztani.

Pihenés

Kétségtelen, hogy a kert fő funkciója a kikapcsolódás, a relaxáció. Fogd fel úgy, hogy ez a privát parkod, úgy alakítod ki, ahogy számodra a legpraktikusabb. A teraszt érdemes alaposan kihasználni, nem csupán egy-két széket és egy kiselejtezett asztalkát kitenni. Add meg a módját: egy hintaágy, amin vasárnap délután kipihenheted a hét fáradalmait, egy fantasztikus 1-2 órás szundikálás keretén belül, egy állítható napozóágy, amin akár olvashatsz, köthetsz, koktélozhatsz is. Nem kell ezekből feltétlen újat venned, elég, ha a nyaralóból leselejtezetteket, régieket feldobod pihe-puha színes párnákkal.

Egy hintaágyon kipihenheted a hét fáradalmait Forrás: Shutterstock

Beszélgetés

A terasz remek lehetőséget teremt a társas élet megélésére. Nincs is jobb, mint egy jóízűt beszélgetni egy kényelmes kerti kanapén, fotelben ülve, időnként belekortyolni a limonádéba, közben nézni, ahogy a gyerekek kergetőznek a kertben. Már az esték sem kibírhatatlanul hűvösek, egy pléddel betakarózva, pár fáklyával megédesítve pedig kiváló alkalmat szül a romantikázáshoz is.

Étkezés

A terasz – ha kellően nagy – kiváló hely a grillezéshez. Akár hétvégi ebédről, akár hétköznapi vacsoráról van szó, a faszénen sülő hús és zöldség illata megalapozza a hangulatot. Fontos azonban, hogy legyen a grillsütő mellett egy kis pult, amin az előkészületek zajlanak, no meg persze egy megfelelő étkező asztal és hozzá kényelmes székek. Jó, ha az ember át tudja hívni a rokonait, barátait, szomszédait, hogy együtt merüljenek el a kulináris élvezetek mámorában.

A terasz kiváló hely a grillezéshez Forrás: Shutterstock

A te teraszod már készen áll?

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Bizarr otthonok – Élj egy kígyóistenség gyomrábanhttp://www.life.hu/otthon/20180415-bizarr-otthonok-kigyo-alaku-haz-mexiko.htmlA most következőket az ofidiofóbiában szenvedők csak terápiás jelleggel olvassák el. Ők azok, akik egész biztos, hogy sosem fognak ebbe a társasházba beköltözni. Áll ugyanis egy remekmű a mexikói Naucalpan városában, ami egyszerre tekinthető műalkotásnak és bizarr otthonnak. Járd be velünk a csodálatos Kígyó-házat. OtthonOrigoKertrendezési tippek - Válassz kerítéstakarót, belátásgátlóthttp://www.life.hu/otthon/20180413-kertrendezesi-tippek-otletek-valassz-kerites-takarot-belatasgatlot.htmlEgy szép kerítés nem csupán a kert, de az egész ház éke is lehet. Ámbár nem mindenkinek van elég ideje, pénze, vagy épp kedve egy komolyabb kerítés építésére, a szomszédokat és az utca népét ugyanakkor a legtöbben szeretnénk kizárni. Mit tehet ilyenkor az ember? Kerítéstakarót, átlátásgátlót vesz. OtthonOrigoAz „okos” kert bárki számára elérhető – LED fénnyel világító kerti bútorokhttp://www.life.hu/otthon/20180405-az-okos-kert-barki-szamara-elerheto-led-fennyel-vilagito-kerti-butorok.htmlAz idei év abszolút slágerei az „okos" kerti bútorok és kiegészítők. A LED fénnyel működő fotelek, székek, vázák és egyéb kiegészítők többsége távirányítóval működik – így például a színüket is meg lehet változtatni. Már itthon is elérhetőek. Ne habozz hát, ha valami igazán különlegesre vágysz! OtthonOrigoFilléres és gyors lakásfelújítási tippek – A csodálatos öntapadós tapétahttp://www.life.hu/otthon/20180404-filleres-es-gyors-lakasfelujitasi-tippek-ontapados-tapeta.htmlMíg régen alig pár fajtát lehetett csupán kapni, és azok mintája is elcsépelt, unalmas és kimondottan „gagyi” volt, ma már közel végtelen anyagú és mintájú öntapadós tapéta közül választhatsz. OtthonOrigoTavaszi megújulás a lakberendezés jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20180329-tavasszal-megujulas-a-lakberendezesben.htmlA tavasz, bár még nem érezteti komolyan a hatását, már a levegőben van. Ez az évszak tipikusan a megújulás időszaka, melyet az otthonunkba is érdemes átvinni. Egy frissebb tér a léleknek is jót tesz. Nem csupán a tavaszi nagytakarításról van szó, újítani is érdemes. OtthonOrigoÁlomotthonok – Egy végtelen panorámás, modern üvegpalota: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180321-alomotthonok-egy-vegtelen-panoramas-modern-luxus-uvegpalota-miami.htmlEzt a lenyűgöző és hatalmas házat a La Gorce-szigeten találjuk. A Biscayne-öbölre nyíló kilátás, egészen Miami belvárosáig azonban semmi ahhoz a mérhetetlen luxushoz képest, amivel ez az álomotthon kecsegtet. Tarts velünk, és lépj be! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.