kávéfogyasztás otthon kávéfőző kávé lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni!

A gyors és modern kávéfogyasztó

Te vagy az, aki a kávétól egyfajta megváltást remélsz. Célod, hogy a koffein minél hamarabb elárassza a testedet, és az így kapott energiát kamatoztathasd. Ennek érdekében általában a presszókávéra szavazol, maximum egy löbbintés tejjel. Gyorsan benyomod a kávéfőző gombját, közben bedobod a pirítóba a kenyeret, és nem ritka, hogy már ekkor hív valaki, így a lehető legsürgetőbb, hogy a nap első kávéja hamar célt érjen. Délután már nyitottabb vagy valami hosszabb verzióra, de ezt általában egy kávézóban fogyasztod el. A kávé számodra inkább csak szükség, mint komoly élvezeti forrás.

1. Automatikus eszpresszó kávéfőző Mall.hu 169 990 forint 2. Kávéscsésze Euro Medic Direct 4148 forint 3. Kávéscsésze IKEA 595 forint 4. Cukortartó acél tetővel DesingAjándék 6990 forint Forrás: Life.hu

Otthonodat a kényelem és praktikum jellemzi. Nincsenek felesleges porfogók, se 85 féle szín és forma. Letisztult és élhető. Szereted magad modern bútorokkal és médiaeszközökkel körbevenni. A sima felületeket kedveled, így sok rejtett polcod, fiókod van. Nem kedveled a harsány és hivalkodó színeket, anyagokat. A fehér, a szürke, a fekete, a pasztell árnyalatok dominálnak otthonodban. A padlószőnyeg nem a te világod, jobban élvezed a fényesre csiszolt parkettát, járólapot, az itt-ott elszórt szőrmeszőnyegeket.

Otthonodat a kényelem és praktikum jellemzi: letisztult és élhető Forrás: Thinkstock

A szenvedélyes kávéfogyasztó

A kávézás számodra egyfajta szeánsz, amelyet szívesen osztasz meg másokkal. Lehet ez egy lakótárs, barát, a párod, de ha épp senki sincs „kéznél", telefonon hívsz fel valakit, vagy épp előveszel egy jó könyvet. A kávét elsősorban az ízéért, az általa közvetített életérzésért iszod, a koffeintartalma számodra másodlagos. Szereted a habos, ízesített kávékülönlegességeket, amelyekkel otthon is szívesen kísérletezel. Kiélvezed minden egyes kortyát! Naponta többet is szeretsz inni, ezért nem kedveled a kifejezetten erőset.

1. Retro kávéscsésze Differenta 7700 forint 2. Bögre IKEA 995 forint 3. Hagyományos kávéfőző Mall.hu 5090 forint 4. Cukortartó és tejkiöntő szett Boróka Otthonbolt 7390 forint Forrás: Life.hu

Szereted a színeket, a formákat, imádsz stílusokat párosítani, és új dolgokat megvalósítani az otthonodban. A nappali, konyha, hálószoba meghatározó anyaga - esetedben - a fa. Szereted sok növénnyel körbevenni magad, a roskadásig telt könyvespolc elengedhetetlen eleme a szobádnak. Nem ritkák itt-ott a dédimamától megörökölt nippek, a keretbe foglalt fényképek, a számodra kedves mütyürök. Az eszmei érték és a hagyományőrzés/teremtés jellemzi otthonodat.

Szereted a színeket, a formákat, imádsz stílusokat párosítani, és új dolgokat megvalósítani az otthonodban Forrás: Thinkstock

Így idd egészségesen a kávédat!

Renegeteg olyan ember van, akinek kávé nélkül nem indul el a napja. Mindannyiunk kedvenc reggeli itala nagyon egészséges, csak néhány alapszabályt kell betartani, hogy mindennap élvezhessük áldásos hatásait. Ezeket mutatjuk most be!

A kíváncsi és lelkes kávéfogyasztó

Egyszerűen imádod az újdonságokat, nem rettensz vissza még a kihívást jelentő szifonos kávéfőzőtől sem. Sőt kacsingatsz a török kávé felé is. Összességében elmondható, hogy a kávézás számodra rituálé, amelyre azonban nem kívánsz a szükségesnél több időt fordítani. Szereted közben is hasznosnak érezni magad, így átnézed a híreket, végigpörgeted a közösségi oldalakat, elolvasod az újságot. Fontosnak érzed, hogy hasznosan töltsd az időt, és - ha lehet - spórolj vele, amelyet valami új megismerésére tudsz fordítani. Sok kávéfőző fordult már meg a kezed alatt; nem kizárt, hogy volt idő, mikor magad őrölted otthon a kávészemeket. A könyvekből és az internetről összegyűjtött kávétudásoddal szereted a barátaidat is elkápráztatni.

