enteriőr sorozat A nagy Gatsby A szürke ötven árnyalata filmek Amelie csodálatos élete Szex és New York Álom luxuskivitelben
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Retro, minimál vagy romantikus? Hozzád melyik lakberendezési stílus áll a legközelebb? Úgy, ahogy a háziállatok is egy idő után hasonlítani kezdenek a gazdijukra, egy ízlésesen berendezett otthon is szinte mindig tükrözi lakója egyéniségét - így van ez a filmekben is! A következőkben összegyűjtöttük a Life.hu kedvenc filmes enteriőrjeit, inspirálódjatok belőlük bátran!

A nagy Gatsby

Francis Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című világhírű regényét néhány éve, Baz Luhrman feldolgozásában láthattuk viszont a mozivásznon. A filmben Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának történetét izgulhattuk végig - mindeközben pedig a film magával ragadó képi világában is gyönyörködhettünk. Grandiózus terek, díszletek és színek jellemzik a film minden egyes képkockáját. A házak és enteriőrök hihetetlen aprólékossággal adják vissza a 20-as évek Amerikájának dekadens életfelfogását. Ha egy kis glamourt és csillogást szeretnél becsempészni otthonodba, A nagy Gatsbyből mindenképpen érdemes inspirálódnod!

/1507/A_nag2015716125647

Álom luxuskivitelben

„A szoba, amelyben álltunk (álltunk, mert leülnünk nem volt mire), a hurcolkodás zivataros képét mutatta. Szinte friss festékszagot várt az ember. Bőröndök és ládák szolgáltak bútorzatul. Egy martinikeverés emléke az egyiken, a másikon lámpa, lemezjátszó. Holly vörös macskája meg egy váza sárga rózsa. Az egyik falat beborító könyvállvány félpolcnyi ismeretterjesztő irodalommal büszkélkedett. Nyomban megszerettem ezt a szobát: tetszett nekem ez a cigányos összevisszaság." Truman Capote Álom luxuskivitelben c. regényében leírt miliőt próbálták megvalósítani az Audrey Hepburn főszereplésével készült kultikus filmben is, de azért változtattak is rajta egy kicsit. Ennek eredménye pedig az lett, hogy egy letisztult, személyes tárgyaktól szinte teljesen mentes, de mégis igen egyedi otthont teremtettek Hollynak. Ebben a különc otthonban számos használati tárgy tűnt fel egészen újszerű szerepben: faládából asztal lett, letakart kerékpárból virágállvány, bőröndökből pedig polc. Van miből inspirálódni!

/1507/_lom_2015716125851

Amelie csodálatos élete

...de lehetne a film címe akár az is, hogy Amelie csodálatos otthona, hiszen ennek a zárkózott, mesés fantáziavilágba menekülő francia lánynak a lakásába hihetetlenül egyedi enteriőrt varázsoltak a készítők. Az alapjában narancs-vörös színvilágú lakás kicsit túlzsúfolt és kicsit túldíszített, ám ez a részletgazdag enteriőr tökéletesen átadja a főszereplőben dúló heves érzelmeket és az őt körüllengő, fullasztó magányt. A piros és narancssárga színek uralmát néha egy-két teljesen oda nem illőnek tűnő kék és zöld kiegészítő töri meg, ez a komplementer páros Jean Pierre Jeanet szinte minden filmjében megjelenik.

/1507/Ameli20157161353

Szex és New York

A világ egyik legnépszerűbb sorozata volt, nők milliói követték hétről hétre a 4 szingli lány kalandos életét. A négy barátnő négy jól kitalált karaktert testesített meg: Carrie, az örök álmodozó, a divat- és románcfüggőség emblematikus figurája; Samantha, a női testbe zárt férfiego; Charlotte, a naiv kislány, aki rendíthetetlenül hisz az igaz szerelemben; Miranda, a szarkasztikus ügyvédnő, aki mindig két lábbal áll a földön. A négy szereplőhöz egyedi lakberendezés is társult: a lakások enteriőrje igen fontos szerepet kapott a karakterek kiemelésében.

Egyedülálló nő megosztaná - egy igazi szingliotthon alapdarabjai

Egy modern, független nőnek általában markáns véleménye van az őt körülvevő világról, tisztában van vágyaival és elvárásaival, így képes a saját ízlése szerint kialakítani környezetét. Egy szingli nő lakása sok mindent elárul lakója életviteléről, stílusáról – mivel nem kell osztozkodnia senkivel – otthona atmoszféráját teljes mértékben a saját arcára formálhatja.

