Ez egy anyagias világ - Megdöbbentő fotósorozat

Fotó: Peter Menzel -
fotósorozat otthon Peter Menzel fogyasztási cikk anyagias
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te össze tudnád zsúfolni az otthonodban található összes holmidat egy fotó erejéig? Vajon milyen lenne az elkészült kép: túlzsúfolt vagy üresen kongó? Peter Menzel amerikai fotóriporter a 90-es években egy érdekes és egyben megdöbbentő fotósorozatot készített arról, mennyi és milyen fogyasztási cikkel rendelkeznek a világ különböző pontjain az emberek. 

Peter Menzel 1994-ben a "Család Éve" alkalmából jelentette meg Material World: A Global Family Portrait című fotósorozatát, amelyben megpróbálta bemutatni, miként is változik a családok fogyasztása a világ különböző országaiban. Menzel 30 országban járt, minden államban keresett egy-egy, az ENSZ statisztikái alapján meghatározott, nagyság, lakóhely, társadalmi háttér és foglalkozás szerinti átlagnak megfelelő családot, akiknél egy hetet töltött el. Tanulmányozta a családok életét, munkáját, jövőbeli céljait és az őket körülvevő tárgyakhoz való viszonyát.

Pearland, Texas Fotó: Peter Menzel

Ezután készítette el 16 fotós segítségével azokat a képeket, amelyeken a családok otthonuk előtt, minden tárgyi tulajdonuk és állataik körében láthatók. Az eredmény megdöbbentő lett: a képek tökéletesen mutatják be a globális egyenlőtlenséget, a kultúrák sokféleségét és az élet ezer árnyalatát.

/1610/Ez_eg20161012173310

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.