álmatlanság hálószoba alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most.

Dolgozó sarok

A hálószoba célja a kikapcsolódás és pihenés. A munka nem odavaló. Egész este és éjjel a kötelező feladataid körül fognak járni a gondolataid, ahelyett, hogy elengednéd és lazítanál – ez pedig nem jó. Tedd át a munka kellékeit a nappaliba, vagy alakíts ki ott egy dolgozó sarkot.

Elhasznált párna

Egy elnyűtt, kényelmetlen párna, bizony megkeseríti az alvást. Mivel már nem képes megfelelően alátámasztani a fejet, éjjel felriadhatsz, nyugtalanul telhetnek az éjszakáid, fájó nyakkal ébredhetsz. Ha nem tudod kipihenni magadat, egész nap fáradt leszel. Ezt te sem akarhatod. Cseréld le!

Cseréld le az elhasznált, kényelmetlen párnádat! Forrás: Thinkstock

A rumli melegágya

Ne legyenek nyitott polcok, ne tegyél semmi felesleges dolgot az éjjeliszekrényre, kis asztalra. Ha mindenképp a hálódban szeretnéd szétszórni a leveleket, jegyzeteket, sminkkészletet, hajba valókat, akkor nyiss egy dobozt, lefekvés előtt söpörj bele mindent, majd zárd le. Ráérsz másnap elpakolni, de legalább a szemed elől eltűnik a kupi.

Könyv és magazin halmok

Kifejezetten jó elalvás előtt olvasni pár oldalt, sokaknak segít a felszíni álmatlanság ellen is. Ám, nem a hálószobában van a helyük. A szórakozás, a tudásszomj és a beszélgetés indikátorait ne a relaxálás helyiségében tarts.

Forrás: Giphy

Több ruha, mint amennyit a szekrényed elbír

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a szétdobált ruháidon kell átverekednek magadat az ágyig. Csak annyi ruhát tarts a hálószobai szekrényedben, amennyi valóban el is fér benne. Máskülönben a rend nyugalma helyett, a káosz vár rád éjszaka.

Mindenféle technikai kütyü

Igen, tudjuk, hogy rettentően kényelmes ágyból tévézni, vagy a sötétben még ránézni az okostelefonod titkaira, a tableten lejátszani egy utolsó utáni kört a párkeresővel..., ám ezekkel csupán az alvást késlelteted. Észre sem veszed, és hipp-hopp elrepült 1-2 óra, mely nagyon fog hiányozni a reggeli ébresztőkor.

A lefekvés előtti internetezéssel az alvást késlelteted Forrás: Thinkstock

Szennyestartó kosár

A szennyestartónak a fürdőszobában vagy a mosókonyhában a helye. A hálószobában legyen mindig friss illat és tisztaság. Ebbe a koszos ruhák bizony komolyan belerondítanak.

Illatorgia

Az illatgyertya, füstölő remek hangulatot tud teremteni, de az alvást zavarhatják az erős illatok, főként, ha azok serkentőek. Egy-egy romantikus estét követően, sose felejtsd el a szellőztetést, hogy semmi se zavarja meg a pihenést.

A világ leggyönyörűbb fürdőszobái - 3. részhttp://www.life.hu/otthon/20170918-a-vilag-leggyonyorubb-furdoszobai-kis-alapterulet-elrendezese.htmlMutattunk már igazi luxus fürdőszobákat, ahol nem számított a tér, némelyik egy nappali méretével vetekedett. Ám, sok esetben, a fürdőszoba a lakás egyik legkisebb pontja. Ilyenkor komoly kreativitásra és szuper trükkökre van szükség ahhoz, hogy a tér tágasabbnak tűnjön és kihasználhatóbb legyen. Mutatjuk a legszebb és legkisebb fürdőszobákat. OtthonOrigoHarry Potter gyűjtemény – Lakberendezés Roxfort módrahttp://www.life.hu/otthon/20170918-harry-potter-gyujtemeny-lakberendezes-roxfort-griffendel-j-k-rowling.htmlNem kell tovább várni a baglyokat! A J. K. Rowling teremtette világ már bárki számára elérhető. A varázslótanoncok iskolai szállását idézi a PBteen új Harry Potter-kollekciója, amelyben paplanhuzat, sötétben ragyogó párna és minden egyéb lakberendezési kellék megtalálható, hogy kedvenc könyvednek hódolhass. Otthon--A 21. századi belsőépítészet jelene – interjú Ring Miklóssalhttp://www.life.hu/otthon/20170914-belsoepiteszet-21-szazad-interju-ring-miklossal.htmlEgy budai kis hangulatos kávézóban találkoztunk Ring Miklós vezető-tervező belsőépítésszel. Épp csak leült, mikor szemével már végigpásztázta a helyet, és megjegyzett egy-két dolgot, melyet ő másként, vagy épp máshová tett volna. Hiába, aki szenvedélyesen szereti a szakmáját, az lényegében képtelen kilépni belőle. A Ring Studio tulajdonosával beszélgettünk. OtthonOrigoA hónap színe a kardinálpiros – Így használd a lakberendezésben!http://www.life.hu/otthon/20170826-a-honap-szine-a-kardinalpiros-igy-hasznald-a-lakberendezesben.htmlA piros a szenvedély, a tűz és a szerelem színe, ám sok esetben kapcsolják össze negatív tartalmú fogalmakkal, mint a háború, düh, vagy a veszély. A kardinálpiros, a vörös egyfajta narancsos árnyalata, mely erőteljes, mégis lágyan simul otthonod stílusába. OtthonOrigoA szikla ereje ötvöződik a modern gondolatisággal ebben a belvárosi lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20170825-a-szikla-ereje-es-a-modern-gondolatisag-egy-belvarosi-lakasban.htmlEgy magyar otthon, mely belsőépítészetét tekintve abszolút kiérdemli a merész és a fantasztikus jelzőket. Ring Miklós vezető tervező, belsőépítész most egy olyan bravúrt mutat be, mely remekül érzékelteti a tér és elképzelés összehangolását. OtthonOrigoA kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.