  • Carrie: Carrie Bradshaw otthona egy hamisítatlan szinglilakás volt. Kopott festék, össze nem illő székek és asztalok, szekrényeiben azonban méregdrága cipő- és ruhacsodák lapultak. Bár lakása minden elengedhetetlen kiegészítővel fel volt szerelve, nem mindent használt rendeltetésszerűen: a sütőjében például pulóvereket tárolt.
  • Charlotte: Charlotte lakása gazdagságot sugallt. A sorozat készítői olyan enteriőrt alkottak, amibe bárhonnan is lépnek be a szereplők, jól látszik, hogy a lakás még folytatódik tovább, más szobák felé is.
  • Samantha: Samanthának még a lakását is körbelengte a szex és az erotika. A vörös árnyalatok használata forróságot és vágyat sugallt.
  • Miranda: A gyakorlatias Mirandának lakásába olyan tárgyakat helyeztek el, amelyek egyenes, ám ívelt vonalakkal a lakójának karakterét erősítették.
/1507/Szex_201571613058

A szürke ötven árnyalata

A szinglik után jöjjön az örök, vagyis majdnem örök agglegény. Mr. Grey seattle-i otthona egy tipikus legénylakás - már ha van olyan legény, aki megengedheti magának ezt a luxust. A tágas rezidenciában minden bútor és berendezés nagyon modern, minden harmonizál mindennel, ámde az egész enteriőrből valamiféle hidegség és steril hangulat árad. A luxus penthouse lakásban van azonban egy szoba, ami kicsit eltér a többitől: igen, ez az a bizonyos "Fájdalom vörös szobája".

/1507/A_sz_201571613721

Szexi és trendi - ilyen egy igazi agglegénylakás

Olyan, mint egy igazi playboyvilla? Vagy inkább hasonlít egy rumlis kollégiumi szobára? Szerinted milyen egy vérbeli agglegény otthona? Bár a legénylakás szó hallatán a legtöbb nő fejében az előbbi két kép jelenik meg, egy igazán stílusos egyedülálló férfi lakása melegséget és harmóniát is áraszthat magából.

Ezeket az épületeket a világ legtehetségesebb tervezői álmodták meghttp://www.life.hu/otthon/20150713-a-vilag-legrangosabb-epiteszeti-fesztivalja-a-world-architecture-festival-idei-epuletei.htmlA világ egyik legrangosabb építészeti fesztiválját, a World Architecture Festivalt (WAF) 2008 óta rendezik meg, amely tulajdonképpen nem más, mint a globális építészeti piac felépült illetve jövőben megvalósuló épületeinek évente megrendezett seregszemléje. OtthonOrigoLakókocsival a világ körül - Különleges képekhttp://www.life.hu/otthon/20150709-a-legkulonlegesebb-lakokocsik-es-lakoautok.htmlSzabad lehetsz, mint a madár... Pontosabban egy kerekeken guruló madár. Arra utazol, amerre csak szeretnél, ott töltöd az éjszakát, ahol neked a legjobban tetszik. Hogy mi kell mindehhez? Egy jó lakókocsi vagy lakóautó.OtthonOrigoEzekben a szobákban születnek a világ legfontosabb döntéseihttp://www.life.hu/otthon/20150709-a-vilag-legfontosabb-szobai-ahol-nagy-dontesek-szuletnek.htmlAz alábbi szobákba bizony nem sok ember kaphat bebocsátást - kifejezetten a világ legbefolyásosabb döntéshozóinak vannak ugyanis fönntartva. Most beleshetsz a kulisszák mögé, nézd meg hol tanácskozik például az ENSZ, vagy a FIFA.Otthon--Ugye, te sem akarod megfőzni a kutyádat vagy a cicádat? Így segíthetsz rajtuk a forróságban!http://www.life.hu/otthon/20150703-igy-vigyazz-a-kutyadra-es-cicadra-a-nyari-hosegben.htmlAzt már tudod, hogyan hűtheted le lakásod fillérekből a legnagyobb kánikula idején. Oké, te már nem fogsz saját levedben megfőni, no de mi lesz a házi kedvencekkel? A szerencsétlen kutyusok és cicusok nem tudják csak úgy hip-hop ledobni bolyhos kis bundájukat, ráadásul még izzadással sem tudják hűteni magukat - nincs mese, neked kell fokozottan figyelned rájuk!OtthonThinkstockSzuper tippek - Így teremts tengerparti hangulatot otthonodban!http://www.life.hu/otthon/20150701-10-szuper-tipp-igy-teremts-tengerparti-hangulatot-otthonodban.htmlAnnyira nagyon tudjuk irigyelni azokat a szerencséseket, akik, ha kinéznek otthonuk ablakán, nem mást látnak, mint a hullámzó, halkan morajló tengert...esetleg óceánt. Tudjuk jól, egy tengerre néző lakást nem mindenki engedhet meg magának, sőt... Nekik - vagyis nekünk földi halandóknak - sem kell azonban csüggedni, egy kis rafinériával bárki teremthet tengerparti hangulatot otthonában.OtthonOrigoSzabadulj meg a szúnyogoktól vegyszerek nélkül!http://www.life.hu/otthon/20150624-igy-uzd-el-a-szunyogokat-hazi-praktikakkal.htmlA legharmónikusabb nyári estét is megzavarhatja néhány hívatlan, nemkívánatos vendég. Egy-két betolakodóval még relatív könnyedén el lehet bánni, ha viszont már elviselhetetlen az invázió, érdemes néhány házi praktikával fel venni a harcot ellenük. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.