Ne légy saját magad ellensége - Bakik, amiket takarítás közben elkövetsz

takarítás otthon tisztítószer hiba nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember nem szeret takarítani. Hogy miért nem? Mert hosszadalmas, fáradságos, és mert annyi minden sokkal élvezetesebb dologgal is eltölthetnénk a ház kisuvickolására szánt idő. A takarítással töltött hosszú órák pedig akár még hosszabb is lehetnek, ha nem vagy elég tudatos, és elkövetsz néhány alapvető hibát.

Csináld magad tisztítószerek

Temrészetesen nem a házi készítésű tisztítószerek ellen vagyunk, hiszen korábbi cikkeinkben mi is adtunk már néhány csináld magad tippet. Ám, ha nagy takarításra kerül a sor, kicsit bonyolult és időrabló tud lenni a saját csodaszerek ki- és újrakevergetése. Természetesen ilyenkor sem kell lemondanod a zöld megoldásokról, ezekre az alkalmakra válassz ökotisztítószereket, a boltok, drogérián polcain szerencsére egyre nagyobb a választék.

Forrás: Dreamstime

A klasszikus tollseprű

Nagy divatja volt, értelme már kevesebb. Egy tollseprűvel a kezedben igazi Don Quijote de la Manchának érezheted magad, aki reménytelen küzdelmet folytat, ezúttal a porral szemben. A toll és így ma a tollseprű sem szívja magába a porszemeket, egyszerűen csak arrébb söpri az egyik helyről a másikra. Akkor meg mi értelme van? Használj inkább elektrosztatikus porolót, ami legalább magához vonzza a port.

Ablaktisztítás napsütésben

Tény, hogy sokkal kellemesebb a verőfényes nyári napsütésben nekiállni az ablaksuvickolásnak, de az is tény, hogy ha így teszel, csak magaddal fogsz kitolni. Megeshet ugyanis, hogy a nap melege hatására a tisztítószer még az előtt rászárad az üvegre, hogy te letörölnéd. Így lesz a kemény munkád gyümölcse csíkos és foltos ablaküveg.

Forrás: Dreamstime

Rendszeres rendszeretet

A rohanó hétköznapokon, hullafáradtan a munkahelyedről haza esve a hátad közepére kívánod a mosogatást, a rendrakást, vagy bármi házimunka jellegű tevékenységet? Érthető. De hidd el, ha mégis rászánod magad, és hétköznap minimálisan rendben tartod az otthonod, a hétvégi nagytakarítás során áldani fogod az elszántságodat.

Porszívás vagy porfújás

Utálatos dolognak tartod a porszívó porzsákjának cseréjét? Tény, hogy senkinek sem ez a kedvenc elfoglaltsága, de megint csak a saját életed könnyíted meg, ha odafigyelsz rá. Egyrészt egyáltalán nem higiénikus, ha hosszú ideig áll a porzsákban a piszok, másrészt szinte elkerülhetetlen, hogy valamennyi por visszakerüljön belőle a levegőbe. Ne várd meg, amíg a porzsák teljesen megtelik, minimum havonta érdemes kicserélni.

Forrás: Dreamstime
Tények, amiket soha nem akarnál tudni a hálószobádrólhttp://www.life.hu/otthon/20160718-10-undorito-teny-a-haloszobarol.htmlMi lenne, ha azt mondanánk, a helyiségben, ahol nagyjából az életed harmadát töltöd, cifrábbnál cifrább mikroorganizmusok töltik békés boldogságban mindennapjaikat? Íme, a csúf igazság a hálószobádról, annak nem kívánatos lakóiról, és arról, hogyan tudsz tőlük – vagy legalább néhányuktól – megszabadulni. Otthon--Pillants be a szupergazdagok életébe - Káprázatos képekhttp://www.life.hu/otthon/20160715-milliomosok-luxus-otthonai-az-intsagramon.htmlA CNBC amerikai gazdasági hírcsatornán futó „Secret Lives of the Super Rich”, azaz magyarul Millimosok titkos élete című sorozatban a nézők bepillantást nyerhetnek burzsuj honfitársaik nem mindennapi életébe - no meg luxusvityillóiba. Az alábbiakban a szupergazdagok káprázatos otthonaiból mutatunk be néhányat. Otthon--Kiderült: ezek a legrondább színek a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20160713-kiderult-ezek-a-legrondabb-szinek-a-lakberendezesben.htmlTudjuk jól, ízlések és pofonok. Mindenkinek vannak kedvenc színei, és vannak természetesen olyan árnyalatok is, amelyek láttán a hideg futkos az ember hátán. Az ember szubjektív véleménye mellett azonban kutatások is vannak, amelyek megállapítják, mely színeket nevezhetünk rondának, avagy szépnek. Otthon--A hónap színe: az egzotikus karibi kékhttp://www.life.hu/otthon/20160704-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-karibi-kek.htmlCsempéssz a szürke hétköznapokba egy kis romantikus, vérpezsdítő karibi hangulatot: mutatjuk, hogyan használd július hónap színét otthonodban. Otthon--Dobd fel a gyerekszobát névre szóló dekorációvalhttp://www.life.hu/otthon/20160704-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-girlandot-keszit.htmlDobd fel a gyerekszobát kreatív, mégis egyszerű dekorációval! A gyerekek garantáltan oda lesznek Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggerének girlandjai láttán. Otthon--Centralia, a pokol tüzén égő városhttp://www.life.hu/otthon/20160627-az-egyesult-allamok-kiserteties-elhagyatott-varosai-masodik-resz.html1981-ben több mint 1000 lakosa volt, 2010-ben már csak öt főt számláltak a Pennsylvania állambeli Centralia városában. Bár a településen uralkodó körülményekhez képest még az is csoda, hogy egyáltalán maradtak itt lakosok. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.