A rusztikus és az ipari lakberendezési stílus házassága

ipari stílus rusztikus stílus enteriőr lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rusztikus és az ipari lakberendezési stílust, általában két teljesen ellentétes pólusként szoktuk számon tartani. Az egyik meleg, otthonos, a másik rideg és fémes. Nehéz belegondolni abba, hogy ezeket lehet keverni, de meglepő módon remekül kiegészítik egymást. 

A modern otthonok szeretnek játszani a hideg-meleg kombinációjával, erre pedig a rusztikus és az ipari dizájn kiválóan alkalmas. Ez a fajta kontraszt - fém és fa, világos és sötét - tökéletes harmóniát képes teremteni. Erre a fajta fúzióra hoztunk most két példát, hogy lásd, ez sem lehetetlen.

Ipari enteriőrbe oltott rusztikusság

Az első házban a fekete és szürke a két uralkodó szín. Az anyaghasználat tekintetében is inkább az ipari vonalat erősíti; fém, vas, beton, acél.

Forrás: behance.net/seinov

Az erőteljes, néhol durva és szögletes vonalvezetés, az elnagyolt vakolat, a látható vezetékek, a gyárépületekből ismert kiegészítők mellett azonban több, rusztikus elemet is találunk, ami kellően lágyítja a teret.

Forrás: behance.net/seinov

A hálóban található fonott kosarak és lámpabúrák a fa étkezőasztal mellett, a nappali szobasarok szinte teljes egészében a rusztikus vonalat követi.

Forrás: behance.net/seinov
Forrás: behance.net/seinov

Színeiben ugyan remekül illeszkedik az ipari stílushoz, anyaghasználatban és benyomásban azonban távol áll tőle. A helyiség ezen részének éke, a fából készült, szépen díszített dohányzóasztalka szekció.

Forrás: behance.net/seinov

Forrás: behance.net/seinov

Rusztikus otthon, ipari elemekkel fűszerezve

Ez a lakás az előzővel szemben inkább a hagyományos, természetközeli stílust, azaz a rusztikust helyezi előtérbe. A színek melegebbek, bár a visszafogottság megmaradt.

Forrás: ologovo.by

A csupasz fagerendák egyfajta kellemes keretet adnak a térnek, míg a kanapén lévő mintás díszpárnák üdeséggel töltik meg a helyiséget, csakúgy, mint a fatörzsasztalkák és a szőrmeszőnyegek.

Forrás: ologovo.by
Forrás: ologovo.by

A magas fényű fehér padló megnyitja, a betonfalak azonban egyben tartják a szobát. Az ipari elemek lágyan épülnek be, nem veszik át az uralmat sehol sem.

Forrás: ologovo.by

Forrás: ologovo.by

Az étkező-konyha részben például a geometrikus, csupasz fémcsillár és az alumínium betétek remekül illenek az egyébként rusztikus berendezéshez. Ez a fajta illeszkedés jellemzi a ház többi részét is.

Forrás: ologovo.by
Forrás: ologovo.by

Mindkét enteriőr csodás lenne magában, de azzal, hogy egy ellentétes stílust is önmagukba engedtek, hangsúlyosabbá és érdekesebbé váltak.

A ház, ami kevesebb mint 20 négyzetméter, mégis tágas – Maximális helykihasználáshttp://www.life.hu/otthon/20180301-kevesebb-mint-20-negyzetmeter-megis-tagas-a-maximalis-helykihasznalas-haz.htmlAna White egy 19 négyzetméter alapterületű és 4 méter belmagasságú pótkocsit alakított át, hogy keze alatt egy csodálatos, ám igen apró alaszkai házzá alakuljon. A kis férőhely, bizony remek lehetőségeket kínált, hogy új megoldásokat fedezhessen fel, a helykihasználás jegyében. OtthonOrigoPénztárcabarát lakberendezési tippek - Újítsd meg az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20180228-penztarcabarat-lakberendezesi-tippek-ujitsd-meg-az-otthonod-lakasod.htmlMindenki szép, kellemes hangulatú otthonra vágyik, de nem mindenki tud erre több száz ezer forintot rászánni. Egyszerű, pénztárcabarát megoldásokat hoztunk, melyekkel könnyen felfrissítheted otthonodat. Otthon--Álomotthonok – Egy kétgenerációs luxus családi ház újratöltvehttp://www.life.hu/otthon/20180226-alomotthonok-egy-ketgeneracios-luxus-csaladi-haz-rokahegy-urom.htmlRengeteg hazai példa van arra, hogy álomotthonokat nem csupán külföldön lehet megálmodni és megvalósítani. Ezt megerősítve hoztunk most (is) egy magyar tervezői remeket. A kétgenerációs családi házról sokunknak vannak elképzelései, de azok egész biztos, hogy meg sem közelítik a most következő, V-ház névre keresztelt épületet. OtthonOrigoA híres énekesnő, Adele eladja luxus vidéki házáthttp://www.life.hu/otthon/20180215-a-hires-enekesno-adele-eladja-luxus-hazat.htmlAdele saját használatra vásárolta meg anno a házat, de 2011 és 2012 között bérbe is adta, havi több mint 5 millió forintért. Az énekesnő számára - aki naponta 49 millió forintot keres -, ez potom összegnek tűnhet. Lehetséges, hogy végül ezért döntött úgy, hogy inkább végleg megszabadul tőle, bár a Londonba költözése is közrejátszhatott ebben. Otthon--Rendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 3.rész - Oroszlán, Szűz, Mérleghttp://www.life.hu/otthon/20180206-csillagjegyek-horoszkop-szerinti-lakberendezesi-otletek-oroszlan-szuz-merleg.htmlÉrdekes, hogy a horoszkóp, milyen mértékben képes meghatározni azt, hogy hol érezzük igazán otthonosan magunkat. A lakberendezési szokásaikat illetően immár 6 csillagjegyet elemeztünk ki, most következzen újabb három. OtthonOrigoLakberendezési tippek, amiket a Disney-mesék fő gonoszai ihlettekhttp://www.life.hu/otthon/20180128-lakberendezesi-tippek-disney-mesek-fo-gonoszai.htmlGyerekként mind imádtuk a Disney meséket, melyek csodálatos világa elvarázsolt mindet. Fogadjunk, hogy neked is volt kedvenc karaktered, és az még véletlenül sem a gonoszok közül került ki. Ám, ha felnőttként nézed újra őket, be fogod látni, hogy a pozitív szereplők annyira távol álnak a valóságtól, hogy náluk már csak „happy end" hihetetlenebb. Két gyerek mellett, abban a szerencsés(?) helyzetben vagyok, hogy feldolgozhatom ezeket a meséket, és képzeld, a hercegnőkkel és a hősökkel ellentétben, már inkább a fő gonoszokért rajongok. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.