Filléres és gyors lakásfelújítási tippek – A csodálatos öntapadós tapéta

Forrás: Etsy -
fürdőszoba üveg tippek öntapadós tapéta filléres lakásfelújítás konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg régen alig pár fajtát lehetett csupán kapni, és azok mintája is elcsépelt, unalmas és kimondottan „gagyi” volt, ma már közel végtelen anyagú és mintájú öntapadós tapéta közül választhatsz.

A legtöbb konyhában még mindig a csempe uralja a falat. Ám, ennek lecserélése nagy munka, szakembert igényel és ennél fogva nem is a legolcsóbb megoldás. Használd a teljes felületen, de a csempematricákkal, az egyszínű, unalmas felületet is hipp-hopp izgalmassá teheted. Azonban nem csupán a csempére, de a konyhabútor oldalára, vagy épp a mosogatógépre is találhatsz öntapadós matricát, ami ismét egy kis frissességet hoz ebbe a helyiségbe.

Forrás: Etsy

Tapétázási ötletek

A tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk.

Az üvegbetétes konyhai szekrények anno jó ötletnek tűntek, ugye? Az évek múlásával azonban sokan rájövünk, hogy bizony ezek csupán egy dologhoz járulnak hozzá, a rumli-hatás keltéséhez. Ez főként akkor okozhat esztétikai gondot, ha nem csupán tányérokat és poharakat tartasz bennük. A teák, kávé, méz, kakaó, fűszerek együtt bizony nem mindig mutatnak olyan jól, mint az a lakberendező magazinokban látni. Ilyenkor egyszerűen tegyél öntapadós átlátszó üvegfóliát a kényes helyekre. Ezekből is már rengeteg változat érhető el, van, ami tejüvegre emlékeztet, de olyan is akad, ami ólomüveg mintázatú. Ezt egyébként használhatod más üvegfelületekre is, akár ablakra, ajtóbetétre, vitrines szekrényre.

A fürdőszobában is remekelhetsz, itt azonban fontos, hogy speciális öntapadós tapétát válassz: vastag, vízálló legyen. Nem kell feltétlen csak csempemintákban gondolkodnod, válassz az aktuális ízlésednek megfelelőt. Egy kis fürdőben használj élénkebb színeket, és válassz hozzá illő kádkilépőt, fogmosó poharat, szappantartót. Ezek nem túl drága kiegészítők, összhatását tekintve azonban bámulatos változást képesek elérni.

Forrás: Etsy

A nappali, gyerek-, háló, vagy épp az előszoba bútoraira is tehetsz öntapadós tapétát. Válassz valamilyen faerezetűt, vagy bolondítsd meg egy extra mintájúval a teret. Lehet kapni például finoman csillámos felületűt, ami remekül fel tud dobni például egy régi dohányzóasztalt.

Nézd meg, milyen egyszerű vele dolgozni:

Ragasztástra fel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.