Rémisztő szellemvárosok és elhagyott épületek – 3. rész

Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com -
öngyilkos öngyilkosság szellem elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhagyott gyárépületek és hoteleknél kevesebb rémisztő dolgot tudunk elképzelni. Talán a víz alatti városban való barangolás felvehetné velük a versenyt, búvárruhában és elemlámpával. Korábban már írtunk félelmetes helyekről, most következzen a sorozat harmadik része.

Víz alatti város Shichengben - Kína

Ha tudsz búvárkodni, akkor semmi sem akadályozhat meg abban, hogy meglátogasd ezt a körülbelül 1340 éves elhagyott kínai várost. A kínai "Atlantisz" nagyon jó állapotban van, köszönhetőn annak, hogy csupán pár évtizede került víz alá, 1959-ben a Xin'an vízerőmű építése során.

IM Cooling Tower - Belgium

Ez a mohafedte, elhagyott erőmű a belgiumi Charleroi-térség fő villamosenergia-forrása volt. Egy környezeti jelentés azonban megállapította, hogy az üzem felelős Belgium széndioxid-kibocsátásának 10%-áért. Így hivatalosan 2007-ben bezárták. Az épület belseje épp olyan, mint egy elhagyott idegen űrhajó.

IM Cooling Tower - Belgium Fotó: Lennart Tange

Domino Cukorgyár - USA

A Domino Cukorfinomító az 1800-as évek végén épült Brooklynban. Akár napi 1,3 millió kilogramm cukrot is termelt. Jó ideje azonban már üresen áll, de már elkészültek a tervek a lakóházzá való átalakításáról.

Domino Cukorgyár - USA Forrás: AFP

Hotel del Salto - Kolumbia

A hotel 1923-ban épült, a festői Tequendama vízesés mellett. Miután megállapították, hogy a folyó szennyezett, a szállodai foglalások drámaian lecsökkentek. Így a hotel szép lassan tönkrement, és bezárta kapuit. Többen állítják, hogy működése alatt sokan lettek itt öngyilkosok, és a szellemük azóta is ott kísért.

Hotel del Salto - Kolumbia Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.