praktikusotthon2017 építészet sztárok belsőépítészet Hollywood Leonardo DiCaprio Edward Norton Pamela Anderson luxusotthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb hollywoodi híresség számára a mérhetetlen luxus mellett fontos a kényelem és a praktikum is. A sztárotthonok többsége smart home is egyben; a lakó igényeihez igazodó és azt kiszolgáló lakásoké és házaké a jövő. Ám ezeken túl is számos olyan építészeti, belsőépítészeti és lakberendezési megoldásokat leshetsz el tőlük, amiket akár saját otthonodban is megvalósíthatsz.

Matthew Perry

Az egész gyönyörű, de ami minket a leginkább megfogott, azok a hatalmas üvegfalak. A tervezés során első számú szempont volt, hogy a kint és a bent fogalmak egybemosódjanak. Ez az építészeti megoldás csodás panorámát eredményez, és nagyobb tér érzetét kelti.

Matthew Perry otthona Forrás: celebrityhousepictures.com

Forrás: celebrityhousepictures.com

Leonardo DiCaprio

Az egész rendkívül pazar, de minket a nappali mennyezeti burkolata fogott meg. A faléc álmennyezetektől nem kell félni, egy modern környezetben is remekül megállják a helyüket. A beépített spotlámpák pedig kifejezetten élettel töltik meg.

Leonard DiCaprio pazar háza Forrás: 432hermosa.com

A színész híres zöld gondolkodásáról, így nem meglepő, hogy ingatlanjainak nagy részében figyel az alternatív energiaforrások kihasználására.

A legzöldebb otthona a Riverhouse rezidencia. Itt aztán minden megtalálható, ami egy környezettudatos ember számára fontos lehet; napelemek, levegő- és vízszűrő rendszerek, környezetkímélő, vegyszermentes festék, növényekkel beültetett tető stb. A ház még 2009-készült el, és elnyerte a passzívházaknak járó legmagasabb tanúsítványt – LEED.

Leo Riverhouse rezidenciája Forrás: streeteasy.com

Debbie Reynolds és Carrie Fisher

Az egész ház rendkívül meleg és otthonos hatást kelt - a színek, a bútorok, a képek a falon. Ami azonban az ékköve ennek az ingatlannak, az a hatalmas veranda. Megnyújtja a ház egyébként se szerény méretét, emellett pedig számos pluszfunkcióval is felruházza. Ez a megoldás egyébként itthon a rusztikus stílusú házakra jellemző.

Ebben a hatalmas verandás házban élt Debbie Reynolds és Carrie Fisher Forrás: architecturaldigest.com

Forrás: architecturaldigest.com

Harry Styles

A fiatal énekes egy hamisítatlan modern házban él. A letisztult formák, üvegkorlátok, a lépcsőzetes terasz kialakítása mind a 21. századi építészetet jellemzi. Nincs felesleges, csupán díszítő funkciót betöltő elem. Egyszerű, mégis nagyszerű.

Ebben a modern házban él Harry Styles Forrás: zillow.com

Katty Perry

Az énekeső házában rengeteg csodás részletet lehet felfedezni, de számunkra az egyik legszebb és funkcióját tekintve a leglátványosabb a nappaliban lévő kandalló. Nem csupán valódi meleget sugároz, a hangulata miatt is imádjuk. A házakba ugyan manapság már inkább az alternatív fűtési rendszereké a főszerep, de egy fatüzelésű kandalló előtt beszélgetni egyszerűen utánozhatatlan.

Katy Perry melegséget árasztó otthona Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto

Pamela Anderson

A fürdőszobát a csempe határozza meg. A Baywatch örökérvényű szexbombája pedig nem bízta a véletlenre ezt. Az üvegcsempék egészen különleges hangulatot adnak a helyiségnek. Az apróbbak inkább csak a fényt duplázzák, a nagyobb felületűek pedig a teret nagyobbítják. Igaz, hogy gyakrabban kell tisztítani, mint a hagyományos változatát.

Pamela Anderson háza Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto

Edward Norton

Nem kell leragadni a hagyományos ház alaknál! A színész malibui házát például még 1968-ban építették. A formája mellett az üvegbetétek teszik még érdekesebbé. Ma már itthon is számos olyan építészt találni, aki csak az alkalmas megrendelőre vár, hogy egy ilyen, a valóságtól elrugaszkodott, mégis élhető ingatlant tervezhessenek.

Edward Norton extravagáns otthona Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto
Különleges otthonra vágysz? Válaszd az UFO-házat!http://www.life.hu/otthon/20171019-kulonleges-otthonra-vagysz-valaszd-az-ufo-hazat-futuro-haz.htmlNem, ez nem valamilyen science fiction film díszlete, se nem egy jövőbe mutató családi otthon. A Futuro házat egy finn építész, Matti Suuronen tervezte, még az 1960-as években. Akkoriban úgy vélték, hogy ezzel a gyorsan előállítható, könnyen szállítható és nem mellesleg olcsó házzal meg tudják oldani a világ lakhatási problémáit. Aztán történt valami... Otthon--A mesékből lépett elő ez a lenyűgöző üvegház - Fachwerk házhttp://www.life.hu/otthon/20171012-a-mesekbol-lepett-elo-ez-a-lenyugozo-uveghaz-fachwerk-haz-favazas-haz.htmlA mesékben üveghegy szerepel, de a valóságban egy üvegház hozza el a csodavilágot. A tervezője és építője Ráth Gábor, aki még Németországban szeretett bele a Fachwerk házakba. Az övé volt az első ilyen jellegű ingatlan hazánkban. Otthon--Álomotthonok - Isabelle d’Ornano grófnő eklektikus párizsi lakásahttp://www.life.hu/otthon/20170924-alomotthonok-isabelle-d-ornano-grofno-eklektikus-parizsi-lakasa-enterior-design.htmlA Quai d'Orsay-n, azaz a Szajna bal partján lévő nívós rakparton található az a csodálatos épület, melyben ezer és ezer dolog talál egymásra, annak ellenére, hogy különböző korokból származnak. Egy modern grófnő lakása, valóban igazi álomotthon. OtthonOrigoModern élet – Pazar luxusházak: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20171009-modern-luxushazak-epiteszet-a-vilagbol.htmlA modern házakról a letisztultság, a környezettudatosság, az egyedülálló építészeti megoldások jutnak az eszünkbe. Abszolút joggal. Lejárt a cicomás villák ideje, és eljött a minden ízében hatékony luxusé. Otthon--2020-tól már csak „közel nulla” energiafogyasztású házak épülhetnekhttp://www.life.hu/otthon/20171006-2020-tol-mar-csak-kozel-nulla-energiafogyasztasu-hazak-epulhetnek-e0.htmlAz Európai Parlament és Tanács 2010/31/EU irányelve 2021. január 1-től valamennyi új épületre kötelezően előírja a „közel nulla" energiafogyasztás elérését. Azt hogy ez konkrét számértékben mit jelent, azt minden tagállam saját maga határozza meg. Magyarországon ez 2020-tól várhatóan maximum 75-80 kWh/m2/év energiafogyasztást jelent majd. Otthon--Körbejártuk Cindy Crawford Beverly Hills-i luxusotthonáthttp://www.life.hu/otthon/20170918-alomotthonok-korbejartuk-cindy-crawford-topmodell-beverly-hills-i-luxus-haz.htmlCindy Crawford és Randy Gerber nemet mondtak a tengerpartnak, és elköltöztek. Potom 12 millió dollárért vásároltak egy Beverly Hills-i luxusházat. Járd körbe velünk! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.