6 különleges luxusotthon, melyek rejtve vannak a kíváncsi szemek elől

ház design rejtekhely luxusotthon építész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elérkeztünk abba a századba, amikor már nem kihívás égbetörő épületeket tervezni és alkotni. Az ambiciózus építészek új kihívásokat keresnek; miként lehet a föld alá vagy épp egy hegy oldalába építkezni? Ők megtalálták a választ, és fantasztikus házak születtek!

1. Háromszög alakú ház, mely a földbe épült

Az Austin Edgeland House egy egyedülálló, háromszög alakú otthon, amelyet a Bercy Chen Stúdió tervezett. Ám nemcsak a megszokottól eltérő alapja miatt érdekes ez a ház, ugyanis csak egy kis része látható a föld felett, a többi alatta található. Télen melegebb, nyáron hűvösebb van a házban, nem mellesleg pedig nem kell tartani a kíváncsiskodóktól. Geotermikus fűtési és hűtési rendszerével, „intelligens medencéjével" és a zöldellő tetőjével igazi kuriózumnak számít.

/1705/Austi201751512413

Nem a méret a lényeg

Egy gigantikus birtokon elterülő, legalább 15 szobás monstrum, hatalmas úszómedencével - sokan így képzelik el a luxusotthonokat, tévesen! A luxus ugyanis nem feltétlenül egyenlő a megalomániával. Nem hiszed? Az alábbi aprócska, mégis fényűző vityillóktól garantáltan leesik majd az állad.

2. Egy norvég hegyoldalba rejtett „kabin"

Egy norvég építészeti cég, a Snohetta álmodta és alkotta meg ezt a lakott területektől távoli házat, mely szinte teljesen láthatatlan. Kívül és belül is törekedtek az építők természetes anyagokat használni; fa, sziklák, kövek, fű. Nagyobb, mint amilyennek elsőre gondolnánk - a 37,6 négyzetméter. A kabinházban helyett kapott egy csodaszép kandalló, ágyak, kanapé és egy különálló helyiség, mely konyhaként és tárolóként funkcionál. Aki szeretne pár napot eltölteni ebben az egyedülálló és szépséges kilátással bíró házban, annak bizony nincs egyszerű dolga, mivel az Åkrafjorden hegyoldal csak gyalogosan vagy lóháton közelíthető meg.

/1705/Hegyo2017515124313

3. Viktoriánus kori börtönre épült otthon

/1705/Vikto201751513048

4. Istállóból luxusotthon

Kívülről az egyetlen dolog, ami feltűnik ebben a texasi istállóban, a mérete. Azonban a 660 négyzetméteres, kétemeletes szerkezet lényegében egy luxusotthon, amelyet fából faragott falai és padlója, bőrbútorok és gyönyörű csillárok tesznek igazán lenyűgözővé.

A 660 négyzetméteres, kétemeletes szerkezet lényegében egy luxusotthon Forrás: Morton Buildings

5. Föld alatt a városban

/1705/F_ld_201751513147

6. Egy utah-i kanyonfalba épült otthon

Egy lakás, amely a Montezuma kanyonba lett vésve – jó ez nekünk? Ez az egyedülálló és titkos lakóhely teljesen önfenntartó; napelemek, édesvíztározó, hatalmas zöldség-gyümölcsös és szőlőültetvény egész évben. A Cliff Haven néven szereplő ingatlant 2017 februárjában, egy árverésen értékesítették.

/1705/Cliff2017515131856
Nézd meg Steiner Kristóf 9 négyzetméteres otthonát - Videóhttp://www.life.hu/otthon/20170510-nezd-meg-steiner-kristof-9-negyzetmeteres-lakasat.htmlSteiner Kristóf nem él fényűző életet, amikor Budapesten van, mindössze 9 négyzetméteres lakásban húzza meg magát! OtthonOrigoEbben a luxusotthonban élt és hunyt el a legendás díva, Marilyn Monroehttp://www.life.hu/otthon/20170428-elado-marilyn-monroe-kaliforniai-luxusotthona.htmlMindig is arról álmodtál, hogy úgy élj, mint egy valódi hollywoodi csillag? Nos, ha van elég pénzed, most akár te is beköltözhetsz az imádni való Marilyn Monroe egykori kaliforniai luxusotthonába. Otthon--Így lesz lakásból otthon - Kövesd tippjeinket!http://www.life.hu/otthon/20170426-lakasdekoraciok-kiegeszitok-amik-egy-otthonbol-sem-hianyozhatnak-igy-lesz-egy-lakasbol-otthon.htmlA saját kis fészek kialakításának első lépése a lakásvásárlás vagy -bérlés. Ha ezen túl vagy, akkor jöhet az igazán izgalmas feladat: a megvásárolt semleges térben meg kell teremtened a saját otthonodat. De hogy miként is varázsolhatsz könnyedén otthont a lakásból? Segítünk! OtthonThinkstockOtthon nem konyhafőnök A konyhafőnök séfje, Sárközi Ákoshttp://www.life.hu/otthon/20170427-otthon-nem-konyhafonok-a-konyhafonok-sefje-sarkozi-akos.htmlA Konyhafőnök séfje, Sárközi Ákos elárulta, hogy ki az, aki náluk otthon a fakanalat fogja, és mennyi különleges étel készül a családi konyhában. A Gourmet Fesztiválon elképesztő dologokkal kínálja a vendégeket, de azt is megosztotta velünk, milyen volt A konyhafőnök VIP-ben a sztárokkkal forrgatni. OtthonÍme, az Egyesült Államok öt legdrágább otthonahttp://www.life.hu/otthon/20170425-az-egyesult-allamok-5-legdragabb-otthona.htmlTény, hogy idehaza is az egekbe szöknek az ingatlanárak, de azt azért kijelenthetjük, hogy szerencsére meg sem közelítik a listánkban szereplő otthonokét. Ezek a grandiózus villák még az Egyesült Államokban is igencsak borsos árúnak számítanak, olyannyira, hogy jelenleg az alábbi 5 ingatlan az USA legdrágább lakóotthona. OtthonOrigoHozz fényt az otthonodba - Inspirálódj ötleteinkből!http://www.life.hu/otthon/20170410-hozz-fenyt-az-eletedbe-atlagos-lampaktol-es-extrem-megoldasokig.htmlEgy karakteres lámpa – vagy egyéb fényforrás – nem csak világossággal, hanem stílussal is megtölti a teret. A következőkben az extrémitásé lesz a főszerep – hozz fényt az életedbe különleges megoldásokkal. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.