Legyen idén különleges az adventi naptár - Vegyél vagy készíts!

karácsony adventi kalendárium DIY adventi naptár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz eldönteni, hogy gyerekként vagy szülőként jobb-e várni a december elsejét. Az adventi időszakkal kezdetét veszi a karácsonyra való felkészülés. Az, hogy a kis adventi kalendáriumban mindennap vár valami kis meglepetés, remek napindító. A megszokott, előregyártott, aprócsokis verziónál azonban mi sokkal jobbakat ajánlunk. Nemcsak megvásárolható, de könnyen elkészíthető adventi naptárakat mutatunk neked.

Arra a kérdésre, hogy mi kerüljön bele, csak te tudhatod a választ.

Ezt nyilván a gyermeked életkora, a naptár férőhelyei és a nevelési szokásaid is meghatározzák. Nem érdemes azonban nagy értékű ajándékokat elrejteni az adventi naptárakban, mivel ennek inkább a varázslatos várakozás a célja, nem pedig az ajándékozás.

Én tavalyelőtt a vécé gurigáknak estem neki, tavaly a színes szalagok és a sima fehér borítékok változtak a kezeim között adventi naptárrá, de idén úgy döntöttem, hogy egyszer a kreatív anya is megpihenhet.

1. Adventi kalendárium - IKEA 2490 Ft, 2. Textil adventi kalendárium - Kreatív Hobby 3842 Ft, 3. Fiókos adventi naptár - Tchibo 5995 Ft, 4. Advnetni naptár - Flying Tiger 1500 Ft, 5. Adventi ajándék zacskók 24 db - Butlers 3490 Ft Forrás: Life.hu

Amennyiben te érzel magadban elég energiát és elszántságot, használd azt, ami otthon van!

A vécégurigákból remek adventi naptárt készíthetsz. Hajtsd be a végüket és szép szalaggal átfűzve, beszámozva máris kész a meglepetést rejtő dobozka. De, ha beragasztod vékony színes, vagy fehér papírral a két oldalát – persze, csak, ha már benne van az apró ajándék -, házikó vagy karácsonyfa alakban összerögzíted a 24 darabot, és beszámozod, szintén remek adventi kalendáriumot kapsz.

Forrás: Kram Doris, decoholic.org

A 24 darabos muffin sütőforma is remek szolgálatot tehet ilyenkor. Nincs más dolgod, csak apró csokit vagy műanyag állatkákat rejteni a formákba, majd azokat egy méretre vágott papírral lefedni. Komolyabb megoldás, ha a „fedőkre" mágnest ragasztasz, így biztos nem fogják előbb megmutatni a bennük rejlő meglepiket.

De a vállfára fellógatott borítékokat, apró tasakokat, kis dobozokat is épp akkora élvezettel fogják nyitogatni a gyerekek, mint egy több ezer forintos, fából készült apró fiókos szekrényt.

Forrás: decoholic.org

Kellemes karácsonyi készülődést!

Az otthon szerelmesei ezekre vágynak karácsonykorhttp://www.life.hu/otthon/20171120-az-otthon-szerelmesei-ezekre-vagynak-karacsonyi-ajandek-otletek.htmlAmikor egy szerettünknek ajándékot veszünk, szeretnénk minél inkább rá jellemző, véletlenül sem felesleges dolgot választani a számára. Az otthon szerelmeseinek ajánlunk most különleges lakberendezési termékeket, melyekkel egész biztos nagy sikert arathatsz. OtthonOrigoEzekkel ronthatod el otthonod hangulatát! - Lakberendezési tippek, trükkökhttp://www.life.hu/otthon/20171112-ezekkel-ronthatod-el-otthonod-hangulatat-lakberendezesi-tippek-trukkok-nappali.htmlSzépen berendezted a szobát, látszólag minden a helyén van, és te elégedetten dőlsz hátra. Nos, ne tedd! Mutatunk négy olyan hibát, amit elkövethetsz, és melyektől az egész hangulatát dobhatod a kukába. Otthon--Hideg és rideg karácsonyi hangulat - Minimalista ünnepi készülődéshttp://www.life.hu/otthon/20171105-hideg-es-rideg-karacsonyi-hangulat-unnepi-keszulodes.htmlAzt hiszed, még rengeteg időd van a karácsonyi készülődésre? Az ünnepi ételek és ajándékok mellett az otthonod díszítése is előtted áll. Jobb, ha már most végiggondolod, milyen stílusú és hangulatú karácsonyt is szeretnél idén. Bár ez az ünnep melegséggel tölti meg a szívünket, lehet hidegen és fémesen ünnepelni. Mutatjuk, mi kell hozzá! Otthon--Egy tisztaság- és rendmániás nő otthona – Alejandra Costellohttp://www.life.hu/otthon/20171015-egy-tisztasagmanias-es-rendmanias-no-otthona-lakasa-alejandra-costello.htmlAlejandra Costello az az ember, aki előnyt kovácsolt sokak számára már-már mániákus rendrakási kényszeréből. Tippjeit és tanácsait, valamint minikurzusait rengeteg ember hasznosítja a mindennapi életében, de fogadni mernénk, hogy „tanítványai" közül csak keveseknek néz ki így az otthona. OtthonOrigoMeglepő régi magyar karácsonyi hagyományok, szokásokhttp://www.life.hu/csalad/20171122-regi-magyar-karacsonyi-hagyomanyok-szokasok.htmlA karácsonyt ma már szépen feldíszített fa és a szentestei töltött káposzta nélkül el se tudjuk képzelni. Ám régen teljesen másként nézett ki ez az ünnep. Olyan hagyományokat mutatunk, melyeket szinte biztos, hogy nem őrzöl. CsaládOrigoCsajszis vs. Nőcis lakberendezés, a különbség szembetűnőhttp://www.life.hu/otthon/20171027-csajszis-vs-nocis-lakberendezes-kulonbseg-butorok-noi-otthon.htmlCsajszi az, aki ezerrel pörög, sok ember veszi körül, imádja a pezsgést és az életterét is eszerint alakítja ki. Színek, minták, könnyed variálhatóság jellemzi a bútorait és kiegészítőit. Nem riad vissza egy-két meghökkentő tárgytól, sőt, szereti vadászni is ezeket. Nőci szereti a kellemest a hasznossal összekötni, ezért leggyakrabban olyan lakberendezési tárgyakat választ, amik nem csupán funkciójukban, de stílusukban is kimagaslóak. Kifinomult, szereti a játékosságot, ám esetében a prioritás inkább az atmoszférán, az összhatáson van. Nézd meg, hogy miben és miként különböznek! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.