lakásprojekt2017 otthon lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A saját kis fészek kialakításának első lépése a lakásvásárlás vagy -bérlés. Ha ezen túl vagy, akkor jöhet az igazán izgalmas feladat: a megvásárolt semleges térben meg kell teremtened a saját otthonodat. De hogy miként is varázsolhatsz könnyedén otthont a lakásból? Segítünk!

Barátságos, meleg színek

Az otthonod színei hangulatodra is befolyással vannak, így hát ha azt szeretnéd, ha az ajtón belépve egy barátságos, komfortos közeg fogadjon, érdemes a megfelelő árnyalatokat használnod. Segítünk egy kicsit: a sárga színt például gyakran kapcsoljuk össze a boldogsággal, ezért is lehet kitűnő választás ez az energiával és élettel teli szín a nappaliba vagy akár a konyhába. De a konyhában vagy az ebédlőben a piros szín is kitűnően tud működni, mivel étvágygerjesztő hatással is bír. Tehát a lényeg, hogy a meleg, barátságos, biztonságot sugárzó színek közül válogass.

A sárga színt például gyakran kapcsoljuk össze a boldogsággal Forrás: behr.com

Zöldíts!

Néhány mutatós szobanövény beszerzésével a lakásod nemcsak otthonosabbá válik majd, de rád is jó hatással lesznek. Egyrészt javítják majd a hangulatodat, másrészt az is jó érzéssel tölt majd el, hogy felelősséggel tartozol egy másik életért.

Rád is jó hatással lesznek a szobanövények Forrás: Thinkstock

Pihe-puha textilek

A lakástextilek szinte észrevétlenül alakítják, befolyásolják otthonod hangulatát, érdemes tehát ezekre is odafigyelned. A pihe-puha párnák, a meleg takarók mind a komfortérzetedet javítják, alakíts hát ki a lakás különböző pontjain - például a nappaliban lévő kanapén, vagy egy kényelmes fotelben - olyan kis kuckókat, ahova egy izgalmas könyvvel bármikor bevackolhatod magad.

A pihe-puha párnák, a meleg takarók mind a komfortérzetedet javítják Forrás: Thinkstock

Kedves emlékek

Hogy mitől lesz egy lakásból otthon? Tőled! A saját otthonodban otthonosan kell magad érezni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy olyan bútorok, apró dekorációk vegyenek körbe, amik fontos részét képezik az életednek. Persze nem arra biztatunk, hogy zsúfold tele a lakás összes polcát apró mütyürökkel, de az igazán fontos emlékeidnek igenis érdemes helyet szorítani.

A saját otthonodban otthonosan kell magad érezni Forrás: Thinkstock

Fő a kényelem

Otthonod kialakítása során az aktuális trendek helyett a saját ízlésedre és megérzéseidre hallgass. Lehet akármilyen divatos egy méregdrága kanapé, ha nem tudsz rajta kényelmesen leheveredni. Ne dőlj be a marketingnek, csak olyan bútorokkal töltsd meg a lakásodat, amelyek egyrészt valóban tetszenek neked, másrészt pedig kényelmesek.

Csak olyan bútorokkal töltsd meg a lakásodat, amelyek kényelmesek, és valóban tetszenek neked Forrás: Thinkstock
Íme, az Egyesült Államok öt legdrágább otthonahttp://www.life.hu/otthon/20170425-az-egyesult-allamok-5-legdragabb-otthona.htmlTény, hogy idehaza is az egekbe szöknek az ingatlanárak, de azt azért kijelenthetjük, hogy szerencsére meg sem közelítik a listánkban szereplő otthonokét. Ezek a grandiózus villák még az Egyesült Államokban is igencsak borsos árúnak számítanak, olyannyira, hogy jelenleg az alábbi 5 ingatlan az USA legdrágább lakóotthona. OtthonOrigoA profi lakberendezők szerint ezeket a színeket ne használdhttp://www.life.hu/otthon/20170424-szinek-amiket-nem-ajanlanak-a-dizajnerek.htmlAkárcsak a magánembereknek, a profi lakberendezőknek is vannak kedvenc és kevésbé kedvelt színeik – most az utóbbiakról lesz szó. A következőkben nemzetközi dizájnerek mesélnek arról, miért is irtóznak egy-egy árnyalattól. OtthonThinkstockNem tudod eldönteni, milyen stílusú otthont szeretnél? Segítünk!http://www.life.hu/otthon/20170421-harom-epitkezesi-stilus.htmlÚj otthonodat tervezed, de nem tudod eldönteni, milyen stílus is áll hozzád a legközelebb? Ne aggódj, segítünk! A következőkben három igen népszerű lakberendezési stílust mutatunk be, inspirálódj belőlük bátran. Otthon--Eladó Tyra Banks New York-i luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20170414-tyra-banks-eladja-new-yorki-otthonat.htmlA szupermodell Tyra Banks 17,5 millió dollárért árulja New York-i otthonát. Az ingatlan Manhattan városrész Battery City Park negyedében található. Otthon--Íme, a Wall Street valódi farkasának luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20170411-jordan-belfort-a-wall-street-farkasa-eladja-luxusotthonat.htmlHa láttad A Wall Street farkasa című filmet, akkor biztosan nem kell bemutatnunk a Leonardo Dicaprio által megformált Jordan Belfort karakterét. Jordan Belfort a valóságban is igen izgalmas és luxuséletet él, a következő káprázatos kúria is egykor az ő ingatlanportfólióját gyarapította. OtthonOrigoA húsvét színe az ünnepi tojáshéjhttp://www.life.hu/otthon/20170403-a-husvet-szine-lakberendezesben-a-tojashej.htmlA fehér a fény, a tisztaság, a tökéletesség és az egyszerűség jelképe. A fehér használatával a terek világosabbnak, tágasabbnak és levegősebbnek tűnnek. A rikító fehérért azonban nincs mindenki oda, nekik nyújthat tökéletes alternatívát a kellemes tojáshéjszín. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.