A hónap színe a kardinálpiros – Így használd a lakberendezésben!

kardinálpiros piros hónap színe lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A piros a szenvedély, a tűz és a szerelem színe, ám sok esetben kapcsolják össze negatív tartalmú fogalmakkal, mint a háború, düh, vagy a veszély. A kardinálpiros, a vörös egyfajta narancsos árnyalata, mely erőteljes, mégis lágyan simul otthonod stílusába.

Több fiziológiai változást is tapasztalhatsz, ha a piros valamely árnyalatával veszed körbe magad; vérnyomás emelkedés, felgyorsult légzés, sőt, a döntést is képes gyorsítani. Segítünk, hogy miként érdemes az otthonodban használni.

Kardinális pinty Forrás: Thinkstock

Ahol ajánlott

Mindenképp olyan helyiségben válaszd domináns színnek, ahol energiát szeretnél átadni. Ez lehet a nappali, az étkező, bizonyos esetekben akár a fürdőszoba is.

A falon túl erőteljes, így inkább a bútorok, kárpitok színének válaszd. Nem működik jól a pasztellszínekkel – ez egy esetben bizonyul hamis állításnak; ha a kardinálpiros halványabb árnyalatát használod. Párosításnak érdemes világosat választani. Kiválóan megállja a helyét több, különböző szín mellett is, nem kell, hogy feltétlen nagy felületen használd, jellegéből adódóan egy szőnyeg, egy-két díszpárna formájában is remekül érvényesül.

Forrás: Press Loft

Ha elég merésznek érzed magad, kombináld a rózsaszín és lila erősebb árnyalataival. Meg fogsz lepődni, hogy milyen fantasztikus összhangot alkotnak együtt!

Ahol ne használd

A hálószobában maximum szenvedélyes estékre az ágynemű színe legyen a kardinálpiros, de oda is inkább a piros egy sötétebb árnyalata javasolt. Ez a szín nem engedi a relaxációt, a megnyugvást, így hamar arra fogsz eszmélni, hogy éjszakáid nyugtalanok.

1. Étkezőszék - KIKA 9990 Ft 2. Díszpárna - Díszpárnabolt 6990 Ft 3. Dohányzóasztal - BauHaus Bútor 33.000 Ft 4. Asztali lámpa - Heaven Home 6990 Ft 5. Szőnyeg Beliani 29.999 Ft 6. Székpárna - IKEA 995 Ft 7. Kanapé huzat - InStyleHome Textil 23.000 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.