Divatban a fény – Csillogjon az otthonod!

luxus csillogás otthon priceless otthon lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fényes, fémes kiegészítők nemcsak a ruhatáradat dobják fel, de a lakásodba is némi futurisztikus luxust csempészhetsz velük. Inspirálódj a Life.hu tippjeiből!

A luxus színei

Ha valami egyedire és modernre vágysz, nincs is jobb, mint néhány csillogó kiegészítő a lakásodban. Legyen az textil, tapéta, díszpárna vagy bármilyen dekorációs elem.
"Mikor luxuslakások berendezésén dolgozunk, elengedhetetlen, hogy vagy aranyló, vagy ezüstös fényű bútorok, kiegészítők kerüljenek a középpontba. Ezek a színek az eleganciát és a modernséget sugározzák" – mondta a megkérdezett lakberendező. "Elég egy hangsúlyos, fémes asztal vagy egy elegáns, ezüstös székkészlet, esetleg néhány gyönyörű, fényes díszpárna, és a te lakásod is olyan lehet, mint egy hollywoodi sztáré. Azzal viszont vigyázni kell, hogy egy szobában maximum három-négy dolog csillogjon fémesen, és fontos, hogy néhány melegebb színt is közéjük csempéssz, ugyanis, ha túl sok a hideg szín, úgy fog kinézni a lakás, mint egy hotel."

Forrás: advenaes.org, elledecor.com

Lágyítsd a kemény hatást

Köztudott, hogy a fényes dolgok megnyitják a teret, így ha tágasítanád a nappalid, válassz ezüstös, fémesen csillogó tapétát. Szürke, fehér és fekete bútorokhoz a legjobb választás a fényes, ezüstszínű tapéta, azonban arra mindenképp gondolnod kell, hogy ezek a színek alapból ridegek, így érdemes lágyítani az összhatást néhány rózsaszín, bordó vagy lila függönnyel, pokróccal, párnával, esetleg élénk színű fali képekkel. A plüss, bársony vagy selyem jó kombináció a fémes textúrákhoz. A tapéta mellé – ahogy a lakberendező is tanácsolta – maximum 2-3, nem túl nagy fémes kiegészítőt válassz a szobába, hogy a végeredmény ne legyen túl hideg.

Ha nem szeretnél jelentős változtatást, azaz nem tapétáznád újra a szobákat, csak néhány aprósággal dobnád fel otthonodat, irány a méteráruüzlet, és vásárolj be néhány fényes textilt, amelyekből varrathatsz párnahuzatokat vagy függönyt. A lakberendező szerint ezeknek nem is kell feltétlenül egyformának lenniük, válassz két különböző árnyalatú, de összepasszoló színű anyagot, és azokból készíttesd el a kívánt darabokat.

Forrás: advenaes.org, elledecor.com

Ha nincs időd varrónőhöz szaladgálni, egyeztetni, tervezni, a bútorüzletek textilosztályán is találsz gyönyörű, fémes függönyöket és párnahuzatokat.

Mi mihez illik?

Ha a lakásodban a barna, bézs, zöld vagy piros színek dominálnak, válassz arany csillogású, fémes kiegészítőket. A szürke, fekete, pink vagy lila bútorokhoz sokkal inkább az ezüst illik. A kék igazi jolly joker, ezüsttel és arannyal kombinálva is tökéletesen mutat.

Nem a méret a lényeg

Nem kell, hogy óriási felületek csillogjanak, hiszen pár jól kiválasztott kicsi kiegészítő is remekül feldobja a lakás bármelyik részét. Az egyszerű dohányzóasztalod dísze lehet egy ezüstös váza, kis szobor vagy egy csillogó, fém gyertyatartó. A fali képeidnek adhatsz ezüst keretet, azonban az egy helyiségben elhelyezett összes képet érdemes ugyanolyan keretbe öltöztetni, hiszen így lesz szép, egységes hatása. Helyezz el a fiókos szekrényeken fémkilincseket, és szerezz be hozzáillő, fémlábú székeket. Egy fényes ezüstös vagy aranyszínű asztali- vagy állólámpa is jól mutat a nappaliban.
Bízd rá magad a fantáziádra, és alakítsd igazi luxusvillává a lakásodat!

Forrás: elledecor.com, designinvogue.com

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.