Lehet itt élni? - Elképesztően keskeny lakóházak a nagyvilágból

ház kicsi ingatlan otthon keskeny lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a nagyvárosok egyre zsúfoltabbak lesznek, az emberek szépen lassan egyre kisebb, szűkebb otthonokba kényszerülnek. Az aprócska lakásokkal kapcsolatban sokakban ellenérzések vannak, a következő elképesztően keskeny házakat látva viszont garantáltan mindenkinek leesik majd az álla.

The Wedge – Cumbrae-sziget, Skócia

Ennek a szupervékony épületnek a homlokzata mindössze 120 centiméter, a hátsó része már valamennyivel szélesebb, a nevét pedig, ami magyarul azt jelenti, hogy ék, a formájáról kapta. A házban mindössze egy hálószoba van, és korábban már szerepelt a Guinness-rekordok könyvében is. 2015-ben 112 ezer dollárért talált új gazdára.

Fotó: Finlay Fraser

Singel 166 – Amszterdam, Hollandia

Ez a csinos kis épület Amszterdam legkeskenyebb lakóháza, mindössze 183 centiméter széles. A homlokzat keskenysége azonban itt is csalóka, beljebb érve ez a ház is tágasabb lesz.

Forrás: Wikipédia

The Skinny House – Boston, USA

Igazán találó nevet adtak Boston legkeskenyebb otthonának, amely a legszélesebb pontján is mindössze 317 centiméter. A helyi legenda úgy tartja, hogy egy testvérviszálynak köszönhetően épült fel ez a furcsa házikó. A szóbeszéd szerint egy férfi hatalmas vagyont hagyott a fiaira, ám amíg az egyik a háborúban szolgált, a másik grandiózus házat épített fel az örökségből. Így a másiknak csak annyi maradt, amennyiből erre a vékonyka kis épületre futotta.

Forrás: Wikipédia

Gap House – London, Anglia

Ezt a keskeny, modern épületet a Pitman Tozer Architects cég tervezte egy mindössze 229 centiméter széles telekre. A furcsa kis ingatlant 2007-ben adták át.

Forrás: Instagram/domusnovalondon

The Hollensbury Spite House – Alexandria, USA

Alexandria híres keskeny házáról még a New York Times is írt, sőt még vájkáltak is kicsit a ház múltjában. Az újság szerint az épületet a szomszédos házak tulajdonosa, bizonyos John Hollensbury építette 1830-ban azzal a céllal, hogy valahogy kitiltsa a két szomszédos épület közti sikátorból a zavaró lovas kocsikat és csavargókat.

Forrás: Instagram/personinreallife
Egyedülálló ingatlanok a világ körül - Te is beköltözhetsz!http://www.life.hu/otthon/20160808-a-legfelkapottabb-es-legkulonlegesebb-airbnb-szallasok.htmlLassan közeleg a nyár vége, és te még csak most tervezgeted a vakációd? Segítünk! Az alábbiakban összeválogattunk öt olyan nem mindennapi AirBnB-otthont, amelyben megszállva garantáltan felejthetetlen élményekkel térsz majd haza. Otthon--Kreatív váza fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20160808-ginappi-a-muhely-vloggere-molnar-gina-vazat-keszit.htmlEgy kis kreativitás és kézügyesség, és az ember csodákra képes! A következő videóban Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere megmutatja, hogyan készíthetsz egy egyszerű befőttesüvegből mutatós vázát. Otthon--Érdekességek Taylor Swift káprázatos villájárólhttp://www.life.hu/otthon/20160804-erdekessegek-taylor-swift-rhode-island-i-otthnarol.htmlAz biztos, hogy a fiatal énekesnő Rhode Island-i luxusotthonából egyszerűen eszméletlen a kilátás – legalábbis a képek tanúsága szerint. De nem csak ezért különleges ez a káprázatos birtok – lássuk, milyen érdekességeket érdemes még tudni a világ legjobban fizetett sztárjának otthonáról. OtthonOrigoA hónap színe: a vibráló vérnarancshttp://www.life.hu/otthon/20160803-augusztus-honap-szine-a-vernarancs.htmlAugusztus hónap színének egy vibráló, vidám árnyalatot választottuk: a vérnarancs szín egy csapásra élettel tölti majd meg otthonodat. Otthon--Ámulatba ejtő könyvtárak a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20160728-a-vilag-legszebb-konyvtarai.htmlAki a könyveket szereti... Annak az alábbi válogatástól garantáltan tátva marad a szája. Összegyűjtöttünk öt káprázatosan szép könyvtárat a világ minden tájáról. Otthon--Ne légy saját magad ellensége - Bakik, amiket takarítás közben elkövetszhttp://www.life.hu/otthon/20160719-amikor-a-sajat-dolgodat-nehezited-igy-ronthatod-el-a-nagytakaritast.htmlA legtöbb ember nem szeret takarítani. Hogy miért nem? Mert hosszadalmas, fáradságos, és mert annyi minden sokkal élvezetesebb dologgal is eltölthetnénk a ház kisuvickolására szánt idő. A takarítással töltött hosszú órák pedig akár még hosszabb is lehetnek, ha nem vagy elég tudatos, és elkövetsz néhány alapvető hibát. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.