A nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójában

nappali otthon család egyedülálló lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a nagybetűs Nappali és a családos nappali között.

A kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!

A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni!

Nappali – ami csak a tiéd

Két verziója van – lakberendezési stílustól függetlenül: a zsúfolt és a szellős. A szellős nappaliban van egy kényelmes kanapé, esetleg pár puff, vagy fotel, tévészekrény, dohányzóasztal és egy kisebb polc. Minden a kényelemről és a praktikumról szól, melyben fontos a rend. Igen, az, hogy minden a helyén legyen alapvető egy szellős nappaliban, de ezt ebben a térben nem is nehéz megvalósítani, hiszen csak a legalapvetőbb bútorok és kiegészítők vannak benne.

A szellős nappaliban van egy kényelmes kanapé, esetleg pár puff vagy fotel, tévészekrény, dohányzóasztal és egy kisebb polc Forrás: Pressloft

A zsúfolt nappali rátesz erre pár lapáttal. Könyvespolc, mini iroda a sarokban, apró olvasósarok, emléktárgyak és csecsebecsék mindenütt. Tévedés azt hinni, hogy ez csak a nőkre jellemző. A férfiak is épp úgy képesek felhalmozni és túltolni a szoba berendezését. Ám ettől még nem lesz automatikusan nyomasztó. Bizony a hatás lehet remek, ha kellően nagy hozzá a szoba alapterülete és világos – akár több kisebb fényforrással.

A zsúfolt nappaliban tömött a könyvespolc és mini iroda van a sarokban, a polcokon emléktárgyak és csecsebecsék "Forrás: Pressloft "

A nappali lehet bohém, elegáns, modern sőt, kedveltek az egyedi gyártású, művészeti elemek is. Ez tükrözi ugyanis a tulajdonos stílusát, életvitelét. Ide invitálsz be mindenkit, aki hozzád érkezik, ezért is fontos, hogy ne csak számodra, hanem a vendégeid számára is kényelmes és kellemes legyen.

A nappali lehet bohém, elegáns, modern sőt, kedveltek az egyedi gyártású, művészeti elemek is Forrás: Pressloft

Családi szoba – osztozkodj

Hasonló funkciót tölt be, mint az előző, ám itt hozzáadódnak még a gyerekek is. Bizony a kicsiket nehéz a saját szobájukra korlátozni, bizony bekerülnek az alapdarabok közé a játszószőnyegek, a kisvasutak és a játéktároló dobozkák is. Az ilyen nappalik ritkán elegánsak, és akik drága, nehezen tisztítható kárpitot választottak, hamar megbánják. Hiába fekteted le a „kanapén nem iszunk, nem eszünk” szabályt, a gyerekek úgyis meg fogják párszor szegni. A meghívott pajtásokról és az itt tartandó zsúrokról már nem is beszélve.

A kicsiket nehéz a saját szobájukra korlátozni, bizony bekerülnek az alapdarabok közé a játszószőnyegek, a kisvasutak és a játéktároló dobozkák is Forrás: Pressloft

A családi nappali ugyanakkor nem kell, hogy egy forgószél által lerombolt térre emlékeztessen. Meg kell benne találni mindenki számára a megfelelő és kijelölt pontokat. Érdemes a tévét és az egyéb technikai eszközöket elrejteni, magasabbra tenni. Így elkerülhető, hogy a gyerkőcök babrálni kezdjék őket. Fontos a bútorok rögzítése, hogy a gyerekek ne tudják magukra rántani.

A családi nappali nem kell, hogy egy forgószél által lerombolt térre emlékeztessen Forrás: Pressloft

A kialakításánál mindig tartsd szem előtt, hogy ez a szoba már nem egyfajta élet-bemutatótérként, hanem a családi összhang és egység mintájaként fog funkcionálni. Kell elég ülőhely, valamint érdemes nagy és puha szőnyeget választani, mivel a gyerkőcök megmagyarázhatatlan módon vonzódnak a padlón üléshez, fekvéshez.

Érdemes nagy és puha szőnyeget választani, mivel a gyerkőcök megmagyarázhatatlan módon vonzódnak a padlón üléshez, fekvéshez Forrás: Pressloft

Mindkét nappalinál érdemes az élhető, otthonos és kényelmes vezérvonalakat követni. Természetesen minden életszakasznak megvan a maga „legtökéletesebb” nappali berendezése, de egy-egy nagyobb bútor esetén, érdemes olyat választani, amely könnyen átalakítható, hogy ne kelljen 3-5 évenként újat venni.

Egy-egy nagyobb bútor esetén, érdemes olyat választani, amely könnyen átalakítható, hogy ne kelljen 3-5 évenként újat venni Forrás: Pressloft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.