Vidéki romantika a 21. században - Kandallót a lakásba!

Forrás: www.ihousepict.com -
kandalló enteriőr fűtés otthon tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked mi jut eszedbe a kandallóról? Azonnal egy Jane Austen-regény elevenedik meg lelki szemeid előtt, ahol a kézimunkával bíbelődő kisasszonyok a ropogó tűzzel égő kandalló elé húzódnak a zimankós téli estéken? Nem vagy egyedül, a kandalló a legtöbb emberben a régi korok emlékeit idézi fel, pedig ma már tele van a piac igazán modern darabokkal!

Meghittség, kellemes meleg és egy cseppnyi romantika - egy kandalló nemcsak mint praktikus fűtési eszköz, hanem mint hangulatos berendezési tárgy meghatározhatja otthonod atmoszféráját.

Forrás: www.ihousepict.com

A kandallók stílusát tekintve három fajtát különböztethetünk meg: a modern, a klasszikus és a rusztikus kandallót.

A modern kandallók formája egyszerű és letisztult, de akadnak kifejezetten futurisztikus megoldások is. A kinézet azonban nem sokat változtat a kandalló teljesítményén, így tehát nem kell feladnod a fűtőerőt a dizájn érdekében.

Forrás: www.soluppa.com

Klasszikus kandallókat te is biztosan láttál már kedvenc karácsonyi filmjeidben, ez a fajta valamennyire kiemelkedik a faltól, külön bútorként is lehet rá tekinteni. A felületét dekorálhatod bármilyen apró csecsebecsével. Ez a típus főleg a hagyományos családi otthonokhoz és a luxust kedvelő, patinás helyiséggel rendelkező házakhoz illik leginkább.

Forrás: Thinkstock

A rusztikus kandalló kifejezetten kiugrik a falból. Bár hasonlít a klasszikus kandallóhoz, azoknál azonban sokkal művészibben van kidolgozva. Ez a típus inkább egy jól megtervezett, patinás szobába való.

/1511/Meghi2015111212278A hónap színe: A vibráló ametiszt orchideahttp://www.life.hu/otthon/20151110-november-honap-szine-a-lakberendezesben-az-ametiszt-orchidea.htmlA Pantone (a színszabványok területének szaktekintélye) tavalyi jóslata szerint, a 2015-ös év második felének trendszínei a semleges földszínek, illetve a pasztell árnyalatok lesznek, amelyek a természet szeretetét valamint az otthon melegének és biztonságának időtlenségét idézik fel. Otthon--Hajléktalan hírességek - Volt, hogy nem volt tető a fejük feletthttp://www.life.hu/otthon/20151109-hajlektalan-hiressegek-sztarok-akiknek-nem-volt-hol-lakniuk.htmlNem minden híresség született bele a pompába és csillogásba – volt, akinek keményen meg kellett dolgoznia a sikerért. A hírnév küszöbén álló feltörekvő sztárok pedig mindenre képesek a cél elérése érdekében: ha kell egy autóban, vagy akár egy parkban is meghúzzák magukat, amíg a sorsuk jobbra nem fordul. OtthonAFPEgy omladozó kúria, ahol megállt az idő - Káprázatos képekhttp://www.life.hu/otthon/20151110-elhagyott-kiserteties-kuria-hatborzongato-kepekkel.htmlA polcokon könyvek garmadája sorakozik, a franciaágy még most is meg van vetve, a konyhában pedig egy ódon teáskanna várja, hogy a házigazda újra dobjon néhány fát a sparheltre. Ebben a kísérteties házban több évtizede egyik pillanatról a másikra állt meg az idő, és tűntek el az egykori lakók. OtthonOrigoCarrie Bradshaw elbújna szégyenében - Grandiózus gardróbokhttp://www.life.hu/otthon/20151105-sztarok-hatalmas-luxusgardrobjai-ruhasszekrenyei.htmlUgye te is emlékszel Carrie grandiózus gardóbjára, amelyet Big új ottonukban építetett cipőmániás feleségének? Ilyen hatalmas cipősszekrények azonban egyáltalán nem csak a filmekben léteznek: Hollywood legnagyobb dívái is büszkélkedhetnek Carrie Bradshawt megszégyenítő tárolókkal. OtthonOrigoCsendes gyilkos az otthonodban - Vedd fel a harcot a penésszelhttp://www.life.hu/otthon/20151102-penesz-a-lakasban-igy-elozd-meg-hazi-praktikakkal.htmlLakhatsz panelben vagy családi házban, lehet otthonod régi vagy új építésű, az a fránya penész szinte bárhol lecsaphat. Sokan csak egy kellemetlen esztétikai problémának gondolják, és nem igazán törődnek vele, pedig bizony komoly egészségkárosodást is okozhat. Irtsd ki a penészt egyszerű házi praktikákkal!OtthonThinkstockCsempéssz egy kis luxust otthonodba - Kényeztető fürdőszentélyekhttp://www.life.hu/otthon/20151028-kulonleges-luxus-furdoszoba-inspiraciok.htmlEgy lakás felújításánál sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy a fürdőszoba kialakítását egészen kicsi területen kell megoldani. A kis hely azonban egyáltalán nem hátrány! Némi kreativitással és persze befektetéssel kényelmes, dizájnos, sőt, akár elegáns is lehet a végeredmény. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.