400 ezer forintból épített saját házat magának a középiskolás fiú

építkezés ház otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok 13 éves fiatalnak az álma, egy saját, két kezével felépített ház. Luke Thill tehát a kivétel, aki sok mindent tett ezért a szülei kertjében lévő, kétszintes házért. Az összesen 5 négyzetméteres ingatlanról kívülről nehéz elhinni, hogy élhető, de az.

A fiatal fiú 1 évvel ezelőtt határozta el, hogy ő bizony építkezni fog. Kiszámolta, hogy mennyi pénzre lesz szüksége, és elkezdte összegyűjteni hozzá az anyagokat. A projekt hozzávetőleg 1500 dollár – nagyjából 400 ezer forint – volt. 12 hónap alatt majdnem összejött az előre meghatározott összeg - Luke ezért a környéken különféle ház körüli munkákat vállalt –, a megkeresett pénzét természetesen a szülei kipótolták. Az apját is meglepte, hogy mennyire céltudatos a fia, és ahelyett, hogy a haverokkal lógott volna nyáron, ő inkább füvet nyírt és takarított.

400 ezer forintból épített saját házat magának a középiskolás fiú, Luke Thill Forrás: Facebook/Luke Thill

A kis ház 1,6 méter széles, és 3 méter magas. Az emeleten, jobban mondva galérián kapott helyet a háló, a földszinten pedig egy nappalifülke és egy előszoba-konyhácska – apró hűtővel, mikróval és egy tükrös tárolóval.

A házikó 1,6 méter széles és 3 méter magas Forrás: Facebook/Luke Thill

A legtöbb munkát a 13 éves fiú egyedül végezte el, persze szülei időnként segítettek neki, de nagyon figyeltek arra, hogy ne Luke helyett dolgozzanak, csak mellette.

Luke apja nagyon büszke a fiára, hogy szinte teljesen egyedül építette fel a házát Forrás: Facebook/Luke Thill

A felhasznált anyagok 75%-a újrahasznosított, mely nem csupán pénztárcakímélő megoldás volt Luke részéről, de példamutatás is. Sok anyag a nagymama házából származik, de ajándékba is kapott ezt-azt – például a bejárati ajtót a nagybátyjától. A villanyszerelést egy hozzáértő barátja végezte, amiért cserébe a fiú kitakarította a garázsát. Sajnos a vizet nem tudta beköttetni, de Luke állítja, tervbe van véve egy nagyobb ház építése is, ami már abszolút összkomfortos lesz.

Luke nem költözött át ide, de hetente több éjszakát is a saját házában tölt, valamint a leckéit is itt írja meg. Remek példa minden fiatal számára.

A Csillagok háborúja rajongó különös építménnyel lepte meg szomszédaithttp://www.life.hu/otthon/20171020-a-csillagok-haboruja-rajongo-kulonos-epitmenye-birodalmi-lepegeto-star-wars-halloween.htmlAz alkotó állítja, csupán néhány hétvége kellett ahhoz, hogy egy, a háza fölé magasodó Star Wars lépegetőt építsen. Csak remélni tudjuk, hogy a közvetlen szomszédok közül senki sincs, aki hatalmas Star Trek rajongó lenne, mert bizony számára, nem lehet kellemes látvány. Otthon--Különleges otthonra vágysz? Válaszd az UFO-házat!http://www.life.hu/otthon/20171019-kulonleges-otthonra-vagysz-valaszd-az-ufo-hazat-futuro-haz.htmlNem, ez nem valamilyen science fiction film díszlete, se nem egy jövőbe mutató családi otthon. A Futuro házat egy finn építész, Matti Suuronen tervezte, még az 1960-as években. Akkoriban úgy vélték, hogy ezzel a gyorsan előállítható, könnyen szállítható és nem mellesleg olcsó házzal meg tudják oldani a világ lakhatási problémáit. Aztán történt valami... Otthon--Egy tisztaság- és rendmániás nő otthona – Alejandra Costellohttp://www.life.hu/otthon/20171015-egy-tisztasagmanias-es-rendmanias-no-otthona-lakasa-alejandra-costello.htmlAlejandra Costello az az ember, aki előnyt kovácsolt sokak számára már-már mániákus rendrakási kényszeréből. Tippjeit és tanácsait, valamint minikurzusait rengeteg ember hasznosítja a mindennapi életében, de fogadni mernénk, hogy „tanítványai" közül csak keveseknek néz ki így az otthona. OtthonOrigoÚj évszak, új életérzés az otthonodban is - Őszi lakberendezési trendekhttp://www.life.hu/otthon/20170918-uj-evszak-uj-eleterzes-otthon-oszi-lakberendezesi-tippek.htmlReggel és este már vacogtató hideg van, de a köztes időben még érzed a nap erejét a bőrödön. Miért ne éld meg ezt a csodás időszakot az otthonodban is? Még az eső is szebb egy vidám és ingerektől gazdag lakás ablakából. Mutatjuk, hogy miként csempészd be a bohém őszt a négy fal közé. Otthon--Egy retro konyha átalakítása – Így válik a régiből klasszikus újhttp://www.life.hu/otthon/20170928-egy-retro-konyha-atalakitasa-lakberendezesi-tippek-konyha-felujitasa.htmlEz a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg. OtthonOrigoHelykihasználás felsőfokon - Lakások 50 négyzetméter alapterület alatthttp://www.life.hu/otthon/20170927-kis-lakasok-50-negyzetmeter-alapterulet-alatt-lakberendezes.htmlHa egy kis otthonról álmodsz, vagy épp már benne élsz, és szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle, a következő belső terek egész biztosan le fognak nyűgözni. Bizonyítják, hogy a kreatív korlátok inspiráló áttörést eredményezhetnek. Ezek a kis, még az 50 négyzetmétert sem elérő lakások olyan tökéletes és egyedi belsőépítészeti megoldásokat vonultatnak fel, amelyekkel szinte már saját személyiséget nyernek. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.