1. Hanami bögre Butlers 1290 forint 2. Pohár IKEA 995 forint 3. Kerámia cukortartó Skandi Trend 2490 forint 5. Szifonos kávéfőző KitchenAid webshop 74 990 forint Forrás: Life.hu

A konyhád tele van háztartási gépekkel, de mindnek megvan a maga helye, a káosz kizárt. A nappaliban újságok, könyvek hevernek hol kupacokba rendezve, hol az asztalra letéve. Szereted a rendet, de nem mindig tudod tartani, ezért leleményes megoldásokhoz fordulsz; sok a fiókos, ajtós polcod. Kifejezetten imádod a fényt, így nagy hangsúlyt fektetsz a szoba világítására. Színek és anyagok tekintetében te vagy a legváltozatosabb típus. Mivel mélyen hatnak rád az újdonságok, gyakran rendezed át a szobákat, de minimum veszel valami újat. Nem szívesen válsz meg a régi dolgaidtól, így több dobozt is megtöltenek, amiket ágy alatt vagy a szekrények tetején őrzöl.

Nem szívesen válsz meg a régi dolgaidtól, így több dobozt is megtöltenek Forrás: Thinkstock

A 21. század kávéfogyasztója

Reggel csak bedobod az épp megkívánt kávé kapszuláját a gépbe, és a reggeli készülődés közben már élvezheted is a kávéházi minőséget. Neked ez fontos, mivel napközben folyton rohansz, otthon szereted a biztos nyugalmat. A kapszulás kávéfőzőnél nincs rizikó, mindig ugyanolyan és mindig finom a kávé. Az aktuális hangulatodhoz választhatod ki, hogy épp milyet innál – egy sima cappuccino, egy mandulás varázs, netán egy fűszeres mézeskalács? Gyakran megesik, hogy késében vagy, így az otthon főzött kávédat magaddal viszed, és útközben iszod meg.

1. Cukortartó Innoshop 1990 forint 2. Bögre + tető IKEA 1490 forint 3. Kávéspohár IKEA 295 forint 3. Kapszulás kávéfőző Euronics 21 999 forint Forrás: Life.hu

A pörgős élethez pörgős otthon dukál. A nappalira igaz is a lendületes megjelenés, mind színekben, mind formákban - nem kétséges, hogy találnánk nálad valami meghökkentő bútordarabot, kiegészítőt. A hálószobád azonban a nyugalom szigete, pihe-puha ágy, vastag sötétítőfüggöny, lány árnyalatok. A konyhád maga a megtestesült lázadás; mindig rendet raksz, mégis káosz fogad, amikor belépsz.

A hálószobád a nyugalom szigete, pihe-puha ágy, vastag sötétítőfüggöny, lány árnyalatok Forrás: Thinkstock
Újítsd meg otthonod! - Tapétázási ötletek, tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170818-ujitsd-meg-otthonod-tapetazasi-otletek-tippek.htmlA tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk. OtthonOrigoA jövő házai már a jelenben élnek - Beszélgetés Bényei István építésszelhttp://www.life.hu/otthon/20170817-a-jovo-hazai-mar-a-jelenben-elnek-beszelgetes-benyei-istvan-epitesszel.htmlKépzeld el, ahogy a gondolattól, a kottára írt hangjegyeken át, végül eljutsz a hangversenyterembe, ahol felcsendül a megírt, önmagával és a jelenlévőkkel is csodás összhangban lévő zenemű. Így lehet a legjobban szemléltetni Bényei István munkásságát, aki ma, egyike Magyarország legnevesebb építészeinek. Ő az, aki nem házakat, hanem otthonokat tervez és épít. OtthonOrigoNyár végi kertrendezési last minute ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20170808-nyar-vegi-kertrendezesi-last-minute-otletek-tippek.htmlAz elmúlt napokban ízelítőt kaptunk abból, hogy bizony a csodás nyár nem tart örökké. Ám ez nem jelenti azt, hogy a kert adta nyugalmat, pihenést és alkalomadtán pezsgést ne élvezhetnéd még hosszú heteken át! Otthon--Virágdíszek az otthonodba, a nyári csillagjegyek nyománhttp://www.life.hu/otthon/20170712-viragdiszek-az-otthonodba-lakasba-a-nyari-horoszkopok-jegyeben.htmlA nyár arról szól, hogy mindent kényelmesebben és könnyedebben közelítünk meg, több pozitív energiát engedünk be az életünkbe. Ebben szeretnénk most segíteni neked az adott nyári csillagjegyek által ihletett, csodaszép és üde virágkompozíciókkal, amelyekkel az év legfelszabadultabb évszakát ünnepelheted otthon. OtthonOrigoIlyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigoElhagyott szobák, amelyek titkai most feltárulnakhttp://www.life.hu/otthon/20170720-elhagyott-szobak-melyek-titkai-most-feltarulnak.htmlGyerekként hatalmas felfedező túrát jelentett a nagyszülők padlásának vagy pincéjének zseblámpás felfedezése; a régi bútorok, letűnt emlékek közötti modern jelenlét egyszerre volt izgalmas és hátborzongató. Hasonlóan érezhették magukat azok is, akik a következőkben bemutatott „szobákat" találták meg. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.