Álomotthonok – A törökbálinti Tükörhegy-ház színjátszó fényei

Törökbálint enteriőr álomotthon lakberendező Szabó Ildikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádunk külföldi álomotthonokat bemutatni, hiszen távoliságukban egyfajta romantika is rejlik. Ám nem feledkezünk meg a hazai mesés házakról sem. Nem csupán építészeti és belsőépítészeti remekeket hozunk hétről hétre, hanem az emberek többsége számára legelérhetőbb átalakításra, a lakberendezésre is kellő figyelmet fordítunk.

Szabó Ildikó munkái közül legutóbb egy klasszikus stílusú budai lakást láthattatok, most azonban egy ízig-vérig modern, ugyanakkor távolról sem unalmas enteriőrt mutatunk meg, a lakberendező tolmácsolásában.

Szabó Ildikó újabb munkája egy ízig-vérig modern, ugyanakkor távolról sem unalmas enteriőr Forrás: lakberendezo.net

"Egy lakás és egy ház között jelentős különbség nincs belsőépítészeti tervezés szempontjából.

A különbség inkább ott szokott lenni, hogy egy már meglévő épületben kell-e gondolkodni, vagy egy akkor épülőben. Hogy a megrendelő még azelőtt keres meg, hogy megépültek a falak, vagy már azután. A legszerencsésebb (és ma már kezd bevett szokás lenni), hogy az építész tervezővel egy időben keresnek lakberendezőt/belsőépítészt. Mert ekkor tudunk együtt gondolkodni azon, hogy építész szemszögből is alkalmas legyen az épület, és a belső kialakítás szempontjából is megfelelőek legyenek a terek. Ne a végén szembesüljünk azzal, hogy pont 15 centiméterrel arrébb kellett volna tenni a falat, ahhoz, hogy kényelmesen beférjen az ágy.

A színek háborúja

A legtöbbjükhöz hasonlóan, ezt a Megrendelőmet is nagyon megkedveltem. Az ő kívánsága az volt, hogy fekete-fehér-szürke lakás legyen a végeredmény. Mivel ez egy elég hűvös színkombináció, javasoltam, hogy némi színt tegyünk még mellé. Így jelent meg egy kevés navy blue és piros, valamint viszonylag sok zöld. A nappaliba kiválasztottunk egy szürke-fekete-zöld csíkos tapétát, majd ennek zöldjéhez igazítottuk a többi zöldet is.

A megrendelő kívánsága volt a fehér.fekete-szürke színegyüttes, emellé jött még egy kevés navy blue és piros, valamint viszonylag sok zöld Forrás: lakberendezo.net

Szabó Ildikó, lakberendező

"Lakberendezőként igyekszem ügyfeleim igényeit magas színvonalon kielégíteni, bármilyen stílusú teret is szeretnének. Természetesen nekem is vannak kedvenc stílusjegyeim, és vannak olyanok, amikben nem vagyok annyira jó, bár igyekszem ezen a téren is képezni magam. Szeretem a kihívásokat, és szeretem, ha nem mindig ugyanazt a stílust kell a lakásokba tervezni. Nagy felüdülést jelent, ha végre valaki egy klasszikus stílusú, egy kaliforniai stílusú, esetleg egy angol stílusjegyekben bővelkedő lakást szeretne.
Nagyon fontos számomra, hogy megtaláljuk egymással a hangot, némi szimpátia alakuljon ki közöttünk, hiszen gyakorlatilag „együtt élünk" ezalatt a néhány hónap alatt, amíg a tervezés folyamata zajlik. Olyan mélységekben kell beengedjenek az életükbe az ügyfeleim, hogy a bizalom elengedhetetlen."

Az egész házban végigfut az álmennyezeti rejtett világítás, mely a megrendelő kívánságára nem csak sima fehér fényt tud előállítani; RGB szalag, tehát sokféle szín kikeverhető.

Az egész házban végigfut az álmennyezeti rejtett világítás, mely a megrendelő kívánságára nem csak sima fehér fényt tud előállítani Forrás: lakberendezo.net

Ehhez a színkombinációhoz és stílushoz illeszkedő, nagyon szép magas fényű, festett fekete konyhabútor került a térbe, szintén zöld bárszékekkel.

Ebben a házban az összes bútor egyedi gyártásban készült. Egyedi üvegkorlátok kerültek mindenhova, sőt a lámpatestek egy része is egyedi gyártás."

Az összes bútor egyedi gyártás és egyedi üvegkorlátok kerültek mindenhová Forrás: lakberendezo.net

Álomotthonok – Egy pilisi ház döbbenetes átalakulásahttp://www.life.hu/otthon/20180104-alomotthonok-egy-pilisi-haz-bovitese-atalakitasa.htmlSok csodaszép külföldi és hazai otthont mutatunk be hétről hétre, melyek úgy tökéletesek, ahogy vannak. Most azonban egy olyat hoztunk, mely a tulajdonosai számára nem volt élhető, erősen felújításra szorult, de nem csupán a bútorok tekintetében. Egy fantasztikus átalakulás tanúi lehettek, ami inspirációként szolgálhat a saját otthonotok átalakítása, felújítása során. OtthonOrigoItt él a brit uralkodó - II. Erzsébet királynő palotái és kastélyaihttp://www.life.hu/otthon/20180102-ii-erzsebet-brit-kiralyno-palotai-es-kastelyai.htmlEgy igazi uralkodó nem csupán egy vagy két kastéllyal rendelkezik. Nincs ezzel másként az angol királynő, II. Erzsébet sem. Többet közülük csak pár alkalommal használ egy évben, de talán pont ez adja azt a fajta romantikájukat, mellyel még magasztosabbá válnak az alattvalók szemében. Otthon--A legrémisztőbb elhagyott helyek és épületek (18+)http://www.life.hu/otthon/20171227-a-legremisztobb-elhagyott-helyek-18.htmlIdén több olyan helyet, várost és épületet mutattunk be, melyek olyan hátborzongatóak, hogy akár egy horrorfilmbe is simán bekerülhetnének. Most megmutatjuk a legfélelmetesebbeket. OtthonNorthfotoA miniatűrök világa, ahol minden új értelmezést kaphttp://www.life.hu/otthon/20171223-a-miniaturok-vilaga-ahol-minden-uj-ertelmezest-kap-small-worlds.htmlKépzelj el egy világot, ahol elsőre minden normálisnak tűnik, de jobban megvizsgálva ráébredsz, hogy ez közel sincs így. Az ördög a részletekben rejlik, szokták mondani, ami ezekre a miniatűrökre duplán igaz. Otthon--8 különböző építészeti stílus bemutatása a Simpson család otthonán keresztülhttp://www.life.hu/otthon/20171214-8-kulonbozo-epiteszeti-stilusban-a-simpson-csalad-otthona.htmlAz amerikai Simpson család házát nehéz lenne másként elképzelni. Pedig több, Amerikában is igen népszerű építészeti stílus közül választhattak volna az alkotók. Nézzük meg, milyen lehetett volna Homer otthona. Otthon--Innovatív és modern formatervezés jellemzi ezeket a különleges székeket, fotelekethttp://www.life.hu/otthon/20171205-innovativ-es-modern-formatervezes-jellemzi-a-szekeket-foteleket.htmlHa bármikor is érezted már életedben, hogy a szobád elbírna némi művészetet, akkor most jó helyen jársz. Olyan székeket, foteleket mutatunk, melyek többségét, akár egy kortársmúzeumban is kiállíthatnák. De a legszebb, hogy funkciójukat tekintve is megállják a helyüket ezek az ülőalkalmatosságok. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.