Álomotthonok – Rusztikus svéd luxus Budapesten

Forrás: Takács Anna és Szabó Péter -
luxus enteriőr ingatlan otthon belsőépítészet álomotthon lakás épület dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusztikus svéd hangulat Budapesten – a hazai luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek egy újabb munkáját vesszük górcső alá.

Anna és Péter egy svéd házaspártól kapta a megbízást, hogy budapesti 110 négyzetméteres ingatlanukat átalakítsák. A pár kifejezetten kiadás céljából vásárolta a lakást, a koncepció egyrészt tehát az volt, hogy minél több szobát alakítsanak ki, hogy több vendéget tudjanak majd szállásolni, másrészt pedig, hogy a dizájnban egy picit Svédország is visszaköszönjön.

Így készül az álomotthon

A svédországi hangulatot a szakemberek sok fával, fahatású kiegészítővel, valamint beton és lekapart tégla használatával oldották meg. A lakásban öt szobát öt különböző stílusban alakítottak ki, ezeket a helyiségeket pedig a fő motívumaik után el is nevezték: van állatos, zöld, betonos, pop artos szoba, kialakítottak a házaspár számára is egy szobát, és létrehoztak egy konyhával egybenyitott nappalit is.

A konyha a nappaliból nyílik Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

A helyiségekben számos különleges megoldás is helyet kapott: a pop art szoba falán található mintát például egy véletlennek köszönhették. Anna és Péter az utcán sétálva találkoztak a Pubberoner nevű művésszel, aki éppen graffitit rajzolt egy falra. Megismerkedtek a fiúval, és őt kérték meg, hogy egy fénykép alapján készítse el a motívumot.

Az egyik szoba pop art stílusú Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

De nem csak a pop art szoba dicséri a fiú keze munkáját: a betonos szoba falán lévő manhattani tűzlépcsők képét is ő készítette. A betonos szoba jellegzetessége egyébként, hogy Anna és Péter meghagyta a helyiségben a nyers betont, csupán egy kicsit felcsiszolták.

Különböző stílusú szobák egyaránt jelen vannak a lakásban Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

Mivel a házaspárnak van egy lánya is – akivel néha napján Magyarországra szoktak látogatni – az ő ízlésének megfelelően is kialakítottak egy helyiséget, hogy itt tartózkodásuk alatt otthonosan érezhesse magát. A zöld szoba így egy kicsit habos-babos lett, visszafogott zöld színben.

A zöld szoba kicsit habos-babos stílusú lett Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

Érdekessége, hogy a szobában található ágy fejvégét egy megmaradt ajtóból készítették: leszedték róla a festéket, lecsiszolták, kicsit kigittelték, és tökéletes ágydísz lett belőle.

Az ágydísz egy megmaradt ajtóból készült Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

Takács Anna és Szabó Péter

Anna és Péter a Flamingo Interiors tulajdonosaiként abban hisznek, hogy az embereknek a lehető legszebb lakásokban kellene élniük, hiszen azáltal, hogy szebbé válik életterük, az életük is jobb és harmonikusabb irányba indul. Kezdetektől fogva az a motiváció hajtja őket, hogy Budapest legszebb belső tereit alkothassák meg. Családi vállalkozásukban saját megbízható tervezőikkel és kivitelező szakembereikkel dolgoznak immár hatodik éve.

A nappalit és a konyhát is a rusztikusság jegyében alakították ki, a konyha például egy betonhatású pultot kapott. A megrendelők először igazi betonpultot szerettek volna, ám a praktikusság és a megvalósíthatóság miatt Péterék végül egy kompromisszumos megoldást javasoltak helyette: cementkötésű faforgácslapot használtak, közé szigetelést tettek, és az egészet lekenték betonkencével, majd impregnálták.

A konyhával egybenyíló nappalit egy gyönyörű rusztikus asztal is díszíti Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

A nappaliba készítettek egy rusztikus, kör alakú asztalt is, ami nagyobb társaság esetén, ha kihúzzák, akár tíz személyre is bővíthető. A helyiségbe a megrendelők mindenképpen szerettek volna egy kandallót is, amit a belsőépítészek egy bioetanol kandallóval valósítottak meg, a hangulatot pedig dekorációs farönkökkel fokozták.

A fürdőszoba stílusában is visszaköszön a rusztikus svéd luxus Forrás: Takács Anna és Szabó Péter

Anna és Péter elmondták, hogy ennek a lakásnak az esetében is fontos volt, hogy a végeredmény dekoratív legyen, ám a rusztikus hangulat miatt nem kellett minden egyes apró részletre odafigyelniük. Annak pedig kifejezetten örültek, hogy megrendelőikkel rugalmasan tudtak csapatként dolgozni: a házaspárnak is voltak ötleteik, amelyeket egyszerűen tudtak vegyíteni a saját elképzeléseikkel. Az oda-vissza kommunikációnak hála mindkét fél élvezte a tervezés folyamatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.