8 különböző építészeti stílus bemutatása a Simpson család otthonán keresztül

Simpson család ház kortárs stílus építészet Amerika art deco építészeti stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Simpson család házát nehéz lenne másként elképzelni. Pedig több, Amerikában is igen népszerű építészeti stílus közül választhattak volna az alkotók. Nézzük meg, milyen lehetett volna Homer otthona.

1. Tudor stílusú ház

A tudor, talán az egyik legjellegzetesebb és legszembetűnőbb építészeti stílus. A felső szint külső burkolatát, fagerendákkal való díszítés jellemezte. Ám, ennél erősebb jellege, a több, egymástól elkülönülő ablak.

Forrás: HomeAdvisor

2. Gyarmati stílusú ház

Az amerikai építészet ezen stílusának fénykora az Egyesült Államok történelmének azon időszakára vezethető vissza, amikor a telepesek gyarmatosították a kontinenst.
Városi és vidéki környezetben egyaránt találunk ilyen stílusban épült házakat. Jellemzője a négyzetes alaprajz, a szimmetria és az egyenes ablaksorok.

Forrás: HomeAdvisor

3. Gerendaház

A hagyományos, gerendaházak csak egy szobát foglaltak magukban. Robusztusak és olcsók voltak. A korabeli stílusjegyei közül a legintenzívebbek a nagy tornácok, a sok és nagy ablak, amelyek lehetővé teszik a természetes fényt.

Forrás: HomeAdvisor

4. Viktoriánus stílusú ház

A 19. század második felében, elsősorban az erős középosztály körében volt ez a legnépszerűbb stílus. A kiváló kivitelezés és a kifinomult alapanyagok használata jellemezte, ugyanakkor több stílus keveredik benne. Mind a külső, mind a belső díszítőelemei eklektikusak, békességben megfér egymás mellett a neoreneszánsz, neobarokk, neogótikus művészeti irányzat több eleme is.

Forrás: HomeAdvisor

5. Cape Cod stílusú ház

A Cape Cod ház, amely az azonos nevű New England-i régióhoz kapcsolódik, az Amerikai Egyesült Államok egyik legkedveltebb stílusa. Úgy tervezték, hogy megbirkózzon a gyakran zord időjárással - a közepesen meredek tető például elbírja a nagy esőzést, havazást. Általában téglalap alakú az alapja, és könnyen bővíthető.

6. Mediterrán stílusú ház

A Földközi-tenger közelében a legnépszerűbb ez az építészeti stílus. Több altípusa is ismert– spanyol, olasz, portugál –, melyekre más és más kötött stílusjegyek jellemzőek. Alapvetően, amikor mediterrán házról beszélünk, vastag faajtót, termésköves faldíszítést, élénk színeket, kis ablakokat, laposabb tetőt értünk. Az ilyen háznak elengedhetetlen elemei a verandák és erkélyek.

Forrás: HomeAdvisor

7. Art Deco stílusú ház

Ez a stílus a modernitás kezdetét jelezte az építészetben, Franciaországból indult hódító útjára. Jellegzetes stílusjegyei: a lapos tető, a sima falak, a gyakran merész külső, a túlcicomázottság hiánya.

Forrás: HomeAdvisor

8. Kortárs stílusú ház

A 20. század közepétől kezdve találkozhatunk a kortárs építészettel. Minden esetben a modern igényekhez igazodik. Főbb jellemzői a nagy, egybenyitott terek, a levegős érzet megteremtése, a fenntarthatóság. A céltalan díszítés távol áll tőle, inkább a természeti adottságokat kihasználva épül – fekvés, tetőszerkezet, szigetelés... stb.

Forrás: HomeAdvisor
Lesd meg a 2017-s karácsonyi trendeket - Műfenyő és rózsaszín csillogáshttp://www.life.hu/otthon/20171205-lesd-meg-a-2017-s-karacsonyi-trendeket.htmlNem csupán a színek és stílusok tekintetében vannak meghatározó trendek. A fenyőfák, illetve a dekoráció meghatározó darabjait is megmutatjuk. Nem kell természetesen minden pontját követned, de kiváló ötletadóként szolgálhat. Otthon--Innovatív és modern formatervezés jellemzi ezeket a különleges székeket, fotelekethttp://www.life.hu/otthon/20171205-innovativ-es-modern-formatervezes-jellemzi-a-szekeket-foteleket.htmlHa bármikor is érezted már életedben, hogy a szobád elbírna némi művészetet, akkor most jó helyen jársz. Olyan székeket, foteleket mutatunk, melyek többségét, akár egy kortársmúzeumban is kiállíthatnák. De a legszebb, hogy funkciójukat tekintve is megállják a helyüket ezek az ülőalkalmatosságok. Otthon--Nyugtató forróság lesz 2018-ban – Megérkezett a lakásdekorációs előrejelzéshttp://www.life.hu/otthon/20171204-nyugtato-forrosag-lesz-2018-ban-megerkezett-a-lakasdekoracios-elorejelzes-trend.htmlNem csak a színek és formák között találunk újdonságokat. A jövő évi trendek közül néhány jelenleg is „forgalomban" van - a tervezők szeretik megszellőztetni őket. Így a felsoroltak közül párral már találkozhattál, de lesznek kifejezetten meglepő elemek is. OtthonOrigoEgy szoba, mely a háziasszonyok menedéke lehethttp://www.life.hu/otthon/20171130-egy-szoba-mely-a-haziasszonyok-menedeke-lakberendezes.htmlEgy fárasztó nap után, minden nő szeretne egy nyugodt, ám mégis kellő inspirációt nyújtó szobában pihenni. De milyen is egy ilyen, kifejezetten nők számára tervezett helyiség? Talán rózsaszínben pompázik ugró unikornisokkal? Még véletlenül sem. Nézd meg! OtthonOrigoÁlomotthonok – Egy befejezetlen szentendrei családi ház összhangjahttp://www.life.hu/otthon/20171106-alomotthonok-egy-szentendrei-csaladi-haz-pallaghy-kata-belsoepitesz.htmlLehetséges egy még befejezetlen családi ház belső tereit úgy kialakítani, hogy élhető és otthonos végeredményt kapjunk? Az Álomotthonok sorozatunk mostani részében erre kapunk választ. OtthonOrigoÁlomotthonok - Egy klasszikus berendezésű budai lakáshttp://www.life.hu/otthon/20171118-alomotthonok-egy-klasszikus-berendezesu-budai-lakas-szabo-ildiko-lakberendezo.htmlA külföldi álomotthonok mellett kellő figyelmet fordítunk a hazai gyöngyszemekre is. Most egy olyan csodás, budai lakást mutat be Szabó Ildikó lakberendező, amely a mostanában kissé mellőzött klasszikus stílust képviseli, némi csavarral. Ildikó sokoldalúságát mutatja, hogy épp olyan kreatív egy modern garzon berendezésekor, mint egy ilyen elegáns és gazdag részletekkel bíró dizájn esetén. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.